Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Gusle ara vermek abdesti bozar mı

Gusle ara vermek abdesti bozar mı

badeshan
Selamun aleyküm benim bir sorum olacaktı ben gusül abdestimi tazelemek için duşa girdim niyet ettim 3 kere su verdim ağzıma 3 kere burnuma su çektim sonra içerden çağırdıkları için duştan çıkmak zorunda kaldım abdestim şu an var mıdır yok mudur?
(Sadece tazelemek için girdim.Girmeden önce abdestliydim.)

Okudunuz mu?  Birisine kafir edince mutlaka o 2 kişiden birinin gaflete dönmesi.

Yorum: Gusle ara vermek abdesti bozar mı

ACİLSERVİS
A.selam. gusül tazelemek diye bir şey yok. abdestliysen zaten abdestlisindir gusül alamazsın. alsanda bir değeri yok.

Ağza burna su verip tüm vucudu yıkamak geçerli olması için yeterlidir. Bu üç şart yapıldıktan sonra ne yaparsan yap bir önemi yok.

Okudunuz mu?  Gusül alırken kapı çalması ve guslü yarıda bırakıp devam ettirmek hakkında

Yorum: Gusle ara vermek abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Gusülden maksat yıkanıp temizlenmektir. Yıkanmak gereklidir. Sayılar ise gereksizdir, bir kere su çekilirse de olur. Yalnız temizlenildiğinden emin olmak gerekir.

Bu kategoride yer alan Buluğ yaşından önce işlenenlerden anne baba sorumlu olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusle ara vermek abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.