Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Babam bizi evlendirmiyor.. sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi?

Babam bizi evlendirmiyor.. sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi?

Kayıtsız Üye
Nişanlımla 2007de tanıştık 2008de sözlendik.
2010un şubat ayında nişanlandık.

Çok şükür imam nikahımızı kendi aramızda sözlenmeden önce bir tanıdığımıza kıydırdık konuşurken gezerken günaha girmemek için.
Aradan 4 yıl geçti babam hala üniversiten bitmeden evlendirmem diyor düğün için hazırlığımı 2012ye ayarladım ben diyor. Ben 4 yıldır evlenmeyi bekliyorum 1 yıl daha beklememiz gerekiyor. Ben hem okula gidip hep çalışıyorum elime geçen para evlensem evi geçindirmeye yeter ama babam ille de benim rızam yok diploman olmadan evlendirmem diyor. 4 yıldır sabrediyorum çok zor durumdayım sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi? Babam benim hakkıma girmiyor mu?

Okudunuz mu?  Hermele kimdir?

Cevap: Babam bizi evlendirmiyor.. sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi? Babam benim hakkıma girmiyor m

BEYAZ_gul
Bu yanlistir cocugunu erken evlendirmek anne ve babanin vazifesidir nitekim cocuk zinaya duserse bunu vebali anne babadan sorulacaktir.
Evlilik geciktirilmemeli
nitekim PEYGAMBERIMIZ sav. Soyle buyuruyor: birbirini sevenler için nikah kadar güzel sey gorulmemistir.

Okudunuz mu?  Halid bin velid ne zaman müslüman oldu

Cevap: Babam bizi evlendirmiyor.. sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi? Babam benim hakkıma girmiyor m

mfcanbaz
Kardeşim hayırlı olur inşAllah… Ben soruna cevap vermeden bir şey sormak istiyorum
imam nikahınızı aramızda yaptık demişsin senin ve eşin olacak hanımın ailesi durumu bilyor mu?
Zira nikahın şartlarından biri de çevreye duyurmaktır…
Bu hususta çok dikkatli olunmalı…
Syg

Okudunuz mu?  Efendimizin (sav) vefatı hakkında şiirler

Yorum: Babam bizi evlendirmiyor.. sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi?

Kayıtsız Üye
Biz üniversite 2.sınıfta tanıştık(yaşımız 20 idi), 2sene de okul bitti. Benim ailem küçüksünüz dedi(yaşım oldu 22), 3sene boyunca işe girdim çalıştım bizimkileri ikna ettim istedik kızı çok şükür. Ancak ikna ederken çok saçma, babam dedi ki "1 sene sonra ben evlenicem diye çıkma ortaya".

Okudunuz mu?  Un ile saç yıkamak caiz mi?

İşimi iş yerindeki sebeplerden bırakmak zorunda kaldım, şimdi de işim yok diye (paran yok nasıl geçindireceksin evi) diye sürümcemeye sokuyorlar. 6sene oldu hala bana "küçüksün önce hayatını yaşa" diyorlar, çıldırıcam. Çok şükür zina gibi kötülüklere düşmedim ama sevdiğimle, ailemin imkanı olduğu halde bizi kavuşturmamasının gerçekten hesabının sorulmasını isterim. Ben burada sebebini sorunca sözsel ve psikolojik aşağılanıyorum..

Okudunuz mu?  Gusülden sonra bir yeri yıkayıp yıkamadığımızı unutup şüpheye düşersek vesvese olur mu?

Sabrediyorum, sabrediyorum.

Durum böyle saçma olunca sözlüm beni "kılkuyruk" olmakla suçluyor. Reddet malı mülkü kaçalım o zaman diyor. Büyüklerimize sırt çevirmeyelim, elbet bir gün pişman oluruz diyorum.

Sözlüm çok şükür bana sırt çevirmiyor ama belli ki bu saçma duruma karşı çok kızgın, ileride benin ailemle ilişkisine yansıyacaktır bu durum..

Okudunuz mu?  Ana baba hakkı ile ilgili yazı

Ayrıca sözlümün babası da yok, İstanbuldayız, annesiyle yaşıyor. Babamın bu durumda daha sahiplenici olmasını beklerdim ama kendisinin bir korkak ve ahlak bilmediğini görüyorum.(ahlak bilmediğini anama yaptıklarından da biliyordum zaten..)

Aslında yaşımız ha 25 olmuş ha 45.. Ne insanlar var yaşı kemale ermiş dersin ama aldatır ve döver karısını çocuğunu. Önemli olan yaş almak mı? Ahlak, merhamet, zerafet, ve din bilmek midir?

Okudunuz mu?  Hanbeli Mezhebinde Kunut ile ilgili Hükümler

kizini evlendirmeyen baba, ailem beni evlendirmiyor

Bu kategoride yer alan Çalgının haram olduğuna dair ayeti kerimeleri öğrenmek istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babam bizi evlendirmiyor.. sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.