Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Müezzinlik yapmak için bir yaş sınırı var mıdır?

Müezzinlik yapmak için bir yaş sınırı var mıdır?

Fetva Meclisi
Müezzinlik yapmak için bir yaş sınırı var mıdır?

Müezzinlik yapacak kişilerin en az temyiz (iyiyi kötüden, hayırı şerden ayırma) çağına varmış olmaları gerekir. Bu durumdaki çocuğa mümeyyiz denir (Kasânî, Bedaiu’s-Sanâî’, 1, 372) Mümeyyiz çocukların okudukları ezan, getirdikleri kamet geçerlidir. Bu itibarla buluğ çağına yaklaşmış erkek çocuklarının müezzinlik yapmaları caizdir (el-Cezirî, Kitabu’l-Fıkh Ale’l-Mezahibi’l-Erbaa, I, 181).

Okudunuz mu?  Husuf ve küsuf namazları nedir ve nasıl kılınır?

Cevap: Müezzinlik yapmak için bir yaş sınırı var mıdır?

EHLİMAN
Müezzinlik yapmak için akil baliğ olmak gerekmektedir.Bu da yaklaşık 18 20 yaşlar arası demektir.Bu kişiden kişiye değişmekle beraber iyi ve kötü birbirinden ayrılması gerekmektedir.


müezzinlik dersleri, müenzinlik yapma yasi varmi

Bu kategoride yer alan Bir camide cemaati kaçıran kimse tek başına kılarken kamet getirmeli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müezzinlik yapmak için bir yaş sınırı var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.