Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Çıldırmak üzereyim ne yapmalıyım

Çıldırmak üzereyim ne yapmalıyım

anksiyeteli
6 senedir birini seviyorum. 6 sene boyunca gorustuk. Ailemle tanıştırdım. Ben onunla masum evlilik hayalleri kuruyordum. Bazen bana hataları oluyordu ne zaman gitmek istesem bırakmıyordu. Çünkü ben ona hem analık hem babalık hem yoldaşlık yaptım. Maddi manevi hep destek oldum. O ise bana beni sevmediğini, eski nişanlısı ile görüştüğünü söyledi. Dünyam yıkıldı. Şimdi toparlanamıyorum. Eski nişanlısıda bana yapmadığını bırakmadı. Her günüm ağlamakla geçti ve geçiyor.

Maneviyatı yuksek, duygusal bir insanım. Ama artık dua bile edemiyorum. Psikolojik olarak bitmis durumdayım. Çıldırmamak için Allah’a adeta yalvarıyorum. Bu 6 senede çok zor şeyler yaşadım. Tedavi gördüm, kuran okudum, namaz kıldım ama acım arttıkca bunlardan da uzaklastım.

Okudunuz mu?  Yahudilere gönderilen peygamber kimdir?

Bir imtihan yaşıyorum biliyorum. Maddi manevi zarardayım. İsyan etmekten kokuyorum, kusarak uyanmaktan bıktım. beni bu hale getirenler hayatına devam edip gulup eğlenirken ben acı cekiyorum. bazen beddua edesim geliyor sonra kendimden utanıyorum.

Ben herkese yardım etmeye çalışan iyi niyetli bir insanım. Kimseye kötülüğüm dokunmamıştır. Neden bunları yaşadım diye her gün acı çekiyorum. Şimdi eski nişanlısına donduğunu bildiğim halde onu aramak geliyor içimden. hergun ağlıyorum. Onu içimden atmak için ne dua etmem lazım. Bana çok haksızlık yaptı. Giderken beni suçladı. Allah’a havale mi edeyim. Ama bazen onunda canı yansın o kızla mutlu olamasın istiyorum. Beni mahvettikleri için ama bu dusunceyi kendime yakıştıramıyorum.

Okudunuz mu?  Kendi hakkında konuşulanları dinlemek

Hangi duaları etmeli, ne istemeli, nasıl davranmalıyım. Allah için yardım edin.


Yorum: Çıldırmak üzereyim ne yapmalıyım

öylesine
Kardesim 6 sene sana helal olmayan biri ile samimi olmuşsun,gezmişsin tozmuşsun,el ele,kol kola,yanyana durmuşsun birde kalkmış diyorsun ben ne günah işledim de bunlar başıma geldi.

Okudunuz mu?  Banka Faizini Torunuma Verebilir miyim?

Ayrıca sana ne oluyorda bir faniyi Allah’tan daha çok seviyorsun.Söyler misin bana o insanı düşündüğün kadar ya da incitmekten korktuğun kadar Allah’ı düşündün mü ya da korktun mu!???

Gene aşktan meşkten bahsediyorsun ama bir 50-60 sene sonra o kişiyi görsen şu anki yazdıklarını yazacağını hiç düşünmüyorum.bi silkelen kendine gel kardeşim, ne bu böyle koyvermişsin kendini.


Artik biriniz yardim edin. 🙁

tekyolislam
Selamhn Aleykum ve rahmetullahu ve berakatuh
Beyler ben oncelikle 18 yasimda biriyim
Ben anneme hep karsi gelirdim ama iyi gecinirdik ve vefat etti Allah rahmet eylesin.
ondan sonra yani 2.5 ay önce bende namaza baslamaya islami yasamaya karar verdim ve basladim ama su son 1 aydir Cildirmak uzereyim basim çok kotu agiriyor ve su vesvesw yuzunden ama arada gidip gelmiyor hep 24 saat boyunca Hasaaa Allah varmidiir ve çok uzuluyorum takmiyorum diyorum yok olmuyr kendimi çok kotu hissediyorum ilk basladigimda namaza çok güzel di zevk alirdim ama simdi cogu zaman alamiyorum bunar yuzuunden uyumaya bile korkuyorum kalktigimda sanki uykuda hep dusunmusumde Oyle his geliyr ve çok kotu hissediyorum kendimi intiharin esigindeyim Bazi vakiflari aradim sirf ders almak için sohbetlerine katilmak için sirf Diyarbakirliyim diye almadilar ve batakligin icerisindeyim Allahima hergu dua ediyorum bunlar için umidimi yitirmiyorum ama sizce kafirmi oldum ben ve yardimlarinizi bekliyorum

