Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:08
sizden4
Abone

Nasıl yemin edilir?

Nasıl yemin edilir?

Beyaz17
Selamunaleyküm, geçerli yemin nasıl olur, ağızdan çıkmalı mı yoksa iç sesle de yapılabilir mi veya aklımızdan şunu yaparsam şöyle yaparsam şöyle olayım diye yemin edilir mi? Bir de şunu yaparsam dinden çıkayım, -Allah korusun- imansız öleyim dense veya bunu aklımızdan geçirsek ya da içimizden söylesek gerçek olur mu?


Yorum: Nasıl yemin edilir?

imam
Yemin, Allahın adını veya sıfatını anarak söylenen yemindir.
Kalpten geçip onaylanması da yemin sayılır ama sadece içten geçip onaylanmayan vesvese ve diğer düşünceler yemin sayılmazlar.

Okudunuz mu?  Küfre düşüren sözler söylemek

Yorum: Nasıl yemin edilir?

Kayıtsız Üye
Merhaba ben yemin ettim ama eğer yaparsam şöyle olayım diye şimdi töbe edip Allahın adını vererek düzgün bir şekilde yemin etsem olur mu


Yorum: Nasıl yemin edilir?

mum
Yemin ederken "Yemin ederim" veya Allah adını kullanmışsanız artık yemin bozulduğunda ceza olarak yemin kefareti ödemek zorundasınız.
Şayet kendinize beddua etmiş ve Allah adını yada yemin kelimesini kullanmamışsanız o yemin sayılmaz.

Okudunuz mu?  Kadir Gecesi (Dün gece) gökyüzünde gördügümüz ışıklar

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Diyelim ki bir şeye yemin ettik fakat o kalbimizden geçen şeyi dile biraz daha farklı getirdik, aslında kalbimizden ve aklımızdan geçeni biz biliyoruz (tam olarak neye yemin etmek istediğimizi) ama o an, yemin sırasında ağıza farklı şekilde yansıdı (ve başka bir şeye ediyormuşuz gibi oldu). Şimdi esas kabul olan kalpteki ve içimizdeki niyet mi ? Rabbim ne de olsa bizi bizden iyi bilendir ve içimizi de biliyor. Dil ile söylenen yanlış anlaşılmalar geçersiz mi ?

Okudunuz mu?  Bu söze bakarmısınız beni dinden çıkarır mı ?

Umarım kendimi ifade edebildim. Ben kalbimden neye yemin etmek istediğimi biliyordum fakat kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim yemin sırasında. Hangisi geçerli olan ? Kendi niyetim mi ?


vel Fecr
bu konuya göre değişir. eğer onu söylebilme cesaretin yoksa söylememen daha doğru olur. çünkü kendi kendini yalancı konumuna düşürüyorsun.
insanlar ne söylediğine bakabilir ama kalpte olanı Allah teala bilir. bizim içinde Allah teala önemli olduğuna göre ve kalbimizide bildiğine göre ya içinden geçeni konuşman yada konuşamıyorsan susmak gerekir. ve en önemliside boş boş yemin etmemek gerekir. müslümanın sözü zaten senettir.

Okudunuz mu?  Alevilik nerden gelmistir?

Kayıtsız Üye
Sağ ol kardeşim fakat bana tam kesin bir cevap lazım yoksa vesveseler beni bitirecek. Daha iyi bilen biri cevaplarsa sevinirim. Örneğin ben şöyle düşündüm namazda nasıl illa dil ile niyet etmek şart değil, ağızdan yanlış namaza niyet etsek bile önemli olan kalp ve içimiz ya bu konuda öyledir belki diye düşündüm. Tabii hocalarımız daha iyi biliyordur, cevaplarını bekliyorum.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Saçı Nasıldı? (Uzunluk)

Şem’a
< Şimdi esas kabul olan kalpteki ve içimizdeki niyet mi ? >
Kalbinizde geçen niyet geçerlidir, telaffuz hatalı olabilir bu önemli değildir.


vel Fecr
< Kalbinizde geçen niyet geçerlidir, telaffuz hatalı olabilir bu önemli değildir. >
Takiyenin bile çok tehlikeli olduğu konuda siz neye dayanarak böyle konuşabiliyorsunuz ?
böyle konuşarak insanları yalana sevk ediyorsunuz farkındamısınız ?


