Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Kuran ve sümer yazıları

Kuran ve sümer yazıları

daraybas
ilmiye çığ adında bir ateist sümerolog Kuran-ı Kerimdeki bazı ayetler ve hikayelerin sümer yazılarından alındığını iddia etmekte ve karşılaştırma yaparak ıspatlamaya çalışmaktadır.cevabınızı bekliyorum .


Cevap: kuran ve sümer yazıları

@mir
hayır bunak kadın
Tevrat ve İncille ilgili Kur’an ayetlerine baksaydı
Kur’an’ı gönderen Allah’ın Tevrat ve İncili de gönderdiğini
o yüzden Kur’an’ın Tevrat ve İncil’in aslını tasdik ettiğini anlardı

yine Allah her kavme peygamber gönderdiğini Kur’an’da açıklamıştır
dolayısı ile Sümerlere de en az bir peygamber ve haliyle bazı ayetler gelmiştir
tabii ki bunların bir kısmı Kur’an ile aynı konulardan bahsedecektir
çünkü kaynak aynıdır

Okudunuz mu?  İç çamaşırındaki ıslaklık cenabet yapar mı ?

Kur’an zaten konu bakımından orijinallik iddia etmez
hatta bir ayette geçmiş peygamberlerin birçoğunun Resulullaha bildirilmediği yazar
bir başka surede de çağdaş iki peygamber olan Musa ile Hızır (as)ların
birbirlerinin bilgisine vakıf olmadığı açıklanmaktadır


Cevap: kuran ve sümer yazıları

karadamlalar
cezakAllahu hayran.@mir abi bazıları "her kavme peygamber gönderilmiştir" e dayanıp orta asya türklerinin eski lideri oğuz kağanı peygamber,gök tanrı inancındaki türkleri de muvahhid bilmeye çalışıyorlar.türklerin eski inançlarında çokça şirk var,yeryüzünde idareyi yürüten başka tanrıçalar var.sen ne diyorsun?


Cevap: kuran ve sümer yazıları

@mir
< cezakAllahu hayran. >
amin ecmain

Okudunuz mu?  Babamı evde istemiyorum

Buda’nın peygamber olduğu
fakat Hristiyanların İsa as’a taptıkları gibi
Budistlerin de Buda’ya indirilen İslam’ı bozup Buda’ya tapmaya başladıkları ile ilgili bazı iddialar okudum

hatta Tin Suresindeki incir’in buna işaret ettiğini iddia edenler bile var

Ömer Ra’ın da ateşe tapan Mecusileri ehlikitab saydığına dair bilgiler mevcud
demek ki bir zamanlar onlar da hak din üzere imiş

bu durumda Oğuz Kağan da bir peygamber olabilir
sonradan kavmi hak yoldan sapmış ve Şamanist olmuş olabilirler

not: ben Oğuz Kağan ile birçok Romalıya adını veren Augustus’un aynı kişi olduğunu sanıyorum.
not2: Oğuz öküz demektir. ineğe öküze tapan dinlerin kaynağı Oğuz Kağan’ın tebliğ ettiği dinden ya da onun bozulmasından kaynaklanıyor olabilir

Okudunuz mu?  Meslek için dua.

Allahu Alem


karadamlalar
tevhid dini sabittir,Allahın indinde din islamdır,bu bize yeter abi."onlar birer ümmettiler geldiler geçtiler" diyen Allahın kulları olarak biz geçmiş kavimleri düşünmek yerine şu anki halimizi düşünmeliyiz biraz da.


kompleks
Arkadaşım bütün araştırmalar derinleştir merkezinde bir peygamber çıkar ki biz burdan ilk insandan itibaren başlamış birşeyden bahis ediyoruz. Bu çok normal, benzemeler olabilir diğer kutsal kitaplarla da olabilir.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ve zikir yaparken yaşanan olağanüstü olaylar

Saif Al-Din
Arkadaşlar bence ne faydası ne zararı olmayacak, hatta zararı daha fazla olabilecek soruları kurcalamayalım.
En güzeli Allah bilir deyip bırakmak bunları


vuslat7865
merhabalar kafam o kadar karışıkki nereden başlayacağımı bilemiyorum inancımı sorguluyorum ve bu sorgu beni deizme kadar götürmek üzere şöyleki yaratıcı bizim düşünmemizi ve bunun sonucunda inanmamızı istıyor ben kuranı ve ilahi dinleri araştırıken sümerlerin dine kaynaklık ettiği yönünde birçok bilgi okudum ve dinlerdeki bazı kıssaların buna islam da dahil kökenlerinin sümerlere kadar giititğini analatan yazılara rastladım baktığımda gercektende bir benzerlik var ve bunların sağlamasını yaparken tutıunacak dalımın kalmadığını farkettim nasıl bu sorularıma cevap bulacağımı da bilemiyorum.örneğin kurandaki eyüp peygamber kıssasının sümerlerde de olduğunu görüyorum oysaki kuran sümerlerden çok sonra geldi bunu nasıl kendime açıklayacağım. musa peygamberin suya bırakılarak firavun tarafından bulunup yetiştirilmesi buda sümerlerde haber veriliyo. bu nasıl açıklanacak. bu gibi daha birçok soru kafamın etini yiyiyo hadi camurdan yaratılışı adem peygamberden rivayetle aldılar diyelim ffakat bunlara nasıl cevap verecez teşekkür edrim

Okudunuz mu?  Abdest alırken çoğu şeyi unutuyorum.

