Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Vaktinden önce namaz kılmak

Vaktinden önce namaz kılmak

Feramus53
Merhabalar ben akşam ailemle otururken ezanın okunduğunu duydum bekledim bitmesini sonra kalktım gittim yatsı namazımı kıldım namaz bitti ezan okundu daha öncede böyle sabah namazında olmuştu aynısı namazlarım kabul olur mu .bu durum ne ile açıklanabilir…

Okudunuz mu?  Şüphe gusül abdestini bozar mı?

Yorum: Vaktinden önce namaz kılmak

arifselim
Merhabalar kardeşim. Namazlarda vakit şartı vardır. Bir namazın vakti girmeden kılınamayacağı gibi vakti çıktıktan sonrada eda edilemez ancak kazası edilebilir. Bu konu kesin ve açıktır. Vakte bakman ve ona göre hareket etmek zorundasın.


Yorum: Vaktinden önce namaz kılmak

Feramus53
Duydugum ezan nedir.

Okudunuz mu?  Tövbeden dönmek

Yorum: Vaktinden önce namaz kılmak

klav
Birden fazla cami varsa bir tanesi erken okumuş olabilir veya sonra okuyan geç okumuş olabilir veya ses bir başka evden gelmiş olabilir vs. sadece Allah bilebilir. Senin bilmen gereken vaktin girip girmemiş olmasıdır. Vakit girmiş ise namazın geçerlidir.

Bu kategoride yer alan Vesvese ve içimden geçen söylediğim kötü düşünce. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vaktinden önce namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.