Şem’a
Vel fecr kardeş yanlış cevaplar vererek insanları yanlış yönlendiriyorsunuz yetmiyormuş gibi sitedeki hocalara kafa tutuyorsunuz
Ameller niyetlere göredir hadisini okuyup anlasaydın tepki vermezdin.

Okudunuz mu?  Çiçek desenli seccade...

vel Fecr
yanlış dediklerimi düzeltseydiniz o halde ?

kendinizi neye göre kime göre hoca olarak görüyorsunuz ?

madem ameller niyetlere göre. kendiniz söylediniz, niyetiyle ameli neden çelişiyor ?

niyetler amelle göre meselesi islamın içindeki bir konudur. yalanı niyet ve amel ilişkisi ile bağdaştıramazsınız. bu sefer haram meseleyi dindenmiş gibi gösterirsiniz.
siz bu cümleler ile insanları yalana sevk ediyorsunuz başkaca izahı yoktur.


Kayıtsız Üye
İyi de velFecr kardeş ben birine "yemin ederim şöyle böyle" demedim. Namazda bizzat Rabbime yemin ettim "yemin ederim şundan uzak duracam diye". Demek istediğim şeyi tam diyemedim. Tamam bir kişiye yemin etmiş olsaydım belki daha farklı olabilirdi, yalan yerine geçebilirdi fakat bizzat Rabbime secdede yemin ettim, ki o da beni benden iyi biliyor. Şem’a hocam Allah (c.c) razı olsun.

Okudunuz mu?  Dini konularda çelişkili durumda ne yapılmalı

Kayıtsız Üye
Bu arada velFecr kardeş, fark ettim de insanlarla iletişiminiz çoğu zaman kırıcı ve saygısızca bana göre. Veyahut sorulara soru ile cevap vermeniz çoğu yerde çok gereksiz. Lütfen konuşmadan önce tekrar tekrar düşünün çünkü sürekli ağır sözler kullanıyorsunuz insanlara karşı ve kırıc olabiliyorsunuz !

Okudunuz mu?  Kader Veya Nasip İle İlgili Bir Soru

vel Fecr
burda nefislerinizin hoşuna gideceği tarzda konuşmam,konuşamam ben. bu laflar size ağır geliyorsa biraz oturupta kendiniz düşünün bir zahmet. meselenin doğrusunu bilin ona göre hareket edin. işin nerelere gideceğini iyi hesab edin. zerre kadar herşeyin mahşerde karşımıza çıkacağını biliyoruz ama ben burda zerrelerden bahsettiğimde beni dışlıyorsunuz. inanın benim vijdanım rahat. aklı salim olan ne demek istediğimi istediklerimi iyi anlar. lütfen biraz tefekkür edin. islamı oyuncak etmeyin hayatınızda. işin aslına doğru yönelin. lütfen artık islamı kendi aklınıza göre yorumlamayın. kuran ve sünnete bakın.

Okudunuz mu?  Ameliyat oldum Doktor yıkanma dedi nasıl gusül almalıyım

her dediğim doğru olmayabilir ama bunu delilleriyle burada sunun beraber konuşalım, doğruyu bulalım.
ama dediğime reddiye çekip burdan sallamakla bu iş olmaz. hakikati koyun ortaya. kaçak dövüşmeyin.
aklınıza esene iman edip esmeyene iman etmemek gibi iman olamaz.


yeminde niyet, imansiz oleyim diye yemin etmek, yemin

Bu kategoride yer alan Televizyon izlerken gördüklerimden etkilentim tuvaletten sonra yapışkan bir sıvı geldi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasıl yemin edilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.