Anasayfa
8 Ekim 2023, 9:08
sizden93
Abone

Dikişli Gusül Nasıl alınır?

Dikişli Gusül Nasıl alınır?

astalas
Selamun Aleykum
Arastırdıgımda benzer konuları gördüm yalnız benım durumum daha farklı 2 hafta evvel kafamdan amelıyat oldum dikişlerim alınmadı ama bır muddet kafamın acık kalması ve dıkısler alınana kadar pansumana devam etmem gerektıgını soledıler.
Gusul almam gerekıyor yalnız basımın tam tepesınden dıkıslı oldugu ıcın alamıyorum.Doktor kesınlıkle su degmemesını soledi.
Sımdı o bolgeyı mesh edemıyorum su almaması ıcın.Gerıye kalan kısımları yıkayamıyorum ksınlıkle su yaraya temas edıcektır.
Bı turlu bu duruma bı cozum bulamadım.Lutfen acıl yardımcı olablırmısınız ?

Okudunuz mu?  Aşure günü aşure ayında aşure yapmak zorunda mıyız?

Yorum: Dikişli Gusül Nasıl alınır?

Tevbe
Aleyküm selam. allah-ü Teala acil şifalar buyursun, özrünüz geçene kadar yani doktor en azından mesh etmeye izin verene kadar teyemmüm ile gusül alabilirsiniz.


Yorum: Dikişli Gusül Nasıl alınır?

Kayıtsız Üye
Yüzümde dikiş var ama gusül almam lazım dikiş yüzümün tam ortasında su her türlü değer oraya ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  Gusülde kulağa su kaçması

Yorum: Dikişli Gusül Nasıl alınır?

arifselim
Eğer suyun değmesi yasak ise o yeri sadece elinle mesh etmen yeterlidir. Mesh ederken ıslatmana gerek yoktur sadece elini ıslat, suyu iyice sirkele ve sonra o el ile hafifçe o yere sür bu yeterlidir. Bunu da yapamazsan o zaman abdest yerine teyemmüm alırsın.

Okudunuz mu?  Kaşların ortasını kesmek

dikişli iken gusül abdesti nasıl alınır, Kafada diki var gusl abdesti alınır mı, kafada dikiş varsa gusül boy abdesti alınır mı

Bu kategoride yer alan Ağızdaki ufak tabaka Gusül abdestine engel mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dikişli Gusül Nasıl alınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.