Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:19
missa3
Abone

Para bulup dağıtmak uygun mu

Para bulup dağıtmak uygun mu

Kayıtsız Üye
Bir miktar para buldum ?
Bir miktar altın buldum ve onu bozdurdum. Şahsıma harcamayı düşünüyordum ama vazgeçtim benim param değil sonuçta. Bu hafta bir miktarı ile sokak hayvanlarına yem alıcam kalanınıda muhtaçlara dağıtıcam uygunmudur ?

Okudunuz mu?  Tövbesi kabul olmayanlar

Yorum: Para bulup dağıtmak uygun mu

mum
İslamda bulunan para kıymetli bir para ise (80 gr altın gibi) bir sene ilan edip bekletmek gerekir.
Kıymeti az olan paralar ise (100 tl) 3 gün ilan gerekir sahibi çıkmazsa onun adına bir fakire verin ama sahibi çıkınca ve istiyorsa ona vermek zorundasınız, verdiğinizde sadaka sevabı size döner.

Bu kategoride yer alan Vitir namazında kunutu kağıttan okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Para bulup dağıtmak uygun mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.