Anasayfa
27 Ağustos 2023, 21:46
sizden6
Abone

İhtilam Olduğumuzda Elbise Değiştirme

İhtilam Olduğumuzda Elbise Değiştirme

nickname3
Öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar normalde rüyalandıktan sonra elbiselerimi komple değiştiriyorum tabi 3 gün üstüste rüyalanılınca bir sürü kirli elbise oluyor annem onlar kızıyorlar neden elbiselerini değiştiriyorsun diye rüyalandığımızda üstteki elbiseleri de değiştirmek gerekiyor mu yani meni bulaşıp bulaşmadığına emin olamıyorum. Teşekkürler


Yorum: İhtilam Olduğumuzda Elbise Değiştirme

Hoca
Meni bulaşmayan elbiseleri değiştirmek gerekmez. Bulaşıp bulaşmadığı bellidir basit bir kontrol ile bilinir.

Cünüplük hakkında

ordeall
s.a arkadaşlar mesela bir insan dan şahvetli olmasada sperm geldi boy abdesti alması gerekiyormu bir ara şahvetli gelirse abdest alınması gerekiyor diyorlardı bide önce banyo yapıp sonramı abdest almak gerekir yoksa tam tersimi

Okudunuz mu?  İşlenen günahı başkasına anlatmak hakkında hadisler

Soru: cünüplük hakkında

sofi ezel


—>: cünüplük hakkında

Hoca
< s.a arkadaşlar mesela bir insan dan şahvetli olmasada sperm geldi boy abdesti alması gerekiyormu bir ara şahvetli gelirse abdest alınması gerekiyor diyorlardı bide önce banyo yapıp sonramı abdest almak gerekir yoksa tam tersimi >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.


İslamTalebesi
Kardeşlerim beni hor görmeyin , ayıplamayın. Cevaplar iseniz sevinirim. Cünüplük hallerini biliyorum , sadece sorum şu , eğer meni sıvısı sadece belli belirsiz siz farketmeden(uyku hali değil) çıkarsa bu cünüplüğe girermi. Veya cünüp olmak için insanların boşalmasımı lazım ? Değerli kardeşlerim pantolon sıkıyor arada müstesna yeri , tuvalete gidincede ucunda çok az belli belirsiz bir sıvı görüyorum hiç farkında değilim yani benim irademde değil. Ben bu halden çok korkuyorum.Cünüplüğe girebileceğinden korkuyorum ve cünüplüğe girebilecek diye banyo gereği duyuyorum. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun beni yadırgamayın kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Allah'ın rızası ve kendini Allah'a adamak ile ilgili ayet ve hadisler?

bozkurt012
Mezi: cinsel açıdan duygulanarak tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir.

Vedi: Küçük abdestten sonra gelen, kokusuz, beyazımsı, bulanık yapışkan sıvıdır.

Meni, mezi ve vedi her üçü de necistir. Diğer necasetlerde olduğu gibi, elbiseye bulaşan el ayası kadar olan miktarı namazın sıhhatine engeldir.
Ancak, mezi ve vedi abdesti bozarsa da gusül yapmayı gerektirmez. Meninin ise şehvetle yerinden ayrıldıktan sonra, şehvetli veya şehvetsiz olarak dışarıya çıkması ile gusül abdesti gerekir.

Okudunuz mu?  Necis olan bir yerde Allah'ı anmak olur mu

Bir kimse, uykudan uyanınca ihtilam olduğunu(yani, rüyada cinsel ilişkide bulunduğunu) hatırlar ve üzerinde de yaşlık görürse kendisine gusül lazım gelir.
Uykudan uyanınca ihtilam olduğunu hatırlamayan fakat üzerinde yaşlık gören kimsenin de gusül yapması lazımdır.

işte budur kardeşim cevabı


Losof
arkadaşlar her sabah kalktıgımda iç çamaşırımın her yerini incelerim bugün inceledim çok küçük beyaz bir leke vardı dokundum sert değil ve az vardı mezidir dedim bir damla su attım geçsin diye akşam oldu halen daha aynı leke biraz daha solmuş birşekilde duruyor bu menimidir? gusül gerekirmi?


