Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:17
missa5
Abone

Hikâye yazarken müzik dinlemek

Hikâye yazarken müzik dinlemek

Kayıtsız Üye
Esselamu Aleyküm. Bu konu benim kafamı kurcalayıp duruyordu. Daha sonra derin bir araştırma yaptım ve müziği farklı farklı yorumladıkları için bir şey diyemedim. Bazı alimler, bel altı müzikleri, huzursuzluk veren, nefsi okşayan, kırgınlık, depresyona sokan müzikler haramdır derken, bazı alimler de, müzikli çalgılar ve kadın sesiyle söylenen şarkıların hepsi dinlemek haramdır diyor.

Okudunuz mu?  Toplum içerisinde nasıl saygın kişi olabilirim

Benim sorularımsa şu: Ben, kitap yazmakla uğraşan biriyim. Bilim-Kurgu ve Fantastik kurgular üzerinde yazarım. Ve ben İslam’a tam anlamıyla sarılmamışken kaleme döktüğüm yazıları müzik dinlerken yazardım. Çünkü bende fikir uyandırıyordu. Fakat müzik ne olursa olsun dinlememeye karar verdim. Bunun üzerine hikâye yazarken hiçbir şekilde aklımda bir fikir uyanmıyor.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammede olan sevgi ve saygıyı nasıl gösterebiliriz?

1- Benim fantastik kurgular veya bilim kurgu türünde yazmam sakıncalı mı, caiz mi?
2- Bu işi yapmam için sadece çalgılarla çalınan, insan sesi katkısı olmayan müzikleri dinlersem daha iyi yazacağıma eminim. Bu yüzden müzik dinlemek caiz midir?


Yorum: Hikâye yazarken müzik dinlemek

@hmet
İslam inancına aykırı olmayan bilim kurgu roman yazmak caizdir ama müzik konusu müslüman alimler arasında çok ihtilaf konusu olmuştur ister dinle istersen bırak sana kalmış.

Okudunuz mu?  Uyuyan bir sünnetimi uyandırana yüz şehit sevabı verilir ile ilgili bir hadis

roman yazmak, Peri

Bu kategoride yer alan Beyaz bir suret gördüm başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hikâye yazarken müzik dinlemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.