Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Anne ve kız arasında mahremiyet

Anne ve kız arasında mahremiyet

Kayıtsız Üye
Bir anne ve öz kızı, onlardamı diz kapağından göbek deliğin arasına bakması haram? Yani kısa şort giyse annesinin yanında bu günahmıdır?

Ve baba ile öz oğludamı aynısı?

Ve ben cenaze yıkanmasında mesela anne ölürse hani kızı yıkaması iyi gibi bir şey duymuştum (yanlışta olabilir, emin değilim) bu doğrumu?

Okudunuz mu?  Evde köpek beslemek neden günahtır

Yorum: Anne ve kız arasında mahremiyet

arifselim
Selamun aleykum. Anne kızının, kız da annesinin göbekle diz kapağı arasına bakamaz. Bu durum baba ile oğul arasında da aynıdır. Annesinin cenazesini yakınlarından birisi mesela kızının yıkması elbette daha iyi ve yerinde olur. Ama bu şart değildir. Herhangi bir müslüman kadında yıkayabilir.

Okudunuz mu?  Çamaşır makinesinin yararları

Yorum: Anne ve kız arasında mahremiyet

Kayıtsız Üye
bakamaz yazmışsınız, birde şimdi yani diz kapağına kadar ya, pantolon giymektemi günah? Yani bacakların inceliği,.. Görünüyor ya, etekmi giyilmesi lazım? Yani pantolon giyinirse günahmıdır?? (Anne kız)

Ve erkek lerde (baba oğul) pantolon dar olursada günahmıdır?

Okudunuz mu?  Hazır mezar yapmak caiz midir? Rahmet giremez diyorlar.

Yorum: Anne ve kız arasında mahremiyet

arifselim
Pantolon dar olursa birliktelerken giymeleri caizdir ama adaba aykırı olabilir. Anne ve kız ile baba ve oğul için diz kapakları da avrettir örtülmelidir.


Mahramiyet

Bu kategoride yer alan Allah'a yakın olmak için ne yapılmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne ve kız arasında mahremiyet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.