AmeS

Bu meni değil.
Yukardaki duyuruyu mutlaka oku


Losof
Tesekkurler arkadaşim

Okudunuz mu?  Ölüm korkusunu yenmek için dua

batuhanygt123
Selamun Aleyküm size birkaç soru soracağım inşAllah;
1-Cünüp nedir Cenabet nedir iki arasında bir fark var mıdır ?
2-Cenabet iken dini kelimeler söylemek günah mı ? Mesela Besmele çekmek Çok şükür Yarabbim demek Elhamdülillahşükür demek gibi kelimeler.
3-Mesela günde 3-4 kez iltiham oldum,genellikle yürümeden tuvalete girmeden gusül abdesti alınca aldıktan sonra Meni tekrar geliyor ya,işte 3-4 kez iltiham olursak 3-4 kez mi tuvaletimizi yapmamız lazım yoksa 1 kere tuvaletimiz yaparsak içimizde kalan Meninin hepsi gider mi ?
Arkadaşlar lütfen doğru cevaplayın yalnış bilgi vermeyin lütfen
Allah razı olsun cevaplayanlara


Esad
Lütfen konuyu açmadan ilgili konualara bakınız.Alakalı yazılar bölümünde birçok açılmış konuyu görebiliyorsunuz zaten

Okudunuz mu?  İçimde bir sıkıntı var ne yaparsam yapayım Allah affetmeyecek gibi hissediyorum

1) cünüp cenabet aynı kelime manasına gelir.Aynı köktendir.
2)Cenabet iken dini kelimeler söylenebilir besmele çekmenin dua etmenin günahı yoktur.Kelime-i şehadet getirmek, tesbih ve tekbir kelimelerini söylemek de caizdir.Kuranı Kerim okuyamaz.
3)Meninin gusülden sonra gelmesi tekrar gusül abdesti almayı gerektirmez.Bu meniyi görüp hissederseniz temizliğinizi yapıp(1 defa veya 10 defa bunu siz bileceksiniz( normal abdest alabilirsiniz.


batuhanygt123
Ama ben başka yerde görmüştüm,meni tekrar gelirse gusül gerektirir fakat tuvaletinizi yapar veya çok yürüyüp veya uyursanız meni gelsede gusül abdestinizi bozmaz diye.Benim sorum şöyle;
3-4 kez iltiham oldum 3-4 kez mi tuvalete gitmem lazım azıcık kalan meninin çıkması için yoksa 1 kere tuvaletimi yapsam hepsi geçermi ?

Okudunuz mu?  Öğrenciyim, fitre vermem gerekir mi?

batuhanygt123
Ama ben başka yerde görmüştüm,meni tekrar gelirse gusül gerektirir fakat tuvaletinizi yapar veya çok yürüyüp veya uyursanız meni gelsede gusül abdestinizi bozmaz diye.Benim sorum şöyle;
3-4 kez iltiham oldum 3-4 kez mi tuvalete gitmem lazım azıcık kalan meninin çıkması için yoksa 1 kere tuvaletimi yapsam hepsi geçermi ?


Esad
Özür diliyorum ben mezi diye görmüşüm .Meni geldiği zaman elbette gusül abdesti almanız gerekli. 3 4 defa ihtilam olmuşsanız buna 3 4 defa tuvalete gideceksiniz diye bir şart yoktur .Bunu kimden duydunuz bilmiyorum.Yapmanız gereken menini gelmesinden sonra (uykudan kalktığınızda veya başka türlü ) tuvalete çıkarak gerekli temizliği yapmanız ve idrar yolunu böylelikle temizlemeniz gerekli.1 defa tuvalete çıkmanız yeterlidir ve 40 50 adım atarsanız gusülden önce iyi olur .Bunu gusül abdesti almadan yapın ki gusulü aldıktan sonra mezi(sıvı) gelmesin.Meni şehvetle çıkan sperm’dir,mezi ise meniden farklıdır su gibidir.Mezi sizi cünüp etmez,sadece normal abdest almanız gereklidir.

