Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden09
Abone

Tövbesi kabul edilen gunahın yinede cezası iki dünyada da verilir mi?

Tövbesi kabul edilen gunahın yinede cezası iki dünyada da verilir mi?

burcealtug
yani basiniza gelenler kendi ellerinizle isledikleriniz yuzundendir diye buyrulan ayete gore.
kisi isledigi gunahlardan oturu tovbe etmis olsada bu dunyada ve ahirettede cezasini cekecek mi ?yoksa hicbir ceza almayacak mi?cennete sadece temizler girecegine gore?
kabir azabi ya da cehennemde ya da dunyada belalarla

Okudunuz mu?  Namazda gülmek ile ilgili soru

Cevap: Tovbesi kabul edilen gunahin yinede cezasi iki dunyada da verilir mi?

Darusselam
Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayacağınıza, hırsızlık yapmayacağınıza, zina etmeyeceğinize, çocuklarınızı açlık endişesiyle öldürmeyeceğinize, bana karşı gelmeyeceğinize, dinin emrettiği konularda bana karşı gelmeyeceğinize söz vererek bana biat ediniz. Kim sözünde durursa mükafatını Allah verecektir. Sizden biriniz yukarıda sayılanlardan herhangi birini işler de cezasını Dünya’da çekerse o ceza işlediği suçun kefaretidir. Ahirette ceza çekmez. Kim de bu suçlardan birini işlerde suçu gizli kalıp cezasını Dünya’da çekmezse onun işi Allah’a kalmıştır. Allah dilerse onu affeder dilerse cezalandırır. (Müslim, Hudud: 10; Dârimi, Siyer: 17)

Okudunuz mu?  Nefsi Müdafaa Adam öldürmek caizmidir?

İşlediği günahın cezasını dünyadayken çekmeyenler için de, Affedici ve Bağışlayıcı olan Allah’ın af ve rahmet kapısı açıktır. Hakkıyla tövbe edenlerin affedileceği Onun rahmetinden ümit edilir.


Cevap: Tovbesi kabul edilen gunahin yinede cezasi iki dunyada da verilir mi?

Kayıtsız Üye
bir kere bilmelisinki dünya bir sınav yeridir biz bu dünayada yeyip içmeye gezmeye zevk sefa edip eğlenmeye gelmedik şuur lu bir müslüman bunları bilir eğer bunları bilmiyorsa o kimse gafil demektir ki etrafımızdaki insanların ne yazıkki bir çoğu böyle gafil yazıklar olsun o kimseye ki nefs inin heva ve isteklerini ilah edinmiştir,karısını razı edebilmek için gece gündüz demeden çalışır didinir,çoluk çocuğunu razı edebilmek için her istediklerini yapar,iblisini razı edebilmek için bol bol günah ta işler ancak iş ALLAH teala nın rızasına geldimi bir abdest alıp iki rekat namaz kılmaya üşenir hal böyle olunca tabiki o insana sürekli müsibetler isabet eder,şeytanlar cinler musallat olur her işi aksi gider çünkü rabbinin rızasını önemsemiyor onun mahluklarının rızasını o yüce ALLAH c.c. rızasının üzerinde tutuyordur ve bu durumda o insana hem bu dünyada yaptıklarının karşılığı verilir hemde ahirette karşılığı verilir uzun lafın kısası kimi razı ettiğimize dikkat edelim bu dünya hayatı bir sınav yeridir vesselam.

Okudunuz mu?  Yengeç sopa yemek günah mı ?

Cevap: Tovbesi kabul edilen gunahin yinede cezasi iki dunyada da verilir mi?

burcealtug
Elbette yazdıklarınızın hepsini biliyorum.
Tövbe ettiği halde affedilen günahın cezasıda kefaretide olmaz diye inanıyorum bunu teyit için açmıştım.
ALLAH RAZI OLSUN


musab
< yani basiniza gelenler kendi ellerinizle isledikleriniz yuzundendir diye buyrulan ayete gore.
kisi isledigi gunahlardan oturu tovbe etmis olsada bu dunyada ve ahirettede cezasini cekecek mi ?yoksa hicbir ceza almayacak mi?cennete sadece temizler girecegine gore?
kabir azabi ya da cehennemde ya da dunyada belalarla >

Tövbe eden kişi ne bu dünyada ne de öbür dünyada ceza çekmeyecektir.Allah nasuh tövbelerinin hepsini kabul eder.Nasuh olmayan tövbe,tövbe değildir zaten.

Okudunuz mu?  Kuran ve sümer yazıları

Mesela kişi sürekli içkiyi bırakacağım tövbe Allahım diyor;ama sürekli içiyor.İçtikten sonra Allahım tövbe ettim içkiye diyor.Sonra tekrar içiyor.Bu kişinin kalbine bakılacak olursa,sadece kendini kandırdığını görürüz.Namazın sonunda Allahım bir daha içki içmeyeceğim derken kendi bile bu dediğine inanmaz.

Bu kişi yine tövbe ettim Allahım dese içkiyi bıraksa ve o gün de ölse,bu kişi tövbekar olarak ölmüş olmaz.Cezasını çekecektir.Çünkü onun tövbesi nasuh tövbe değildir.

Okudunuz mu?  Dedikodudan sakınmak için ne yapmak gerekir?

burcealtug
evet.Allah sendende razı olsun


ôbùr dùnyada gùnahlarin cezasi

Bu kategoride yer alan Ellerim Terliyor, Necaset Bulaşır Mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbesi kabul edilen gunahın yinede cezası iki dünyada da verilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.