Hoca
İnançsız insan gelmediki dünyaya 🙂 Ben inanmıyorum diyen bile kafası sıkıştığında elleri yıkarı doğru açar YA RABB demeye başlar.
Sümerler hakında ayrıntılı bilgim yok ama geçmiş haberleri bilmesi seni neden bağlıyor anlamadım belki inançlılardı çizenler yazanlar!

Deizm, sorumluluk istemeyen nefis düşkünü/nefsini rab ednenlerin yoludur. Peygambere Kurana iman etseler sorumluluk altına girecekler
Temel neden budur bilinmese de kabullenilmese de

Okudunuz mu?  Telefona paralı oyunları bedava indirmek

vuslat7865
geçmiş haberleri bilmesi seni neden bağlıyor anlamadım belki inançlılardı çizenler yazanlar! demişsiniz kaynaklık yani onalrdan aşırıldı konusu var ortada bunu çürtmek istiyorum beynimde musa peygamberin nil suyuna bırakılması ile ilgili sümer metinlerinde benzer hikayeler var bu neden halbuki musa peygamber sümerden sonra geldi aynı şekilde eyüp peygamberin hayatına benzer hayat yaşayan sümer yazıtlarınbda biri var bu neden kuranla paralel bunların sorularını bulmam ve zihnimi kurtarmak istiyorum bu sorulardan bu yüzden cevap arıyorum mantıklı ve tatmin edici

Okudunuz mu?  Rüya gördüm gerçi rüyayı da hatırlamıyorum ama tam İhtilam olacaktım uyandım, gusül gerekir mi ?

Kayıtsız Üye
Sümer zamanındaki inanışların birçok özelliğini neden semavi dinlerde görüyoruz? Buna yanıt arıyorum ama beni tatmin eden bir cevap bulamadım. Araştırırken genelde cevap olarak Allah’ın her kavime peygamber gönderdiği ve oradaki doğru inanışların semavi dinlere geçmiş olabileceği fikriydi. Bu bana mantıksız geliyor çünkü Sümerler çok tanrılı bir dine mensuptu. Çok fazla tanrılari vardi, oyle ki her şehrin özel tanrısı bulunuyordu. Bu tanrıların şehirleri korumakla görevliydi. Araştırmalara göre 1500’den fazla tanrilari vardı. Örneğin sünnet Kybele’nin üzüntüsünü paylaşmak için, matem tutmak için yapılırmış, galloslar tarafından. Tabi o dönemde sünnet kökten kesme şeklinde oluyormuş. Daha sonra bu diğer ırklara yayılmış. Mısırda da sünnet vardır, sünnet kıskacı Yahudilere burdan geçmiştir. Sünnet kıskacınin şekli Firavun’un tacıdır. Ki zaten Sümer döneminde anaerkil bir sistem vardı, Kybele disiydi yani bir tanricaydi. Başka bir sav da Sümerden önce tek tanrılı dinin olduğu görüşüydü. Fakat bununla ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım. Yani tarih bilimine göre çok tanriciliktan tek tanriciliga bir geçiş var. Haftalardır bu konu beni düşündürüyor, bu durumun başka bir açıklaması var midir?

Okudunuz mu?  Banyo yaparken sivilce patlaması

Kayıtsız Üye
Merhaba
Bir yerde okumuştum Kur’an-ı Kerim’in büyük bir kısmı önceki dinlerin özellikle Tevhid inancı konusunda gösterdiği sapmaları red etmesini içerir diye.Yani Allah Bir Olduğunu eşi benzeri olmadığını bizlere anlatıyor şirki yani Allah’a ortak koşmayı da en büyük günah olarak bildiriyor.
Bence İslam’ın önceki dinler hatta mitolojiler ile benzerlikler göstermesi aslında Kur’an’ı Kerim’in her topluluğa bir rehber gönderdiğini bildirmesinin bir nevi kanıtı.Amma insanlar yine de bir zaman sonra sapıtıyor,işte Arapların yaptığı gibi latt diye bir şirk üretiyor,veya Yunanlılar in yaptığı gibi Kybele üretiyor.Sonra ona bir şekil tasarlıyor,putunu yapıyor,eliyle yaptığı kendisine muhtaç olan şeyden medet bekliyor.

Okudunuz mu?  Ölünün arkasından 40. ve 52. gecelerde mevlüt yada Kuran okumak şart mıdır ?

sümerler tarihi, yafes, sümerler

Bu kategoride yer alan Dilek dileme duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran ve sümer yazıları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.