Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Kaza orucunda unutarak yemek

Kaza orucunda unutarak yemek

Nilk
Selam aleyküm. Hanefi mezhebindenim. Kaza orucum var. İmsaka kadar kaza orucuna niyet edileceğini unuttum ve yatsı namazından sonra öylece uyudum. Sabah namazına imsak vaktinden sonra kalktım. Aklımda bu gün oruç tutacağım vardı (ama niyet etmemişdim imsaka kadar). Lakin oruçlu olduğumu unuttum ve su içtim, sonra da yatağa girerken oruç tutacağıma niyet ettim (oruçun nafile oruça döndüğüne farkındayım). Yani unutarak su içmeğime rağmen bu nafile oruça niyet geçerli mi? Yoksa bundan sonra oruçlu olmağımın menası yok? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Allah Hata Yapar Mı ?

Yorum: Kaza orucunda unutarak yemek

Ahmet
Aklınızda oruç tutmayı geçirmişseniz bu zaten niyettir
Hiç bir oruç türünde unutarak yiyip içmek orucu bozmaz ne kaza ne eda ne de nafile


Yorum: Kaza orucunda unutarak yemek

Toprak isikk
Ahmet beyin dediği gibi aklınızdan oruç tutmak geçmişse bu niyet olur ama oruç tutarken yiyip içerseniz ama unutursaniz bu tuttuğunuz oruç bozulmaz

Bu kategoride yer alan Hz. Maşita kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza orucunda unutarak yemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.