Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
sizden7-2
Abone

El-Celîl esması

El-Celîl esması

Rose_love
Selamun Aleykum, El-Celîl esması Allah’ın sıfatları kemal anlamındadır ne demek? Sıfatlarla burda ne denmek istiyor bana kolay bir dille anlatabilir misiniz?


Yorum: El-Celîl esması

Şem’a
Sıfat özellik demektir
Allahın isimleri aynı zamanda sıfatlarıdır. El-Celil ismi ise kısaca anlamı şudur: Allah Tealanın Yüceliği, kişiyi hayran bırakacak büyüklükte olmasıdır. El-Celil ismi şerifi, kendisine hürmet edilen, saygı duyulan, ulûhiyet, yücelik ve aşkınlığı herkes tarafından bilinen, kabul edilen manalarına da gelmektedir.

Okudunuz mu?  Sevabı daha çok olan cennete girer mi

Celil

Bu kategoride yer alan Kadının Harama Bakmasının Ölçüleri Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

El-Celîl esması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.