Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Allah Hata Yapar Mı ?

Allah Hata Yapar Mı ?

çamağacı
Müslüman olmayan arkadaşımın sorusunu yazıyorum buraya.
Allah hata yapar mı ?Yapmaz ise neden sakat doğan bebekler vardır ?Ben bu sorusuna cevap bulamadım.


Yorum: Allah Hata Yapar Mı ?

Kuldurdileyen
İmalat yapan makina ve insanların hatalı üretim yapması olağandır. Allah ın yaratmasında ise hata yoktur O ne yaratmak istemişse dilediği gibi yaratmıştır. Sakatlık Allah ın gazabı yahut laneti değildir veya Allah ın gözünde küçük düşmezler. Körler sağırlar ömrü kısa doğanlar. Bunların hiç biri Gazabdan yahut hatadan değildir. Ama ahmaklar Allah ın gazabına uğrarlar. Lanet onların ve onların çevresinde olanlara ayrım yapmaksızın yağar.

Okudunuz mu?  El Ahzab Suresi 72 Ayet Tefsiri

Yorum: Allah Hata Yapar Mı ?

Kuldurdileyen
Sadece doğan değil, sonradan bir uzvu kendinden alınan, akıl sağlığı veya ayağı alınan kör veya başka bir şekilde sakat bırakılmak da lanet veya gazap değildir. Arkadaşın bilsin ki henüz gazabı Allah ın öfkesini görmedi. Bunlar cenneti kazanmak için sınav isteyen kulların Allah tarafından belirlenmiş bir süreye kadar dünyada sınava alınmasından başka bir şey değildir. Süre sonuna kadar müsadeli olanlar korkuyu ve acıyı henüz tatmadı. Zor sorulanlar, kolay sorulanlar var diyebilir, onun da hakikatini sadece Allah bilir ve O adildir. Hak sahibinin payını ancak O verir.

Okudunuz mu?  Sevgili Peygamberimizin ölüm anında yaşadıkları nasıl bilinebiliyor?

Yorum: Allah Hata Yapar Mı ?

seyit gazi
insanın sahip olduğu nimetlerin başına neler açabileceği, kısa dünya hayatında bile görülebiliyor. insanın üzerindeki her nimetin hesabını vereceği düşünülürse, kalıcı olan ahiret hayatında bunlar hesabı verilecek nimetlerdir, o zaman insan görür ne nimetmiş ne değilmiş.

Okudunuz mu?  Aleyna ismi koymak günahmı?

ayrıca sakat çocuk falan, bunlar nasıl sözler. bu kimseler insanlar için de ibrettir. tabi her şey maddeyle ölçülür olunca, sakat çocuk oluyor. insanı ölçen imanıdır şahsiyetidir ahlakıdır ilmidir. bunların bir önemi olmayınca insanlar şuyum eksik buyum eksik, şundan eksiğim bundan eksiğim diye ortalıkda geziniyor. kaldı ki sakatlık varsa ölümde var, ölüm sakatlıkdan daha bir noksanlıktır, ölümü hiç düşünüyorlar mı ?

bence müslüman olmayan insanları dinlediğin kadar, biraz da Rabbini ve rasulünü dinle, bak bakalım neler diyorlarmış. bir hoca bir metropolde arkadaşıyla gezerken, gözüne gökdelenlerin gürültünün taş yığınlarının arasından çıkmış bir çiçek ilişir ve arkadaşına gösterir: bu buradan nasıl çıkmış der, arkadaşı da : burada doğal olan tek şey bu ama insanların yadırgadığı, bunun burada ne işi var dedikleri tek şey de bu, aynı islam gibi der. Rabbin hangi sözüne şaşıyorsun. kul olduğuna, yaradılmış olduğuna mı şaşırıyorsun ? yoksa tekrar Rabbine döndürüleceğine mi şaşırıyorsun ? yoksa onca zulüm, nankörlük, helal haram bilmeyip pis olanlara veya had bilmeyip kendinin olmayanlara göz dikmek başını mı döndürdü ? kul olduğunun idrakine varıp bunun sorumluluklarını yerine getirmek, ırzına iffetine sahip çıkmak, başkalarının ırzlarına iffetlerine göz dikmemek, helal yiyip içip kazanmak ve Rabbin yolunda olmak bu kadar abes şeyler mi ?

Okudunuz mu?  Vedi meni ve meziyi ayıramıyorum

Kayıtsız Üye
Ya ne biçim sorular soruyorsunuz bu bir imtihandır sakat doğmuş vs.bunlar onun yaradanın istediği imtihan bu şekilde ediyor mantıklı olun biraz Allah’ın hatası olur mu hiç seni yaradan nasıl hata yapar insanın sakat olması bir hata mı sanıyorsun Allah seni bu şekilde imtihan ediyor başka insanları da sakat değil başka şekilde imtihan ediyor hiç evlenemeyenler de bu şekilde imtihandır bunlar tartışmaya gerek yoktur bel kide günahtır.

Okudunuz mu?  Dilleriyle insanları kıranları ibadetleri kabul olur mu?

seyit gazi
ayrıca insanı ölçenin imanı şahsiyeti ahlakı ve ilmi olduğunu söylemiştim. bahsettiğin kimseler yüz yüzelli sene öncesine kadar, kadılık valilik vezirlik dahil bir çok görevde bulunabiliyordu. insanın kendisine ne kadar yabancılaştırıldığını, ne kadar düşmanlaştırıldığını, insanın neleri nelere feda ettiğini, nelere ayartıldığını, bunların nasıl sosyal ve siyasi sistemler haline getirildiğini ve nasıl aksini düşünmenin abes varsayıldığını da konuşabilirsin. böyle kimselerin bu sosyal ve siyasi sistemlerin tabularını konuşmaya yanaştıklarını hiç gördün mü ? demokrasi nedir, eski yunan demokrasisi nedir, bugünkü demokrasiyle de bir alakası var mıdır, kavramların anlamları nasıl kaydırılmıştır, sonrasında hangi doktrinlerin üzerine inşa edilmiştir, ingiliz amerikan fransız demokrasileri nedir, geçirdikleri süreçler nelerdir, ortada bir şeyin de olmadığı, her şeyin dizayn edilmiş modellerde, beklenti ufuklarına havale edildiği durumları da konuşun biraz. kimin neyi konuşmaya, neyi savunmaya, neyi sorgulamaya, ne çapı varmışda; kalkayım da konuşayım. yaradılışın hiçbir kanununu esnetemiyorken; kul olduğunu inkar etmek abes değil, yaratıcıyı inkar etmek abes değil, yaratıcıyı inkar etmeyip söylediklerini kale almamak abes değil, uyuşturucu içmek uyuşturucu satmak abes değil, fuhuş zina eşcinsellik abes değil, abes olan sadece içinde bulunulan dönemin dayattıklarına direnmek, Rabbim Allah demek. ondan sonra insanlar niye sakat doğuyor lafa bak. göz göre göre nasıl adam s..tiklerini hiç konuşmazlar. ben on kasımda niye dikiliyorum, dikilmeyince ne oluyor. her tarafları akıl fikir küpü, kalkar bir de şu niye böyle bu niye böyle derler. şunlara kulak vermeseniz, kalbleri de zihinleri de pislik dolu sığır gibi adamlar da, ağzı açık ayran budalası gibi ağızlarının içine bakıyorsunz.

Bu kategoride yer alan Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Hata Yapar Mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.