Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:44
missa4
Abone

Vesveseye nasıl ehemmiyet verilmez?

Vesveseye nasıl ehemmiyet verilmez?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
15 yaşındayım ve 9-10 ay önce dinimi iyice öğrnemek için birsürü kitap okumaya başladım aşık oldum resmen dinime Allah’ıma..imam gazali hazretlerinin kitaplarını risalei nur külliyatından tutuncaya kadar.Ta ki korkunç bir şüpheye düşünceye kadar..İnanın 2-3 aydırda benim durumuma düşenleri aradım okudum zamanla içimdeki iman nurunun gittiğini içimi kin nefret kapladığını farkettim psikolojim bozuldu yüzüm gülmez oldu.Risalei nur külliyatında ehemmiyet vermeyin yazıyor ama artık öyle bir noktaya geldimki ehemmiyet vermemek mümkün değil..N’olur duanızı eksik etmeyin aklım ve kalbim arası bir perde var sanki..Gönülden müslüman değilim gibiyim kaç haftadır..İçimde o mutluluk samimiyet kalmadı.Daha öncede bu siteye sordum ama silinmiş konum..Şimdiden teşekkürler Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  İnsanların sevgisini kazanmak

Yorum: Vesveseye nasıl ehemmiyet verilmez?

Kayıtsız Üye
Hamd , Alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.
Selamun aleykum güzel kardesim ayni durum bana da gecen yaz olmustu. Senin gibi caresiz bir haldeydim. Derdimi anlatamiyordum. Vesvese imanin ta kendisidir,halis imandir diye bir hadisi serif var güzel kardesim. Sen ibadetlerine devam et ama SAKIN AKSATMA. Unutma huzurun reçetesi kaynagi namazdir. Namaz kilmayan huzur bulamaz. Kurani Kerimde muhakkak ki seytanin hilesi zayifir buyuruluyor. İste kardesim bu dusunceler senin eserin olmadigindan kaygilanmana gerek yok.
Vesvese geldiginde euzu besmele cek, felak ve nas surelerini oku, rahatlamak için inşirah suresini de okuyabilirsin. Yatmadan önce felak ve nas suresini de okuyabilirsin bu sünnet zaten. Cünüp gezmemeye ve abdestli olarak durmaya gayret et güzel kardesim. Sakina bu dusunceler senin kafani karistirmasin.
Bana da vesveseler geliyor bana da dua edersin insAllah ben de sana edecegim. Muminlerin birbirine dua etmeleri çok guzeldir
Allah’a emanet ol güzel kardesim.

Okudunuz mu?  Kürtçede sene ay hafta ve gün isimleri

Yorum: Vesveseye nasıl ehemmiyet verilmez?

Kayıtsız Üye
Canım bak senin böyle üzülmen bile imanının olduğuna işaret bende senin gibi çok uzuluyordum aklıma gelen şeylerden dolayı sonra kendime imanim olmasaydı uzulmezdim dedim durdum sonra bir baktım ki vesveseler azalmaya baslamis içini ferah tut içindeki seslere inat zikir çek ayetel kursu oku Felak nas oku çok rahatliycaksin

Okudunuz mu?  Kelime-i tevhid nasıl okunur

Yorum: Vesveseye nasıl ehemmiyet verilmez?

Kayıtsız Üye
Kardeşim bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum.Yapman gereken aklına gelince hemen besmele çek,bildiğin sureleri oku.Başka bir işle oyalan.O sana diyordur Allah yok,Din yok bunlarla seni şüpheye düşürür.Kur-an î Kerim de de yazar "Muhakkak ki Şeytanın hilesi zayıftır".Kısaca içindeki sesi dinleme.Sen namazına,ibadetine devam et.Bir süre sonra seni bırakacaktır bundan emin ol.Ya da benim kalbim bozulmuş diyerek endişeye kapılma.Yukarda dediklerimi yap.Hadi olmuyo mu yat uyu,telefonda filan oyun oyna.Sözüm bu kadar HİDAYETLE KAL

Bu kategoride yer alan Allah'a Sövmek, Mürted olduktan Sonra Nasıl Geri Dönüş Olur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseye nasıl ehemmiyet verilmez? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.