Anasayfa
27 Mayıs 2022, 22:37
missa6
Abone

Babam neden böyle?

Babam neden böyle?

Kayıtsız Üye
Daha bugün ki olaydan bahsediyorum.bugün televizyonda bir genc kizi gorup hos olmayan seyler soyledi iki kizinin yaninda hiç yakisi olmayan harekette bulundu çok utandim ve daha fazla bakmasini istemedim kanali degistirdim birden israrla ustume geldi kanali acmami istedi bende ayibini yuzune vurdum ve onu uyardim tartistik daha oncesinde de bel alti luzumsuz soylemleri olur.vicdanim hiç rahatsiz olmadan soyluyorum ki babama sevgim azaliyor bunda en buyuk kirilma noktam kendine çok kiymet verip bizi hice saymasi oldu.diyelim markete gidiyor kendi istedigini alir bizimkini hayir.zaten hepimiz çok zayifiz yedigimi haram edip duruyordu ablamlara da oyle. alismistim ama artik kabullenmiyorum ben ona bir evladin kolay kolay yapmayacagi buyuk fedakarlik yaptim hice saydi bizi yillarca ezdi kiz cocuk oldugumuz için ikinci sinif muamele gorduk riskimizi kesti bize deger vermedi asagiladi.bi toplulikta da bel alti espirilerinden oldukca rahatsiz oluyorum.ev içinde ise tam anlamiyla ciddiyetsiz ve cocukca davraniyor tum cocuklari ve annem rahatsiz.beni sabir noktam tasana kadar kizdirmaya calisiyor sonra kirici oluyorum bende anneme diyorum saygi bekliyorsa cocukca davranmasin ben artik küçük degilim tavirlarini degismedikce sert tutumda olurum diyorum.her isine annemi suruyor diyelim ki bir yerde calisti annemi araya sokuyor parayi almasi için. Ben sert tutum sergiliyorum ki bazi seyleri yapmasin diye.dogruya yoneltiyorum yapmiyor saygi duymuyorum artik saygisizlikta yapiyorum kanima dokunuyor bazi seyler.biliyorum gunah ama babamin bu tutumlari karsisinda gunahimin yuku azalir mi? Sizin bu olaya bakis aciniz nedir? Bide sunu da belirtmem gerekir babam tam anlamiyla bizi sevmiyorda degil.

Okudunuz mu?  Kolay cami maketi

Kayıtsız Üye
ben olsam bir sey yapip onu utandirirdim.

Allah yardımcın olsun…bol bol hayir dua et baban için…ve onunla baba kiz oturup konusun sohbet edin…ailecek sohbet edin…anldigim kadariyla aile ici iletisim çok zayif hatta yok gibi,bu yuzden bol bol sohbet
etmeye calisin babanizla ve dua etmeyide unutmayin her gun her zaman her an…

Okudunuz mu?  Kızıma mina ismini koymak istiyorum acaba dinimizde geçen güzel isimlerden mi? Koymalı mıyım?

Yorum: Babam neden böyle?

imam
Babanız sanırım aile ve dini terbiye almamış ve bulunduğu ortamlar hayasını bitirmiş
Size tavsiyem TV ye Nureddin yıldızın bir aile sohbetini yerleştirip dinletin zamanla çok değişir çünkü hidayet kime verilir bilinmez


Yorum: Babam neden böyle?

Kayıtsız Üye
Yukarda ki soruma cevap verebilir misiniz ben babamin problemli oldugunun zaten farkindayim dogruya da yoneltmeye calisiyorum.asil sorum su benim tutumumda sert oluyor boyle durumlarla bence kim karsilassa kanina dokunur benim bu drumdaki akibetimi soruyorum.

Okudunuz mu?  Günahları bilmeyerek cahilken işlemek sonradan hatırlamak

arifselim
Allah yardımcınız olsun ve babanızı ıslah eylesin. Babanın tutum ve davranışlarından dolayı günahının azalıp azalmadığını bilemeyiz. Ancak her ne olursa olsun sen onun şahsına değil hatalarına karşı olman gerekir. Ona güzellikle anlatmak fayda sağlıyorsa anlat uyar ve engel olmaya çalış. Ama hiç bir faydası yoksa ve durum daha da kötü oluyorsa bunu yapma ve oturduğu odayı terket gerekirse. Ama işi inada bindirmenin ne sana ne de ona hiç bir faydası yoktur.

Okudunuz mu?  Meleklere iman ile ilgili sorular

Kayıtsız Üye
Cok teşekkür ederim tavsiyelerinizi ciddiye acagim

Bu kategoride yer alan Akaid Konuları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babam neden böyle? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.