Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

Hiç günah işlememeye çalışmak

Hiç günah işlememeye çalışmak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm, hayirli cumalar,

Kafam karışık bu aralar. Bir sevdigim var, hayırlısıyla insaAllah birbirimizle evlenebiliriz. Ancak günah işleyeceğim diye tedirgin oluyorum. Günah işleyip kötü şeyler olacak diye korkuyorum. Bir yandan aklima bu kelimeler geliyor: "Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.
Sürekli tövbe etmek doğru değil belki (Ama hiç etmemekten tabiki daha iyi!!) Ama sürekli günah isleyip tövbe etmek haşa Allah ile dalga gecmek midir? Veya bu şirk midir?

Okudunuz mu?  Kötü küfürlü yazıyı okumak günah mıdır?

Şunu da belirteyim: sevdigim kisi ile önceleri çok görüsüyorduk, ama icime sinmemeye basladi. Kendisine bunu acikladim, o da sagolsun anlayisli karsiladi çok sükür.
Ama bazen aklima bu sefer de cinsel seyler geliyor.

Bu konu hakkinda yorum birakabilirmisiniz?

Simdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Eşim beni aldatıyor ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım? bunlara benim sebeb olduğumu söylüyör

Yorum: Hiç günah işlememeye çalışmak

Hoca
< sürekli günah isleyip tövbe etmek haşa Allah ile dalga gecmek midir? Veya bu şirk midir >
Bu düşünce dini değil, şeytanidir. Elbette nasıl olsa tövbe var deyip günahlara dalmak olmaz, günah işlememek için direnmek lazım, direnmeye rağmen nefsimize uyduğumuzda tövbe ederiz bu günde defalarca olsa bile

Okudunuz mu?  Çamaşırda ıslaklık yoksa değiştirmek gerekir mi

< : "Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı. >
Ayetleri anlamak için mutlaka tefsirden okumak gerekir. Bu ayet günah işleyin gibi bir mesaj içermiyor aksine günah işlemeyin ama unutmayın ki insan günah işler/hata eder ama onu bağışlayan bir Rabbi olduğunu bilir ona yönelir mesajı verir.

Okudunuz mu?  Mezardan toprak alıp eve getirmek günahmıdır günahsa sebebi nedir

Kardeş sen bu gibi sevgililik durumlarından nefsini kurtar ve beğendiğin varsa mutlaka evlen
Evlenme imkanı yoksa nefsine sahip ol

Bu kategoride yer alan Hızır Aleyhisselam insanı ziyarete gelir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hiç günah işlememeye çalışmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.