Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:46
missa3
Abone

Meni toz parçalarıyla bulaşır mı

Meni toz parçalarıyla bulaşır mı

darkdays
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Merak ettiğim şey
istemeden eşofmanın üzerine meni çıkmış bu kısma toz parçası (saçımdan kepek düşmüş olabilir yada benzeri bir şey küçük bir parça) düşmüş ayağa kalkınca meninin çktığı yere düşen bu parça halıya düştü. Ben bu parçayı halıdan alıp çöpe attım anvak bu parçadan dolayı halı kirlenmiş midir? Bu halının üzerinde nama kılınabilir mi ?

Okudunuz mu?  Evlilikten soğumak

Birde bu küçük kepeğe benzer parça elim değdi ve elimi birkaç yere değdirdim elimi değdiğim her yeri temizlemek gerekir mi?


Yorum: Meni toz parçalarıyla bulaşır mı

DemiR
Meni bulaşıcı değildir bu durumu biraz abartıyorsunuz. Meni bulaşan yeri yıkayın mümkün değilse silin geçer.

Okudunuz mu?  Kurban bayramı ile ilgili vaaz ve nasihatler

Yorum: Meni toz parçalarıyla bulaşır mı

darkdays
Halıyı yıkamam çok zor. Düşen parça kıyafetlerdeki küçük pamuk parçası ya da şaçımdaki kepek gibi bir şey idi galiba. Parça düşünce birden panik yaptım hemen gidip peçete alıp geldim.
O arada tam olarak nereye düştüğünü de kaybettim maalesef. Yerdeki parçalardan birini aldım o parça olduğunu tahmin ederek. Kuru peçete ile bir kaç defa hafif bastırarak sildim. O şekilde kaldı.
Beni şüpheye düşüren eşofmanın dışında da ıslaklık olması ve galiba tam ıslaklığın üzerinden düştü… Halının üzerinde namaz kılınıyor bu şekilde dursa sorun olur mu?

Okudunuz mu?  Yenge ile evlenmek caiz mi

Yorum: Meni toz parçalarıyla bulaşır mı

Elyesa Selef
Kardeşim kendinizi çok sıkmanıza vesveseye kapılmanıza gerek yok.Çünkü meni necis değildir ayrıca düşen şeyin çok küçük bir parça olduğunu söylüyorsunuz ve yinede tahmininize göre temizlemişşiniz. Namaz kılınabilir. Ayrıca dinde şüpheye yer yoktur.Zaten kesin olarak görmemişsiniz ! Namazınızı rahatça kılın inşeAllah !

Bu kategoride yer alan Sahih halvet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni toz parçalarıyla bulaşır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.