Anasayfa
4 Nisan 2023, 17:37
missa4
Abone

İntihar etmenin günahı

İntihar etmenin günahı

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Arif hoca,

Ben yakın zamanda kardeşimi kaybettim.Kardeşim Allahımızın bize emaneti olan doğuştan engelli olan biriydi.Yıllar geçtikçe rahatsızlığı gördüğü tedavilerle düzeldi,bedensel denge bozuklukları toparladı, konuşması her yıl gelişti,ancak tabii ki bizler gibi olamadı.38 yıl boyunca hep bir şeylerin yoksunlukları ve eksiklikleri ile yaşadı.Bizler gibi bu fani dünyanın geçici zevklerinden yararlanamadı.

Kadın olmasının verdiği duygusallıkla da beraber bu yoksunluklar zaman zaman dayanılmaz hal alıp , özellikle mevsim geçişlerinde daha hassaslaştı.Hayatı boyunca ilaç kullanmak zorundaydı.2016 yılında kullandığı ilaçlar onda yan etki yaptı ve ilaç değişikliği yapmak durumunda kalındı.Ancak yeni ilaçları onun sıkıntılarına yetersiz kaldı ve bu süreçte yaşadığı buhran ve stres ile yeni doktor, hastane ve ilaç tekliflerimize karşı çıktı.

Okudunuz mu?  Evlilik zorunlu mudur? Eşcinseller de mi evlenmelidir?

Artık doktor ve ilaç istemiyorum diye, biz ailesini dışladı.Biz ikna etmeye çalıştıkça daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak korkusuyla kendisinin yeni bir tedavi istemesini bekledik.Ancak gerginliği ve asabiyeti ve duydu bozuklukları oldukça da hastaneye gitmesi gerektiğini anlatmaya çalıştık.Ancak her defasında bizi reddetti.Bu süreç hepimiz için o kadar yıpratıcı ve dayanılmazdı ki ,hatta kardeşimi bayıltıp zorla hastaneye götürme fikrini dahi düşünmeye başladık.Ancak daha büyük bir travma yaşatırız endişesiyle yapmadık.
Bu durum bu şekilde 3 ay sürdü 3 ayın sonunda kurban bayramının birinci gün gecesi herkes uyumaya hazırlanırken sürekli ağlamış olduğu halde , bizlerin yanına geldi bizde onu sakinleştirmeye çalışırken terasa yöneldi.Bizlerde peşinden terasa çıktık ancak bağırarak bizim yanından gitmemizi istedi.Bizlerde daha fazla germeyelim-sinirlenmesin biraz hava alsın anlayışı ile onu yalnız bırakalım dedik.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna arapça türkçe

Önce ben tekrar yanına gittim beni görünce bağırmaya daha da öfkelenmeye başlayınca ben ayrıldım yanından, ardından ablam (bayram vesilesi ile gelmişti) o da birkaç kez yanına gitmiş ona da aynı tepkiyi göstermiş.Sonra ablam ve ben görünmeden onu takip ettik.En son ben terastaki koltukta oturmuş ve sakince düşünürken gördüm.Kendimce ” iyi sakinledi birazdan içeri gelir” diye düşünerek kardeşimi orada bırakıp uyumaya gittim.Ardımdan ablamda aynı şekilde düşünüp uyumuş.Sonra sabaha karşı saat 04:21 de bir gürültü ile uyandım güzel kardeşim kendini 9.kattan aşağıya atmış!Biz uyumaya gittikten 2-2,5 saat sonra.Gördüğümüze inanamadık.
Biz yaklaşık 5 aydır bu acı ile yanıyoruz.Bu vicdan azabı bizi mahvediyor hocam.Biz ne yaptık nasıl bir akıl tutulması ile canımızı ciğerimizi orada kendi başına bıraktık diye kahredip kendimize kin duyuyoruz.Ben ve ailem o tarihten beri hayatımıza küstük,kardeşim bizim için çok önemli ve değerliydi, evimizin neşesi,rengi, hayat kaynağımız idi.Çok özeldi, BİZE EMANETTİ.Biz ona iyilik yapalım derken sorumsuzca mı davrandık, hayatına mı kastettik,hayatını elinden mi aldık?

Okudunuz mu?  İslam dininin iman esasları nelerdir?

Bu sorularla aylardır boğuşuyoruz.Hepimiz her gün dua ve niyazlarla bunu sorguluyoruz.Bu arayış içinde iken sizin siteyi gördüm ve paylaşmak istedim.Aslında sizlerle birebir detaylı görüşmeyi ve fikirlerinizi almayı istiyorum.Mümkün müdür?Bu vicdan azabı ile yalnız başa çıkamayız.

Bu süreçte tek yaptığımız Yaradanımıza dua ve ibadet.Bizim yaptığımız ihmal yada benzeri adı ne ise onun sonucumu,yoksa kader mi bu yaşanan ?Biz ne yaparsak yapalım zaten olacak mıydı?Bu sorularla baş başayız.
Bize destek olacağınıza inanıyorum.Birebir görüşmeyi özellikle de annem ve diğer aile fertlerimle birlikte sizlerden uygun olan hocamız kim ise ziyaret etmeyi istiyorum.Şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Peygamberlerin ve veli zatların başına gelen müsibetler nelerdir?

Yorum: İntihar etmenin günahı

arifselim
Aleykum selam ve rahmetullah kardeşim. Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin ve mekanını cennet eylesin. Anlaşılan siz zaten elinizden geleni yapmış, ilgilenmiş ve görevinizi yerine getirmişsiniz. Bu durum aklı başında olan birisi için elbette haramdır. Ama Allah merhamet sahibidir ve Allah’a kardeşiniz için dua ve mağfiret dileyiniz. Elbette ona olan sevgi ve merhametinizden dolayı üzülüyor ve kendinizi suçluyorsunuz lakin bu bir çözüm değildir ve sizin bir suçunuz yoktur. Bu onun eceli idi ve olacaktı. Sabırlı olun ve Allah’a tevekkül edin. Kabrini sık sık ziyaret edin ve ruhuna olmak üzere fakirlere sadakalar dağıtın. Şüphesiz iyilikleri ulaştıran Allah’tır. Bu sitemizden ve dinisorusor.com sitemizden bize sorularınızı sorabilirsiniz. Lakin birebir görüşme yapma imkanımız yoktur maalesef. Allah yardımcınız olsun, sıkıntılarınızı gidersin ve kardeşinizin günahlarını affederek mekanını cennet eylesin.

Okudunuz mu?  Tesbih Çekerken Neler Söylemeliyim, Neler Yapmalıyım?

Yorum: İntihar etmenin günahı

Kayıtsız Üye
Allah (c.c)verdiği cana kıyanların yeri cehennemdir buyuruyor. Yani şöyleki cenaze namazı dahi kılınmaz hükümünde.


intihar

Bu kategoride yer alan Kaynanamla anlaşamıyorum ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İntihar etmenin günahı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.