Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Kopya çektikten sonra kul hakkını 0’a indirmek için ne yapabilirim?

Kopya çektikten sonra kul hakkını 0’a indirmek için ne yapabilirim?

Cömert Oğuz
Selamun Aleyküm.

Hocam biliyorsunuz ki çoğu öğrenci kopya çekerek daha iyi üniversiteyi ve daha iyi bir mesleği kazanır.

Ben de 12 senelik öğrencilik hayatımda sürekli kopya çeken biriydim.

Not: zaten her öğrenci kopya çektiği için ve üniversite sınavında soruların hepsini yapacakları için benim hakkıma da girecekler ve kul hakkım kalmaz sanırım.

Okudunuz mu?  Namaz içinde herhangi bildiğımiz ayet okunurmu?

Peki kul hakkını 0’a indirmek için üniversite sınavında emin olduğum 1 soruyu bilerek çözmesem , puanımı azaltıp kul hakkını 0’a indirmiş olur muyum? Yada kul hakkını 0’a indirmek için 1 soruyu bilerek çözmemek yerine ne yapabilirim?


Yorum: Kopya çektikten sonra kul hakkını 0’a indirmek için ne yapabilirim?

ygtbhc3
0’a indirir mi bilemem de onların ve senin affolman için her namazından sonra dua edebilirsin. Bu dediğim en azından belki mahşer gününde o kişinin seni affetmesini sağlar.

Okudunuz mu?  Tuvaletteki musluklar necis mi

Yorum: Kopya çektikten sonra kul hakkını 0’a indirmek için ne yapabilirim?

Kayıtsız Üye
Birşey soracağım. Siz bu soruyu ciddi ciddi sordunuz mu? Siz hilenin hilesini mi arıyorsunuz? Aklınız cidden yerinde mi? Ne demek herkes kopya çekiyor. Kopya çekenler bir elin parmağını geçmez o bahsettiğiniz büyük sınavlarda. Zor geldi sanırım ders çalışmak. Bir de pazarlık yapıyorsunuz. Sizin gibiler yüzünden bizim gibi insanlar ya kazanamıyor ya atanamıyor. 17 senelik öğrencilik hayatım boyunca hiçbir sınavda kopya çekmedim. Sadece 11 yaşımdayken sınıf topluca soruları ele geçirmişti ben de onlara uymustum. Onu da hala keşke yapmasaydım diye düşünürüm. Allah’a çok şükür siizn gibilere firsat vermedi o sınavda ve bana o kadar güzel bir üniversite nasip etti ki.Siz o kopya çekmekle yargılandığınız suçsuz günahsız binlerce öğrenci için dua edin bence. Ayıp kardeşim ayıp. Hala pazarlık peşinde.

Okudunuz mu?  Kız Kuzeni Rehbere Eklemek Konuşmak Günah mı?

Yorum: Kopya çektikten sonra kul hakkını 0’a indirmek için ne yapabilirim?

Kayıtsız Üye
sınav demek herkesin eşit koşullar altında verdiği amaç mücadelesi demektir. evet kopya çekenler çok fakat insanımız bunu görüyor hayırlı sonuç için hayırsız yollara başvurulabilir. Ben uşak ilahiyatta öğrenciyim vizelerde kopya çekmeyen yoktu ce kopyayı engelleyen hocada yoktu . vAllahi doğru söylüyorum erkek sınıfı böyle diyorlarki sende çek eşit olalım peki bayan sınıfı ne olacak herşeyden önemlisi kopyaya ihtiyaç duymayan kişi haliyle kopya çekmeyecek ama kopya çeken onunla aynı puanı alacak nerde hak nerde eşitlik. ALLAH YARINA BIRAKIR YANINA BIRAKMAZ!

Okudunuz mu?  Kendimi çok büyük bir boşlukta hissediyorum

Cömert Oğuz
Misafir kardeşim beni neden suçluyorsun anladım kopya çekmek kötü ama şunu söyleyebilirim benim bu dünyada hiçbir hayalim olmadı ve olmayacak. Allah size güzel üniversite nasip etti ama ben sadece ahiretimi düşünüyorum. Ders yüzünden bütün ezberlediğim kuran surelerini unuttum yahu şimdi ölürsem hem boşuna okumuş olacam hem de ders yüzünden yanmış olacağım. En sık yaşanan sorun okulu bitiremeyip ölenler.

Okudunuz mu?  Muta nikahını hz. ömer mi yasakladı?

Saçma değil mi neden benim bu dünyada hayalim yok? Çünkü engelli doğdum duymama yarayan cihazlar çalındı 4000 tl az da değil engelliyim diye dalga geçenler oldu ve bir kelimeyi yanlış duyunca hemen gülüyorlar ben hepsine ahirette soracağım ve okul bitsin Rabbim için elimden geleni yapacam

Okudunuz mu?  Tanrı demek şirkmidir? Necip fazıl neden Allahmıza tanrımız demiştir?

Ve ben hocaları dinlerken kelimeleri yanlış anlıyordum sonra hoca yazdırırken hep yanlış kelimeyi yazıyordum sınavlarda ise o yanlış yazdığım kelimeler yüzünden boşu boşuna notum düşüyordu çok saçma değil mi?

Ama sizleri de seviyorum dalga geçenler yüzünden bu dünyadan vazgeçtim. bu dünyanın yalan olduğunu hatırladıkça seviniyorum. Fakir olsak da zengin olsak hepimiz eşitiz. Tek hedefim dalga geçenlere hesap sormak

Okudunuz mu?  Oruçluyken göze damla akıtmak orucu bozar mı?

yaslıkimse
geçmişte kopya çekmiştim bu kul hakkını nasıl öderim ?


Kopya

Bu kategoride yer alan Müslüman cehennemde günahının cezasını çekip mi cennete gider? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kopya çektikten sonra kul hakkını 0’a indirmek için ne yapabilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.