Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:35
sizden7
Abone

Suudi arabistana yerleşmek istiyorum

Suudi arabistana yerleşmek istiyorum

hayırlısı23
Merhaba Suudi arabistanda dinimi daha iyi yaşayacağımı düşünüyorum. Kadınlar tamamen kapalı ve haram neredeyse hiç yok. Dünyada şeriatla yönetilen de tek o ülke var sanırsam. Bilakis Türkiyede kadınlar çok açık giyiniyorlar ve beni günaha teşvik ediyorlar, evlenmek istiyorum evlenemiyorum. Bu yüzden Suudi Arabistanda yaşarsam şehvet duygularımın köreleceğini ve dinime daha sadık kalıp daha iyi ibadet edeceğimi düşünüyorum. Suudi Arabistan ülkesi Türk vatandaşlarına kalıcı vize veriyor mu, oturum izni ve çalışma iznini nasıl alabilirim? Sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Memurluk mevzuat caiz mi

Yorum: Suudi arabistana yerleşmek istiyorum

#UguR
Kardeş sen hangi ülkeye gidersen git şeytan senin peşini bırakacak mı sanıyorsun? Kadınlar açık giyiniyorsa onlara bakmak yerine yere bakarak yürü. Türkiyede o kadar Alim var bunlardamı gitsin başka ülkeye. Yaşamayı bilirsen yaşarsın. Şeytanı aldırma sen.

Okudunuz mu?  Evde bunları buldum, büyü olabilir mi?

Yorum: Suudi arabistana yerleşmek istiyorum

hayırlısı23
Türkiyede yaşayan alimler kim sayar mısın bana lütfen öğrenmek istiyorum? Şeytan peşini hiçbiryerde bırakmaz tabi ama herkesin çarşaflı kapalı olduğu bir ülkede nasıl harama bakıyor olabilirim? Hep deniyorya harama bakmayın harama bakmayın diye. Kadınların eli ve yüzü hariçinde vücudunun heryeri evli olunmayan kişiye haram diye biliyorum. Ee böyle düşünürsek Türkiyede çok fazla kişinin eli ve yüzü harici heryeri açık. Sokağa çıktığımda otobüse bindiğimde bankada sıra beklerken parkta otururken önün arkan sağın solun heryerin haram.Ama Suudi ülkesinde kimse sokağa çarşafsız çıkamıyor. Bırak yüzünü göstermeyi sadece gözleri gözüküyor. Bu durumda herkesin çarşaflı olduğu bir ülkede istediğim kadar harama bakmaya çalışayım nasıl harama bakabilirim? Demek istediğim buydu. Yanlışım varsa düzeltin.

Okudunuz mu?  Kafiri dost edinmek, insanı kafir mi yapar?

Yorum: Suudi arabistana yerleşmek istiyorum

#UguR
Örneğin Türkiyenin En iyi alimi: Nureddin yıldız.
Biz sürekli evde kalmıyoruz ya bizde dışarı çıkıyoruz. Dışarıda açık saçık giyineni gördüğümde bakmıyorum. Zaten çoğunlukla yere bakarak yürüyorum. Haram görmem zor.


hayırlısı23
O zaman ilk bakışta sorumlu değilmiyiz? Misal önüne bir kız çıkıyor ve mahrem yeri gözüne çarpıyor tövbe deyip kafamı çevirsem olur mu böyle. Üniversitede çok fazla kız karşıma çıkıyor çünkü. Hem bir de kızlara bakmak da günah demişti birisi burada geçenlerde. Kızlara bakmak günah derken mahrem yerlerine mi yoksa gözlerine bakmak da mı günah? Eğer gözlerine bakmak da günah ise bir kız bana soru sorduğunda gözüne bakmadan mı konuşayım?

Okudunuz mu?  Dedikodu nedir? Dedikodu ne demektir

#UguR
Yanlışlıkla baktıysanız o harama sıkıntı olmaz. Bir kıza düzgün soru sormak neden günah olsun? Bir kıza ders hakkında da sorabilirsiniz. Siz kızların mahrem yerlerine bakmayın yeter.

-Hayırlı Sabahlar


hayırlısı23
Bazen okuldaki kız arkadaşlardan birisi beni görünce sarılıyor bana selam vermek amaçlı. Bense hiç dokunmuyorum ama doğru olmadığını biliyorum yine de . Ben bu kıza ne diyeyim, bana bir daha sarılma yaptığın şey günah dersem belki beni yobazlıkla kınıyacak . Ayrıca başka kızlar da elini uzatıyor selam vermek için ya da ayrılırken,, böyle durumlarda nasıl bir tepki vermeliyim.

Okudunuz mu?  Bir çok ama çok büyük bir günah işleyen ama pişman olan ne yapmalıdır intihar mı etmelidir ?

#UguR
Dinimizce bunun uygun olmadığını söylersin. Helal olmayan biriyle sarılmanın veya tokalaşmanın.


hayırlısı23
Tamam hocam çok teşekkürler bundan sonra resti çekecem.


arabistana yerleşmek, arabistan

Bu kategoride yer alan Cin neden insana gözükür ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suudi arabistana yerleşmek istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.