Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:35
sizden7
Abone

Bilmeden etrafa pislik bulaştırmak

Bilmeden etrafa pislik bulaştırmak

Reis3
Selamun Aleyküm. Bu sorunun cevabını ne kadar arasam da bir türlü bulamadım benzer yazılar okudum fakat bu konuya rastlamadığım için belki benim gibi sorunu olan arkadaşlara da yardımcı olurum diye ve gerçekten artık çok rahatsız olduğum için bu konuyu açtım. Yıllar öncesinde günah olduğunu bilmeden cenabet gezdim ve meninin pis olduğunu bilmediğim için temizliğime çok dikkat etmeyip etrafa meni bulaştırdım. Etrafa derken halıya koltuğa vs … Meninin pis olduğunu öğrendikten sonra temizliğime çok dikkat ettim fakat günah olduğunu bilmediğim zamanlarda hatırladığım kadar etrafa bulaşmıştı. Tamam çamaşırlarım yıkanıyor çarşafım yatağım temizleniyor halıda yıkanıyor fakat temizlenmeyen yıkanmayan yerlerde olabiliyor. Asıl sorunda orda zaten. Bu artık takıntı haline geldi ve eski eşyalarıma eski koltuğa vs dokunmak istemiyorum dokununca rahatsız oluyor hemen el yıkıyorum. Bu olayların üzerinden en az 4-5 yıl geçti. Öğrendikten sonra temizliğime ve bu konulara gusül abdesti vs çok dikkat ettim fakat o eskiden bilmeden yaptıklarım sürekli beni düşündürüyo ve şeytan vesvese veriyor. ‘Üzerinden yıllar geçti kurur gider sıkıntı olmaz, zaten bilmeden yapmışsın’ diyolar fakat ben bir de size sorup fikrinizi almak istedim. Dinimi önemsediğim için bu tür sıkıntılı düşünceler içindeyim zaten dini önemsemeyen biri olsaydı böyle düşüncelerde olmaz temizliğe dikkat etmezdi. Bilmeden yaptığım ve öğrendikten sonra da dikkat ettiğim bu olay yüzünden günah işlemiş olur muyum? O eşyalara şimdi değmemde bir sakınca var mı dır yok mudur ? Yardımcı olursanız sevinirm. Selam ve Dua ile …

Okudunuz mu?  Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

Yorum: Bilmeden etrafa pislik bulaştırmak

@hmet
Yıllar öncesinden her yer yıkanıp silinmiştir merak etme. bundan sonra dikkat edersin olur biter.
İçime sinmez diyorsan tüm ev eşyalarını yıkat rahat et

Bu kategoride yer alan Herhangi bir yerde namaz kılınmayan zamanlarda seccade nin açık durmasında herhangi bir sakınca var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmeden etrafa pislik bulaştırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.