Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Yemini bozmayacağına yemin etmek

Yemini bozmayacağına yemin etmek

bakara 45
Hocam bir kişi falan haramı işlemiyeceğim vAllahi billahi tillahi diyor ve sağlamlaştırmak için vAllahi billahi tillahi 1. Ettiğim yemini bozmayacağım diyor sonra dahada sağlamlaştırmak için birdahaki vAllahi billahi tillahi 2. Ettiğim yemini bozmayacağım diyor ve böylece 30 a kadar sayıyor ve yemini bozuyor hükmü ne olur

Okudunuz mu?  Dünya bir leştir, onun talibi köpeklerdir diye bir hadisi var mıdır

Yorum: Yemini bozmayacağına yemin etmek

arifselim
Gerekli olmadıkça yemin edilmemelidir. Çünkü yemin Allah adıyla bir söz verilir ve tutulmalıdır. Yemin edilmesi durumunda bozduğu her bir yemini için bir kefareti yerine getirmelidir. Bu şekilde zincirleme olarak kaç yemini bozduysa o sayıda da yemin kefaretini yapmak zorundadır. Yemin ile Allah adıyla hafife almak olmaz ve caiz değildir.

Bu kategoride yer alan Domuz derisinden eşya kullanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemini bozmayacağına yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.