Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Gusülde her uzvu yıkarken şehadet getirmek gerekir mi

Gusülde her uzvu yıkarken şehadet getirmek gerekir mi

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben bayanım gusül abdesti alırken her uzvu yıkarken şehadet getirilmesi gerekiyor diye bir yazı okudum her uzvu yıkarken bismillahirrahmanirrahiym demek yeterli degilmi birde burnuma su çekerken genze kadar bazen çekemiyorum aciyor

Okudunuz mu?  Zararlı hayvanları öldürmek günah mı

Yorum: Gusülde her uzvu yıkarken şehadet getirmek gerekir mi

imam
Her uzvu yıkarken şehadet getirmek farz değildir sünnette de yer almaz. Her hayırlı işte besmele getirmek sünnettir. Hanefi mezhebine göre burnu iyice yıkamak farzdır. Şafi mezhebine göre burnu yıkamak farz değildir.

Bu kategoride yer alan Namazda selam verip vermediğini şaşırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde her uzvu yıkarken şehadet getirmek gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.