Okudunuz mu?  Allahın rahmeti merhameti ne demek

Yorum: Artik biriniz yardim edin. 🙁

Acul talebe
Ve Aleyküm selam ve rahmetullah ve berakatu kardeşim
Vesvese ye muptela olmuşsun baya ağır bir vesvese ama sıkıntı yok üstesinden gelirsin insaAllah.Öncelikle başınız sağolsun, annenize karşı gelmeseymiş siniz daha iyi olurdu.Allaha dua ve istiğfar ediniz bu konuda .
2 aydır ıslamı yaşamaya karar verdiniz ve son bir ayın böyle olması normal,neredeyse çoğu müslüman kul olma yolunda bunu yaşar, sadece sizde olmadığınızı bilin istedim fakat kafalara gelen soruların sizde takıntı haline gelmesi bir yandan da şunu detirtiyor "acaba gerçekten kalben tahkik ile Allahu tealaya imanim tam mı? "
Size tavsiyem bol bol imani bahisler okumanız, Allahın varlığını birliğini, kudretini açıklayan güzel kitaplar var ise onu okumanız ve şu soruları gidermeniz
Hala var ise bu sorular yani gitmiyor sürekli kafamın içinde dönüp duruyor ise bu yazıyı dikkatle okuyun,insaAllah faydalı olacaktır bir bir uygularsak!
.
1-Boş durmayalim herhangi bir aktivite sosyal olsun,veya kitap vs.birşeyler ile meşgul olmaya çalışalım
2- eğer kalbe gelen vesvese den dolayı üzülüyorsaniz ondan dolayı sorumlu olmaz sınız çünki kalb kabul etmiyor !mümkün olduğunca sakin olun sıkıntı ya kapılmayın ve bunun geçici bişey olduğunu her inanan bir kula gelebileceğini düşünün yani sözler size ait değil bunu bilin
3-Vesveseler balon gibidir ufledikçe şişer
4-Vesvese aslında bir ikazdır bir nevi,aklını başına al ,Allahın huzurundaki lakaytlığı bırakma ikazı !
5-Asıl vesvese aşırıya gitmemek hem de üstün gelmeme şartıyla teyakkuza sebeptir,onun sebebini araştırmaya davettir,ciddiyete vesiledir,Onun için Allah vesveseye izin veriyor şu imtihan dünyasında şu meydan müsabakasında bize teşvik kamçısı olarak bu yüzden şeytanın eline vermiş
6-Çok incitiyorsa bu vesvese Allah’a şikayet etmemeli (neden bunu verdin tarzından ) belki dua etmelisin ve "auzebillahimineşşeytanirracim "demeli Allah’a sığınmalisin
7-Düşünmemeye çalış bol bol dua ,teslimiyet ve bu vesvelerle uğraşma, aksine daha çok Allahu tealanin yarattığı şeylere bak tefekkür et ,hiçbir şey boş ve gayesiz değildir!
Yani Guzel kardeşim kalbini ferah tut ,dedikleri yap,aşırı takıntı haline gelmişse doktora görün ama bu emin ol geçecek bir şey çok yakın arkadaşım böyleydi su an gayet rahat ve huzurlu hepsi bir imtihan yeni başlamışsın namaza bırakma ,Kur’an’a da başla hatta ilim ve marifetullaha da başla ki iman-ı billah yolunda asla vesvese kapini calmayacak çünki senin ona verecek cevabın olacak
Selametle,…

Okudunuz mu?  Bile bile bir günahı işleyip sonrada tövbe etmek?

ACİLSERVİS
< tekyolislam >
Başlıkları düzgün yazmalısın. kurallarımaza saygın olmazsa bizimde sana olmaz.

Bu kategoride yer alan Bir kadının evde mi, yoksa camide mi teravih namazını kılması daha hayırlıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çıldırmak üzereyim ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.