Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Hem namaz abdesti hem gusül abdestini aynı anda nasıl alabiliriz?

Hem namaz abdesti hem gusül abdestini aynı anda nasıl alabiliriz?

Çaylak2017
Bu konuda birçok konu açılmış ama benim soracağım bazı noktalar var:

  1. Önce namaz abdestine niyet edip namaz abdesti alınır. (Yeterince açık)
  2. Sonra gusüle niyet edip gusül abdesti alınır. (Gerçi Hanefi’de namaz ve gusül abdestine niyet etmek farz değil diye biliyorum) Önce ön ve arka avret yerleri yıkanır. Guslederken avret yerlerimize elimiz değeceği için namaz abdesti bozulmuyor mu? Bu konuya çok takılıyorum. Kararsız kaldığım için namaz kılacaksam gusülden sonra bir daha namaz abdesti almamla sonuçlanıyor.
  3. Yoksa avret yerlerimizi namaz abdestine başlamadan önce mi yıkamalıyız? Böyle yapacak olursak guslederken bir daha yıkamaya gerek var mı? Sonuçta vücudun her tarafına su değmesi farzdır. Ama namaz abdestinin niyeti farklı, guslün niyeti farklı.
  4. Cünüplükten kurtulmadan alınan namaz abdesti geçerli midir?
Okudunuz mu?  Allah beni sevmiyor

Bu noktaları aydınlatırsanız sevinirim.


Yorum: Hem namaz abdesti hem gusül abdestini aynı anda nasıl alabiliriz?

alice
Guslün sünnetlerine uyduğun takdirde hiç bir hikayeye gerek kalmaz. O abdestle namazda kılarsın avret yerine dokunmanın normal abdest bozması şaffi mezhebine göredir. Guslün sünnetlerini okuyup sıralama uyacaksın.

Bu kategoride yer alan Yabancı kadın şarkıcıyı, söylediği şarkıda ölümü ve ALLAHı hatırlamak caizmi dir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hem namaz abdesti hem gusül abdestini aynı anda nasıl alabiliriz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.