Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:22
sizden09
Abone

Bir insanı kandırmak

Bir insanı kandırmak

Kanatsız kuş
İyi günler. Kaç gündür aklıma takılan bir soru var. Küçükken bir oyunda bir kıza kendimi erkeğim diye tanıtıp bir nevi kandırmıştım yani beni erkek sanıp bana aşık bile olmuştu hatta benim için ağladığını bile söylüyordu ve ben bu yalanı uzun bir süre sürdürdükten sonra gerçeği söylemeden gitmiştim. Şuan düşünüyorum da nasıl böyle bir şey yaptım diye soruyorum kendime, çok pişmanım. Ama çocukluk aklıydı tamamen, 12-13 yaş arası yanlış hatırlamıyorsam… Tövbe ettim. Kendimi kötü hissediyorum, vicdan azabı çekiyorum diyebilirim. İnsan yaşattığını yaşamadan ölmezmiş nede olsa. Ben kul hakkına mı girmiş oluyorum ve bunun günahı nedir ? 🙁
Allah razı olsun şimdiden

Okudunuz mu?  Saç nasıl mesh edilir

Yorum: Bir insanı kandırmak

arifselim
Eğer ergenlikten önce olmuşsa yanlış olsa bile sana günahı olmaz, çünkü sorumluluk çağında değilsin. Ama ergenliğe girmiş isen ve geri düzeltme imkanı da yoksa şu an yapacağın şey tövbe etmektir. Allah tövbe edeni bağışlar.


Yorum: Bir insanı kandırmak

Kayıtsız Üye
Merhaba ben yıllardır oyunlarda erkeğim diye insanları kandırdım bir kaç kızıda kendime asık ettim ama kendimi hep erkek gibi hayal ederdim bu yüzden oyunlarda erkek hesap açtım ama çok pişmanım bunun günahı nedir hala geceleri kendimi erkek gibi hayal ediyorum ama bunu atlatmak istiyorum

Okudunuz mu?  Bir insana adaletsiz bir şeyi yaptığını söylemek günah mı

Yorum: Bir insanı kandırmak

Kayıtsız Üye
Bende kendimi erkek olarak tanıttım sanalda.Cok yanlış biliyorum.insanlari kandırmak kul hakkına girmek bunlar dan kurtulmak için ne yapılır?Bu kendini erkek gibi tanıtanlar bunu neden yapiyor yapanlardan biri olarak soruyorum.Kendine farklı bir kimlik oluşturmak kişilik bozuklugu mudur?Erkek gibi konuşmak istedim kizlarla sevgili oldugum da oldu bunu çevremden kimse ailem falan bilmiyor.Utaniyorum bu durumdan.Bu kadar insanı nasıl kandirdim ben insanların duygularıyla oynadım.Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz insanları nasıl uyarmıştır

Kayıtsız Üye
Hocam Allah tövbe edeni bağışlar demişsiniz ya bu kul hakkı olsa bile mi ? Sonuçta kandırma var işin içinde ve bu da kul hakkına giriyor. Hatta yıllarca aldatma, yalan söyleme var. Açıklar mısınız ?


mum
Kul hakkı ödenmeden tövbe yerine gelmez yani kul hakkı boynunuzda kalır

Okudunuz mu?  Pizza yemek haram mi ?

bir insanı kandırmak

Bu kategoride yer alan Namazda bir rekatta Fatiha Suresini iki kez okumak namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insanı kandırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.