Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:22
missa2
Abone

Dışarıda makyajlı gezmek günah mı?

Dışarıda makyajlı gezmek günah mı?

Kayıtsız Üye
makyaj yapmak günah mıdır? dışarda makyajlı gezmek günahmı? makyajı şekilde abdest alınabilir mi?
sürme helal diye duymuştum sürme helal ama diyelim bir kozmetikçiden yabaancı bir marka sürme aldım bunu sürmem helal mi yoksa sürmeden sürmeye fark eder mi ?

Okudunuz mu?  Anne karnında ölen bebeğin cenazesi nasıl olur

Yorum: Dışarıda makyajlı gezmek günah mı?

Hasan Kara
merhaba kardeşim bir Müslüman kadının yabancı erkeklere süslenerek ve makyajlı bir şekilde gözükmesi dinimizce yasaklanmıştır ve sokağa çıkarken kendilerine nikâh düşen erkeklerin görecekleri yerlerde bu tip süslenmeleri terk etmeleri ve tesettüre uymaları gerekir bunun aksini yapmak caiz değildir.eğer yapmış olduğunuz makyaj ince ise ve deriye geçecek şekilde ise abdest alınabilir fakat makyajlı ikende çok rahat bir şekilde abdest alınamaz. sürme hakkında ise kadınların sürme çekip yabancı erkeklere göstermesi uygun değildir. Çünkü sürme kadının süsüdür. Yabancılara karşı makyajlı görünmek doğru olmaz. Kadın sadece kocasına karşı süslenmesi gerekmektedir.

Bu kategoride yer alan Damat kaynanasını kabre koyabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dışarıda makyajlı gezmek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.