Anasayfa
17 Ağustos 2022, 19:44
missa7-2
Abone

Peygamberimiz, medineye kimin gelmesini yasaklamış? kimi sürgün etmiş?

Peygamberimiz, medineye kimin gelmesini yasaklamış? kimi sürgün etmiş?

Kayıtsız Üye
Hz. Muhammed(s.a.v.) neden ben öldükten sonra dahi Hakem bin Ebi’l As asla Medine’ye ayak basmayacak! demiştir.Bu adam ne yapmış ki Peygamber Efendimiz(s.a.v.) böyle bir şey söylemiştir? Bunları demesine rağmen Mervan nasıl oluyorda Hz. Osman’ı kandırıp Hz. Osman Hakem bin Ebi’l As’ı affediyor ve bununla kalmayıp devletin hazinesinden yüklü bir bağış yapıyor? bu bilgileri AŞK’A YOLCULUK VEYSEL KARANİ kitabından öğrendim syf 253-254

Okudunuz mu?  Göz kapaklarındaki çapak abdeste mâni midir?

Cevap: Peygamberimiz, medineye kimin gelmesini yasaklamış? kimi sürgün etmiş?

Desert Rose
Veysel Karaninin Aşka yolculuk kitabına da
şia kaynaklarından yayılıp geçtiğinden şüpheniz olmasın
maksat diğer sahabeler gibi Hz.Osman (r.a)a dil uzatmak
çünkü bahsedilen konuda bir tane sünni kaynak yok
ayrıca bu mesnetsiz uydurmalara İmam Buhari’ye de iftiracı yaftası eklenmiştir
bu veriler hep şia teraneleri Ehli sünnet olarak bunlara itibar etmiyoruz
sizlerde etmeyiniz…

Okudunuz mu?  Tarikata girmek caiz midir?

Cevap: Peygamberimiz, medineye kimin gelmesini yasaklamış? kimi sürgün etmiş?

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz kimi sürgüne göndermiştir


Cevap: Peygamberimiz, medineye kimin gelmesini yasaklamış? kimi sürgün etmiş?

mum
İşvereninin eşiyle zina eden bekâr işçiye yüz değnek ve bir yıl sürgün cezası, kadına ise recm uygulanmıştır.

Okudunuz mu?  Eşim çocuk yapmak istemiyor

Ebû Hureyre ile Zeyd b. Halid el-Cühenî (r.anhumâ)’dan nakledildiğine göre, zina eden kadının kocası ile zina eden işçinin babası Resulullah (s.a.s)’e başvurarak bu konuda "Allah’ın kitabı" ile hüküm vermesini istemişlerdir. İşçinin babası şöyle dedi:

"Benim oğlum bu adamın yanında işçi idi. Onun hanımı ile zina etti. Bana, oğlum için recm gerektiği haber verildi. Ancak ben onun adına yüz koyunla bir cariye fidye verdim. Bu arada bilenlere danıştım, (oğlum bekâr olduğu için) ona yüz değnekle bir yıl sürgün cezası, bunun karısına ise recm cezası gerektiğini haber verdiler." Bunun üzerine, Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  İflas ile ilgili hadisler

"Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, aranızda Allah’ın kitabı ile hükmedeceğim. Cariye ve koyunlar geri verilecek. Oğluna yüz değnekle bir yıl sürgün gerek. Ey Üneys, sen de bu adamın karısına git. Eğer zinasını itiraf ederse, onu recmet."

Üneys kadına gitmiş ve kadın suçunu itiraf etmiş, Hz. Peygamber (asv)’in emri üzerine de recmedilmiştir. (Müslim, Hudûd, 25; Buhârî, Hudûd III, 38, 46, Vekâlet,13).

Okudunuz mu?  Hz. Ömer (R.A.) ın ismi Kurân-ı Kerîm de geçiyor mu?

Ebû Hanife’ye göre, yüz değnek yanında bir yıl sürgün, ayete ilâve niteliğinde olup, ayet inince bu ilâve kısım neshedilmiştir. Ancak İslâm devlet başkanı böyle bir cezayı ta’zir cezası olarak verebilir

Bu kategoride yer alan Cuma hutbe örnekleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz, medineye kimin gelmesini yasaklamış? kimi sürgün etmiş? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.