Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Şüphe ve takıntı

Şüphe ve takıntı

isimsizzz
hocam s.a. öncelikle sizi bir sorum olacaktı. Ben namazlarımı düzenli kılan biriyim Allah’a hamdolsun. Fakat abdest konusunda ve temizlik konusunda yaklaşık 1 senedir aşırı titizlik başladı nedeni nedir bilmiyorum. İstibradan özellikle çok şüpheye düşüyorum ve bundan dolayı ya yanlış yapıyorsam, ya herhangi bir akıntı olduysa ve hatta akıntıyı hissettğimö fakat baktığımda hiçbir akıntı görmediğim ve bunun şeytanın oyunu olduğunu bildiğim halde tekrar aynı şeyi yapmaktan artık bıktım. Allah’ın azabından çok korkuyorum. Ayrıca bevl konusunda; her tuvaletten sonra illa herhangi bir peçete koymak zorundamıyız akıntının kesildiğinden emin olduğum halde? Veya akıntı olursa az miktarında bir sıkıntı olur mu ? İÇ çamaşırlarımı 2-3 günde bir değiştiririm ayrıca. Çünkü bunlar kabir azabına neden oluyor. Cevaplarınızı bekliyorum hocam Allah sizden ve hepimizden razı olsun inşAllah…

Okudunuz mu?  Tecvidli kuran öğrenmek.?

Yorum: Şüphe ve takıntı

arifselim
Aleykum selam. Seninde zaten bildiğin ve anlattığın gibi bütün bu yaşadıkların vesvesedir. Bunları önemsemekle sadece kendine zahmet ve işkence ediyorsun. İdrarın kesildiğini bildiğin halde asla ne peçete koy nede dönüp bir daha bakmamalısın. Hanefilere göre bir dirhem kadar necaset namaz ibadetine engel olmaz. Bu, bir fetvadır ve Müslümanlar için bir kolaylıktır.

Okudunuz mu?  Evlenince Ailemden Nasıl Ayrılacağım

Yorum: Şüphe ve takıntı

isimsizzz
Allah razı olsun bu bir nebze olsun beni rahatlatti artik takmamaya calisacam Allah yardımcımiz olsun


Yorum: Şüphe ve takıntı

Acizanekul
Aynen bende de oluyor ,bazen tuvalette bir yaslik görsem acaba idrar mi ,ya idrarsa diye sürekli aklıma düşünce geliyor,ya idrarsa üstüme bulaşırsa oradan eve yayılırsa diye dusunceler geliyor , sanki uzvumdan her an idrar damlayacak gibi geliyor bu vesvese midir

Bu kategoride yer alan Altında haftanın dört günü yazan çorapları giymek sakıncalı mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şüphe ve takıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.