Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Kaç saat uyku sünnet?

Kaç saat uyku sünnet?

Ahmet61
Günün hangi saatlerinde en fazla kaç saat uyumalıyız?
Çok uykulu olduğumuz zaman kendimizi nasıl ayıltırız?


Yorum: Kaç saat uyku sünnet?

CeyhuN_
Az uyumak vucut için sakıncalı bir harekettir. Aynı şekilde çok fazla uyumakta sakıncalı bir harekettir ve tembellik dinimizde hoş görülmez. Çok fazla uyuyan insan o günü uyuşukluk içerisinde geçirebilir. Uzmanlar günde 6-7-8 saatlik uykunun yeterli olduğunu söylüyor ama elbette çok ağır çalıştığımız günlerin sonunda uykunun dozunu kaçırdığımız zamanlar oluyor. Ama zaten uyandığımızda büyük bir baş ağrısı ile karşılaşıyoruz bu gibi durumlarda.

Okudunuz mu?  Tevbe etmek nasıl olur?

Peygamber efendimizin (s.a.v) öğle namazından sonra bir miktar uyuduğu bilinir. Yatsı namazını kıldıktan sonra uykuya dalar, gece kalkıp namaz kılardı. Şöyle bir hadis-i şerif bulunuyor bu konu ile ilgili ; "Gece geç vakitlerde kalkmamaktan endişe eden kimse, vitir namazını yatmadan önce kılsın. Kim, gece geç vakitlerde kılmak isterse kılabilir. Zira gece kılınan namazda rahmet melekleri hazır bulunurlar, şahit olurlar ve daha faziletlidir." (Müslîm.Tirmizi)

Okudunuz mu?  Sefer ayı nedir?

hz Muhammed kaç saat uyurdu, peygamber efendimizin uyku düzeni, Namaz Kılmayan İyi Niyetli Olabilir Mi

Bu kategoride yer alan Zina etmiş bir Müslüman zina etmemiş bir Müslümanla kesinkes evlenemez mi? Tevbe etmiş olsa bile mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaç saat uyku sünnet? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.