Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Başkasının kapısındaki broşürü almak haram mı

Başkasının kapısındaki broşürü almak haram mı

YusufCan
Merhaba başkasının kapısındaki broşü alıp bakiyorum ve begendigim bisey olursa gidip aliyorum ve brosuru yerine koymuyorum aldigim sey haram olurmu.


Yorum: Başkasının kapısındaki broşürü almak haram mı

VESSELAM
< Merhaba başkasının kapısındaki broşü alıp bakiyorum ve begendigim bisey olursa gidip aliyorum ve brosuru yerine koymuyorum aldigim sey haram olurmu. >
Merhaba kardeşim, Tam anlamadım fakat olay şöyledir; Başkasının kapısındaki şeyi ondan habersiz (izinsiz) alırsan bu haramdır, kul hakkıdır. Eğer diyorsan başkasının broşürüne bakıyorum, geri yerine koyup O modelin aynısından kendime satın alıyorum. Bu haramda değildir, kul hakkıda değildir. Allah’a emanet olun.


Yorum: Başkasının kapısındaki broşürü almak haram mı

YusufCan
Mesela şöyle birisinin kapısına bm a.11 de indirim oluyo onun kağıdını koydular bende o kağıdı alıp baktim beğendiğim bişey oldu beğendiğim seyi aldım ve kağıdı yerine koymadım attim bu aldığım şey haram olurmu? Benim düşüncem olmaz ama emin değilim çünkü ev sahibi o kağıda para felan vermiyor ki. Sadece market personelleri reklam olsun diye bedavadan dağıtıyor.

Okudunuz mu?  Gördüğümüz rüyanın gerçekleşmesi için

Yorum: Başkasının kapısındaki broşürü almak haram mı

VESSELAM
Anladım, Farz-ı misal broşür dağıtan görevliler 5 kişilik bir apartmana 5 broşür koyuyor, Bu 5 broşürüde bir kişi alıyor ve yerine koymuyor. Diğer apartmanda oturan insanların bu broşürden geldiğinden haberi yok. Umarım doğru anlamışımdır. Bu günahtır, 5 broşür dağıtıyorsa 5 broşür yerine 1 broşürü alın. Eğer sadece 1 broşür bırakıyorlarsa, Alıp kullanıp geri yerine koymanız gerekir. Unutmayın eğer 5 broşür koyduysa siz 5 broşürüde alırsanız günahtır. Diğer türlü günah sayılmıyor İnşaAllah. Vesselam, Allah’a emanet olun


YusufCan
Hocam sanirsam yanlis anladiniz.
Bizim apartmana koyulan brosuru kastetmiyorum ben baskasinin apartmanina koyulan brosuru kastediyorum. Bizim apartman öbur apartmanlara uzak oldugu için bizim apartmana koymuyolar ve bende baskasinin apartmanindakini aliyorum o haram olurmu. Mesela karsi apartmana 2 brosur koydular ben 2 sini almadim 1 tanesini aldim. O 1 tane haram olurmu ama baskasinin apartmanindakini aldim bizim degil. Çunku bizimkine koymamislardi

Okudunuz mu?  Hayyi Ala Hayril Amel varmış deniliyor ezanda ?

Kayıtsız Üye
Broşürün üzerinde isim adres yazılı değilse reklam amacıyla bırakılmış broşürleri almak haram değildir.


VESSELAM
Anladım, Farz-ı misal birden fazla broşür koydular birini aldın geri yerine koymadın ama karşı apartmanda bir tane broşür kaldı, bu günah sayılmaz. Eğer ki karşı binaya sadece bir adet broşür konulmuşsa, ve sen binadakilerin haberi olmadan (veya binadaki herkes o broşürü incelemeden) alıp yerine koymassan günahtır. Kul hakkına kadar gidebilir. En iyisi broşüre bakıp beğendiğiniz şeyi bir yere not almanız, broşürüde geri yerine koymanızdır. Vesselam, Allah’a emanet olun


YusufCan
Hocam simdi kul hakki olmadimi. Helallik almam gerekirmi. 2 taneden 1 tanesini almistim.

Okudunuz mu?  Yatsı namazı erken kılınabilir mi

YusufCan
Marketin ismi ve adresimi yoksa appartmandaki kisinin adi ve adresimi


Kayıtsız Üye
Yusuf bey, siz bu konuya çok fazla önem vermişsiniz. En iyisi siz bu konuyu çöpe atın.


YusufCan
Kardesim kul hakkı bu nasıl önem vermiyim.


Kayıtsız Üye
O zaman gidip helallik alın. Ancak her daireden helallik almak çok zaman alır, o nedenle yöneticiye başvurun.

Okudunuz mu?  Allahın sevdiği kul

YusufCan
Kardesim lütfen düzgün bir cevap verirmisin uzatmadan. Baskasinin kapisindaki brosuru almak ve aldığın yere koymamak harammi. Broşür bir mağazanın broşürü kampanya için dağıttılar bende baskasinin kapisindakini aldım ve aldığım yere koymadım . brosurdeki beğendiğim seyi aldım aldığım ürün harammidir. Lütfen kısa ve net cevap olsun. İyi akşamlar Allah a emanet ol.

Bu kategoride yer alan Günahlarımız yüzünden bu dünyada da ceza çeker miyiz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkasının kapısındaki broşürü almak haram mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.