Anasayfa
14 Kasım 2021, 17:46
missa2
Abone

Yaptığım her şeyi kendime dert ediyorum ne yapmalıyım

Yaptığım her şeyi kendime dert ediyorum ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Uzun olucak ama lütfen okuyun hepsini…Merhaba ..bana çocukken dini bilgi fazlasıyla verilmedi..belki de bunun için günahllar yaptım bilinçli bilinçsiz…ben 19yaşındayım dinen doğru olmayan şeyler yaptım sevgili oldum bir kaç kişiyle.birineyse umut verdim beni sevdiğini söylüyordu sonra ben onu sevmediğimi anladım ve bıraktım onu.sonradan da küfr falan etti zaten bana.düşünüyorum ki gerçekten sevseydi böyle yapmazdı .ki ben yalan yere umut vermiyordum.sadece birden soğudum..bbugüne kadar yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım ..tevbe ettim..ama aklımdan çıkmıyor sizce pişmanlığım doğru mu?yani onu yarı yolda bıraktığım için kotu oluyorum…sonra da beni sövmesini ,"sen kimsin ki kendime beraber tutmuşum"demesini falan düşünüp gereksiz olduğunu varsayıyorum.benim bu konu hakkında fikirlerim doğru mu?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz, medineye kimin gelmesini yasaklamış? kimi sürgün etmiş?

Dediğim gibi yaptığım herşeyi kendime dert ediyorum düşünüyorum.Dini bilgilerin çoğunu kendim araştırarak öğrendim .geçmişteki hatalarımı düşünerek keşke yapmasaydım diyorum.utançverici herşeyi unutmak istiyorum.beni mahalleden 1 2 kişi erkek arkadaşımla görmüştü .adım çıkmış belkide.insanlar hakkımda ne düşünür ne yapar diye düşünükçe kahroluyorum.ben kötü biri değilim yemin ederim.sadece hep şeytanın tuzağına düşmeye meyilli oldum sanki..ne yapmalıyım
ben.

Okudunuz mu?  Hz Ömer kaçıncı müslümandır?

Bütün geçmişimdeki yanlışları unutmak istiyorum yeni bir sayfadan başlamak..insanların hakkımda kötü düşünmesini istemiyorum..çünki öyle biri değilim ben😢(((….arkadaşlarım herşey yapıyor o kadar umursamıyorlar.hem de benim gibi kötü şeylerle karşılaşmıyorlar.ama ben herşeyi çok umursuyorum.sadece sevgili olmamı bile dert ediyorum ki olmamalıydım.doğru değil. herşeyde kendimde günah arıyorum…dışarı çıkınca o konuştuğum insanı görmek korkusuyla çıkıyorum..Allahıma çok bağlıyım..her daim ondan yardım istiyorum..belki de Allah bilerek birden soğuttu ki, o yoldan çekineyim..bilmiyorum..bana bir yol gösterin ..herşeyde kendimi suçluyorum..Bunlar Allahın büyümem için bana verdiği dersler olabilir mi?bu nedendir hep bir günah işleyince sanki kaldırmıyor yüreğim onun pişmanlığını çekiyorum..birde hiçkimseye kötü davranamıyorum yani biri beni sinirlendirecek şey söylediğinde bilr fazla alttan alıyorum.

Okudunuz mu?  Kredi ile tüp bebek... Kredi kullanarak tüp bebek sahibi olmak caiz midir?...

Bağırdığımda bile geri gidip gönlünü alıyorum.kalp kırmaktan çokk ama çok korkuyorum..lütfen geniş bir açıklamasını verin sorularımın.Allah razı olsun hepinizden…ne iyi ki bu siteni yapmışsınız…Google playde programını görmek isterim gerçekten.buarada yaptığım cümle ,söz yanlışları için özür dilerim.Azerbaycandan yazıyorum…Umarım ki Rabbim içimi ferahlatır Allahın izniyle namaz kılmak istiyorum..Sizlerden sadece iiçmi rahatlatmanızı ..düşüncelerimin neden böyle olduğunu…neyi doğru neyi yanlış düşündüğümü anlatmanızı tavsiye vermenizi istiyorum.ders bile çalışamıyorum bu düşünceler yüzünden. şimdiden çook ama çok teşekkürler kardeşlerim…

Okudunuz mu?  Üvey Anne Çocuklarına Mahrem Midir?

Yorum: Yaptığım her şeyi kendime dert ediyorum ne yapmalıyım

arifselim
Selamun aleykum hanım kardeşim. Bütün yazını dikkatlice okudum. Senin bunlar için üzülmen bile ne güzel bir ameldir. Çünkü en kötü günah insanın işlediği günahında pişman olmaması ve etkilenmemesidir. Sen kendini eleştirerek aslında bir nefis muhasebesini yapıyorsun. Arkadaşlarının yanlış yapmaları ve umursamamaları seni hiç etkilemesin tam aksine onlar için dua et. Sen hatalarının farkına var ve tövbeni ederek Allah’a tevekkül et. Sakın bunlar seni hayatından, eğitiminden ve huzurundan alıkoymasın. Hemen namazına da başla ve eksikliklerin tespit ederek ibadetlerini yerine getirmeye çalış. Allah’a bir yakınlaşmak isteyene Allah on kat daha çok yardımı ve merhameti ile yaklaşır. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  İtikaf ile ilgili Peygamberimizin Hadisleri

herseyi dert ediyorum

Bu kategoride yer alan Kaza namazları sünnet kadar sevap mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaptığım her şeyi kendime dert ediyorum ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.