Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Dini nikahı kimler kıyar yaş sınırı var mıdır ?

Dini nikahı kimler kıyar yaş sınırı var mıdır ?

141216
Merhabalar, erkek arkadaşımla ben 18 yaşındayız. Camilerdeki imamlara sorduğumuzda resmi nikahın şart olduğunu dile getirdiler. Yaşımızdan dolayı resmi nikahı aileler uygun gördüğü süre içinde yapacağız. Fakat biz 1 yıllık ilişkimizde ister istemez yakınlaşmalarda bulunuyoruz ve günah işlediğimiz için de içimiz hiç rahat değil. Yakından uzaktan hiç kimseyi bulamadık nikahımızı kıydıracak. 17 yaşında bir kuzenim var namazında ve kuran okumasını bilen birisi. O’na sorduğumda eğer yaşından dolayı sorun olmazsa kıyabileceğini söyledi. Bu işi her müslüman bireyin yapabileceği söylendi bana ve ergenliğe girmiş herkes yapabilir denildi. İnanmalı mıyım ? Yaş sınırı gerçekten yok mu kıyabilir mi ?

Okudunuz mu?  Kuran değistirilmiş olması ve emeviler hakkında aklıma takılan sorularım

Yorum: Dini nikahı kimler kıyar yaş sınırı var mıdır ?

@hmet
Dini nikahı kıyacak kişi bu işe ehil biri olmalı yani islam fıkhını bilmelidir. Öyle her dindar yada Kuran bilen nikah kıyamaz kıyarsa da geçersizdir.
Nikahın şartları:
Gelin
Damat
Veli (kızın babası)
İki adil şahit (her iki aileyi tanıyan)
ve nikahın kıyan kişinin sözleri

Okudunuz mu?  Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum?

Yorum: Dini nikahı kimler kıyar yaş sınırı var mıdır ?

zeze
ister istemez yakinlasmalar O LA MAZ..!!! dini nikah sizin yakinlasmaniza musaade GOSTERMEZ ! Ileride pişman olmamak için aileler araciligi ile ya evlilik arefesine baslayin ya da harami helali bir gozden gecirin,namahrem ile zaruret harici konusmak dahi caiz degildir.!! bana soz soylemek dusmez hocalarim varken ama icim parcalaniyor yahu

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken besmele çekecek miyiz?

dini nikahta yaş sınırı, dini nikahıkimlerkıyabilir, Imam nikahi yas siniri var mi

Bu kategoride yer alan Muhammed ismi Arapça mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikahı kimler kıyar yaş sınırı var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.