Anasayfa
5 Haziran 2022, 2:11
missa
Abone

Tövbesi kabul olmayanlar

Tövbesi kabul olmayanlar

Boşlukta
Bu tarz şeyler okuyorum.Bunlar ehli sünnet kaynaklar olduklarını söylüyorlar.Pek bir bilgim de yok ama Allah’a sövenin mesela tövbesi kabul olmaz yani dinden çıkar ne olursa olsun tekrar giremez gibi şeyler okudum.Bir anlık sinirle böyle bir hataya düştüm her şey bitti mi yani ?

Gidecek başka kapımda yok böyle şeyleri okudukça bütün umutlarım tükeniyor.Dünyadan da bir beklentim yok ama zaten benden geçmiş diyip ibadet de edemiyorum açıkçası.Kendimi lanetlenmiş hissediyorum mutsuzum.Belki burda biri yardımcı olabilir diye buraya yazıyorum.Bir de bana önerebileceğiniz kaynaklar var mı ? İnternette müthiş bir bilgi kirliliği var.Gerçekten kafam allak bullak.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Evlilikle ilgili Hadisleri

İçimden istemeden dine küfrediyorum Allah kitap peygamber ne varsa sürekli bir öfkem var her şeye kızabiliyorum sonra üzülüyorum gerçekten istemiyorum bu durumu ama taktıkça daha çok oluyor..Sürekli dinden çıkmış hissediyorum.İbadet falan edemez oldum.Her şey abdest alırken unuttum mu acaba yıkamayı demekle başladı aklımdan türlü türlü şey geçiyor engelleyemiyorum çok mutsuzum öfkeliyim..

Bütün psikolojim alt üst oldu.Ezan okunuyor Aziz Allah diyorum ama içimden küfür geçiyor.Sünnete uygun yaşayayım şöyle yatmayayım diyorum içimden küfür geçiyor.Bunu yazarken bile türlü türlü şey geçiyor. Tekrar tekrar düşünüyorum aşırı mutsuzum kendimi lanetlenmiş hissediyorum.Lütfen bir şey söyleyin bana.Allah razı olsun herkesten.Bir de ben önceden de çok isyan ettim ne bileyim biraz da bunun verdiği bir burukluk var sanırım.Ne yapacağımı şaşırdım.

Okudunuz mu?  Allah İçin Sevmek Ne demektir?

İdol kelimesi putum demekmiş az önce öğrendim.Ben hayran olma anlamında bir kaç kere kullanmışımdır çok yaygın zaten.Şirk gibi bir niyetim yoktu yani bir insana tapacak değilim ama şirk dinden çıktın falan yazanları gördüm.Tövbesi yok mu ? Aşırı huzursuzum zaten sürekli küfre düşmüş hissediyorum.Mecaz anlamda hayran duyma olarak kullansak yine de şirk mi oluyor ? VAllaha öyle bir niyetim yoktu anlamını bilsem söyler miydim ? Zaten küfre düşmeyeceğim diye hassaslaştım.Dilimi düzeltmek istiyorum küfrü falan azalttım öfke problemim var bu sefer de içimden ediyorum istemeden Allah’ın izniyle düzelecek.

Okudunuz mu?  İslamiyette hu çekmek veya Allah diye tesbih çekmek var mıdır?

Bir de şirk koşmuşum bilmeden.Bilmeden küfre düşmüşlüğüm de oldu.Kaldıramıyorum arkadaşlar çok üzülüyorum bilseydim yapmazdım vAllaha yapmazdım üzülüp ağlayacağım ibadet bile edemiyorum,kendimden tiksiniyorum..Bu tarz bilmeden işlediğim dini günahlarım var çok ağır geliyor.Tövbe edemiyorum tek yaptığım ağlamak istemeden öfkelenmek içimden geçen küfürleri saymıyorum bile.VAllaha iyi bir müslüman olmak istiyorum ama o kadar dardayım ki anlatamam. Ağır geliyor,dayanamıyorum kendimi layık hissetmiyorum o derece yani.Allah korusun dua ediyorum sürekli yanlış yollara düşeceğim diye korkuyorum.

Okudunuz mu?  Bir insanın duası hiç mi kabul olmaz?

Aklımı oynatacağım. Bir de şirkin tövbesi yok diyorlar.Çok umutsuzluğa düşüyorum.VAllahi bilmiyordum her kelimenin anlamını nereden bileyim öyle halk kullanıyor diye kullanıyoruz cahillik.Zaten küfre düşmüşüm bilmeden tövbem kabul olmaz diye umutsuzum mutsuzum bir de şirk meselesi çıktı..Olamıyorum iyi bir Müslüman hayatımın geri kalanı ahiret için olsun istiyorum ama olmuyor işte.Son çare buraya yazdım.Uzun ama biri okur bana cevap verir biri beni anlar.Allah razı olsun şimdiden herkesten.

