Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:18
missa06
Abone

Sevgilim var ama vicdanım rahat değil

Sevgilim var ama vicdanım rahat değil

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm
ben bu konularda kendimden bahsetmekten yani gözüne sokar gibi konuşmaktan hoşlanmıyorum ama şu an ifade etmek mecburiyetindeyim.
ben kendimi bildim bileli düzenli namaz kılıyorum. argo kelime asla kullanmam. alkol sigara vs ağzıma bile sürmedim. Dedikodu asla yapmam hatta yapan kişiler ben varken laflarını sakınır çünkü çoğu kez ikaz ederim. üniversite sınavlarım antrenmanlarım vs Ramazan ayına denk geldi ve ne olursa olsun orucumu hep tuttum şükürler olsun. ayrıca tesettürlüyüm ve bunlar babamın sayesinde.. kendisi ilahiyatçı ve bana kapanmam için bir şey dahi söylemedi baskı yapmadı yani bu şekilde büyüdüm dini konularda (inanın ilk defa bu kadar açık bahsettim ve bunları dile getirmekten çekiniyorum gerçekten göze sokar gibi oluyor)
benim sorum ise şu: sevgilim var. cinsel ilişki asla ama asla olmuyor, olamaz da. sadece elini tutmak, öpmek vs oluyor. ama tabii ki içim rahat değil babamın yüzüne bakmaktan çekinir oldum ve çok Fazla vicdan yapıyorum. bunları erkek arkadaşıma da söyledim ama bunlar olacak şeyler diyor. kendisi de benim gibi olduğu ve anlaştığımız için evlilik düşünüyoruz. tabii ne olacağı belli olmaz ve evlilik düşünmek bunları meşru kılmaz biliyorum.. ama buluştuğumuz zaman üzülerek vicdan yaparak da olsa elini tutuyorum mesela ve bu böyle devam edecek gibi çünkü söylememe rağmen çok Fazla umursamıyor (kendisi de benim gibi birisi olmasına rağmen) Ne yapmalıyım tevbe etsem yine aynı şeyler devam edecek, gerçekten çok üzülüyorum ve kendisi de bunu çok iyi biliyor. Hani çoğu kişi ayrıl gitsin diyecek belki de ama ayrılmayı da düşünmüyorum, bilmiyorum ne yapabilirim. bir de ailem bilmiyor sevgilim olduğunu sadece ablamın haberi var ve yalandan nefret etsem de aileme yalan söylemiş oluyorum buluşacağımız zaman. yani dini açıdan onca şeye dikkat edip sadece sevgilimin olması beni kötüye sürükler mi, Allah korkum var tabii ki düşündükçe zaten kızıyorum kendime ağlıyorum çoğu zaman ama tekrar aynı şeyleri yaşıyoruz buluşunca..
biraz yordum sizi ama cevaplarsanız çok memnun olurum

Okudunuz mu?  Köpek şafilere niye haram?

Yorum: Sevgilim var ama vicdanım rahat değil

miroğlu
Ve aleykümüsselam ve rahmetullah, kardeş aslında cevabın kendi sorunun içinde
< tabii ne olacağı belli olmaz ve evlilik düşünmek bunları meşru kılmaz biliyorum.. >
Şöyle düşün— Allah cc bu yaptığımızdan razı mı?????
Biz ne iş yaparsak yapalım,
kendimize bu soruyu soralım,
Allah cc bu yaptığımızdan razı mı?????
helal mi??????? haram mı?????
Kuranı kerim de buna Allah cc izin vermiş mi???????
Rasulullah ın sünnetinde zaten böyle bir şey yoktur,
Sahabelerin uygulamasında böyle bir şey yoktur.

Okudunuz mu?  Terlikde biriken sular

Yorum: Sevgilim var ama vicdanım rahat değil

Kayıtsız Üye
Aleykum Selam ablam bende birkaç tavsiye vermek istiyorum üniversiteyi bitirdiğine göre evlenmeni engelleyecek bir şey yok neden evlenmiyorsun
Bir hadisi göstermek istiyorum.

Aşkını gizleyip, iffetini muhafaza ederek, sabredenin günahlarını, Allahü teâlâ affedip Cennetine koyar." (İbni Asakir). Sen böyle yaparak iffetini korumuyorsun islamda flört yoktur vs. Sen bunları zaten biliyorsun. Hz. Hatice (r.a) annemiz evlilik teklifi yapmıştı diye biliyorum ozaman sen evlilik teklifini yap. İkinizde aileleriniz den biri olmak şartıyla buluşun konuşun günümüzde erkek teklif eder fakat günaha düşmektense 1-2 gün utanmak iyidir. Daha erken derse de uzaklaş ondan, birde dini konuyu umursamayan senin elini tutan insanı ne kadar iyi tanıyorsun evlenilecek biri mı bununda istişaresini yapman benim tavsiyemdir.
Allah selamet versin hayırlı günler

Okudunuz mu?  Allah'ın merhameti annenin

Kayıtsız Üye
Eğer evliliği düşünüyorsanız gelir seni ailenden ister olur biter. Bu kadar dert etme bence.Ya evlenelim ya da bitirelim de. Ve çekil seni gerçekten seven isteyen zaten evlenecektir. Evlenmeyecekse boşuna birbirinizin zamanını çalmayın.uzaklaşın iletişimi tamamen kesin. Allah büyük affedecektir.tövbe edin ve evlilik harici görüşmeyin kendinizde olayın bilincindesiniz … Sırf. O istiyor die elini tutmak öpmek zorunda değilsiniz.bunlar şeytanın tuzakları..ayrıca bir bayan olarak istemediğiniz hiçbirşey yapmak zorunda değilsiniz.

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmed hoca güvenilir bir ehli sünnet alimi midir görüşünüz nedir?

sevgilim var namaz kılıyorum, namaz kılıyorum ama sevgilim var, sevgilim var ailem bilmiyor

Bu kategoride yer alan Allaha nasıl teşekkür ederiz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgilim var ama vicdanım rahat değil Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.