Okudunuz mu?  Kaka r.a. isimli sahabe hakkında bilgi

batuhanygt123
Çok teşekkür ederim 🙂


Slindi
Selamün Aleyküm arkadaşlar . Ben şimdi eve yeni geldim akşam ezanı okunuyordu . Bende takvimden saate baktım 7 buçukta okunuyor diye gördüm . Saat 7 ye kadar durayım dedim . Saat 7 de tekrardan baktığımda yanlış yere baktığımı fark ettim çeyrek geçe okunuyormuş . Ben böyle durumlarda korkuyorum nmaz vakti kaçıcak eyvah falan diye . Sonra tuvalete gittim . Orgazma benzer bir şey oldu . Daha öncedende olmuştu bu namaz vaktini kaçırıcağımı düşündüğümde . İstemsizce salladım kendimi akıtmayayım iişim uzamasın diye . Açık sarı bir şey geldi tuvalet kağıdına yapıştı bu ama . Üstünde duruyor çok korktum gusül almam gerekir mi diye hemen annemi çağırıp sordum annem hayır dedi namazını kıl dedi . Bende kıldım şimdi korkuyorum namazım geçerli değildir diye . Orgazm gibi olan şey daha önceden olmuştu . Ama akıntı ilk defa geldi . Daha rüya falanda görmedim . Lütfen yardımcı olun ilk defa oluyor akıntı falan namazım sayıldı mı şimdi . Bir de çok vesveseliyim ben her dakka başı duşa giriyorum bundan dolayı . Namaz vakti geçiyor diyede giremedim duşa . Yardımlarınızı bekliyorum . Lütfen dalga geçecek olursa hiç gelmesin bile . İyi akşamlar

Okudunuz mu?  Cevşeni sürekli okuyrum (üzerimde taşımıyorum) acaba günahmı işliyorum? yani ne bileyim şirk diyenler bile var

Kayıtsız Üye
Bu sözü geçen akıntı mezidir.
Namazın geçerlidir.


mum
Anne ve misafir doğru demiler NAMAZIN GEÇERLİ vesvese yapma


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm , benim yaşım 15 rüya gördüm ve sıvı akarken uyandım. Islaklık vardı. Rüyada cünüp olmak gusül abdest gerektirirmi?

Benim annem ile babam ayrı anneme böyle konuları açamıyorum sizce ne yapmalıyım? Utanıyorum ama Allah’a karşıda görevlerimi yerine getirmek istiyorum aniden banyoya girersem annem bişey düşünür başka bişey düşünür diye korkuyorum yardımcı olabilirmisiniz?

Okudunuz mu?  Çocuk eğitimi nasıl olmalı. Çocugumuza islami yasakları nasıl anlatmalıyız?

mum
Kardes sen meni nedir araştır öğren. Sabah uyandığımda çıkan Memi ise bir avuç kadar ise cünüpsün demektir yıkanman gerekir.


cünüplük halleri, cünüplük hali

Sarı leke oldu cenabet miyim ?
Şükranlı Genç
selamun aleykum arkadaşlar ben cenabettim gusül aldım sonra da idrarımı boşalttım 5-6 saat sonra donum önunde sarı-kahverengi bir sıvı gördüm aceba cenabet miyim ? cenabetken oruç tutulurmu ?

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken su yutmak

Cevap: Sarı leke oldu cenabet miyim ?>
mum
İç çamaşırındaki leke oruca engel değildir.

Bu kategoride yer alan Topluluk gıybeti yapmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtilam Olduğumuzda Elbise Değiştirme Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.