Okudunuz mu?  Şa'n zamiri nedir?

Yorum: Tövbesi kabul olmayanlar

misafir4
güzel kardeşim. islam bize; yaradılış maksadı çerçevesine şekillenmiş, önümüze gelenlerden temiz olanları seçdiğimiz ve varış yerine hazırlık yaptığımız bir hayat sunmaktadır. bunun akside; çirkin temiz bulaşık, önüne ve işine geldiği gibi rastgele, anlamsız ve varış yerine hazırlıksız bir yaşam sürülmesi sonucunu doğurur ve sonucu da hüsrandır. insan dünya hayatında da ahiret hayatında da hakiki faydalara ancak ilk söylediğim gibi ulaşabilir. içkinin fuhşun dünya hayatına da bir faydası yokdur.

Okudunuz mu?  Ölülerin arkasından neden yasin okunur

dinin; akıl sahiplerini, kendi hüsni ihtiyarlarıyla, bizzat hayırlara sevkeden, vazı ilahi olduğu söylenmişdir. yani din vazı ilahidir, Allah a mahsusdur. akıl sahiplerine hitap eder, onları muhatap alır ve insanları bizzat kendi hayırlarına sevkeder. şöyle sevkeder ki, kalkıp da halı sahada toplanıp maç yaparken, elinize topu alıp da hadi gelin biraz da basketbol oynayalım diyemezsiniz. sonuçda da mesele insanın kendi hüsni ihtiyarıyla bunu seçmesi, bu doğrultuda irade göstermesi ihtiyar etmesidir. insanın önünde sürekli seçenekler çıkar. önemli olan insanın bunlardan hangilerini seçdiğidir. yani namazını kıldın mı kılmadın mı bu kadar veya kendi sorumluluklarını yerine getiriyor musun getirmiyor musun veya önüne birisi çıkdı buna düşmanlık mı yapdın laf mı taşıdın yoksa merhamet mi ettin yardım mı ettin yani demek istediğim önemli insanın neleri yapıp neleri terkettiğidir. öyle akla gelmekle düşünmekle filan olmuyor. kendini allame sansan da aynısın söylerdim, bir hadisi kutsi de rastlamıştım, sakın ağzında muvahhid sözleri, amel defteri münafık amelleriyle dolu olanlar gibi olmayın buyuruluyordu. yani aklına gelenlerle pek meşgul olma, bunları zaptedemezsin de zaten. bunların da bir değeri yokdur. önemli olan senin neyin peşinde olduğun neler yapdığındır. gerisine takılma

Okudunuz mu?  Evliyim çok Sevdiğim Dul Bir Kadınla Nikah Kıyabilirmiyim?

sorduğunuz sorulardan kimisi kuruntu ki bunların bir anlamı faydası yok, dediğim gibi önemli olan insanın neler yapıp ettiğidir. kimisi de meseleye tersten yaklaşmak. kuran ı kerimi okuyun anlayın, Allah rasulü sav in hayatını öğrenin Allah rasulü sav i tanıyın. bunlarla meşgul olmayı da bir iş edinmektense, yol gösteren bu rehberliği en temel ihtiyacınız olarak belleyin ama sorumluluklarınızı ihtiyaçlarınızı veya dilediklerinizi de ihmal etmeyin. başta da dediğim gibi dünya hayatı ahiret hayatı bunlar aynı şeyler, hayatın farklı evreleri, birinde insanın gözü açılıyor ve imtihan bitiyor karşılığı alınıyor. yani dünya hayatında da her şeyi müslümanca yapabilmek lazım. dediğim gibi içkinin bilmem neyin dünya hayatına da bir faydası yokdur. ve bunları yaparken de bir şeylere takılıp kalıyorsanız saplanıyorsanız, kendizi ve insanları yıpratıyorsanız suçluyorsanız, kendinizi aşağıya çekiyorsanız orada yanlış anladığınız veya yapdığınız veya eksik kaldığınız bir şey vardır. maksad ihtiyaçlardan ve dilenenlerden başlayarak, insanın hayatını düzeltecek ve güzelleştirecek adımları atmasıdır

Okudunuz mu?  Kıskançlıktan kurtulmak için dua

tövbeden dönersek ne olur, tövbesi kabul edilmeyenler, kabul olmayan tövbeler

Bu kategoride yer alan Rüyaları unutmanın nedeni nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbesi kabul olmayanlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.