Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Bankada çalışmak günah mı?

Bankada çalışmak günah mı?

mum
Bankada çalışmak dinen sakıncalı mıdır?

Faizli işlem yapan bir bankada hangi isimle olursa olsun kazanılan para dinimizin bereketsiz ve hayırsız gördüğü bir paradır. İlk fırsatta o işi terk etmenizi tavsiye ederim. Aile huzurunuz, yavrularınızla ilgili emelleriniz, dininiz, duanız ve takvanız açısından imanınızın gereğini yapmalısınız. Ahiretinizi kurtarın, sizin ve ailenizin huzuru için böyle yapın.
Nureddin Yıldız Hoca Efendi

Okudunuz mu?  Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılınabilir?

Cevap: Bankada çalışmak günah mı?

ASUDE
bankalar faiz üzerine çalışır ve faizle uğraşmak o işle meşgul olmak çok günahtır bu yüzden bankada çalışmak dinen hoş karşılanmamıştır


Bankada çalışmak günah mıdor?

Dumam
Selamın aleyküm. Ben üniversiteyi bitirmiş ve yükseltme sınavına hazırlanıyorum önümüzdeki yıl Allah nasip ederse sınava gireceğim ailemin maddi durumu pek yerinde değil bu yüzden ünversite hayatımda biraz borca girdim bu borçları ödemek için ailemden destek almak istemediğim onları sıkıntıya sokmak istemediğim için yaklaşık 6-7 ay çalışmak için çağrı merkezine iş başvırusunda bulundum beni bir bankanın satış bölümüne atadılar insanlara bankanın sattığı ürünleri satmamı istiyorlar sattıkçada prim kazanılıyor bu konuda dinimizin emirleri ve yasakları nelerdir?

Okudunuz mu?  Sevdiğini ölçülü sev, kızdığına ölçülü kız sözü hadis mi?

Zorunluluktan bu işe girdiğimide belirtmek isterim sınav hazırlığında olduğum için ve yeni mezun olduğum için kendi alanımda iş bulamadım özellikle yaşadığım şehirde iş imkanları çok çol kısıtlı.


Yorum: Bankada çalışmak günah mı?

1393mk
Dumam kardeşim, hangi şehirde çalışıyorsun bilmiyorum ama call center-çağrı merkezi işleri genelde çok çeşitli ve personel bulma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Yani sen ben banka call center’ı istemiyorum başka bir şey ayarlayın dersen yahutta farklı call center işlerine bakarsan rahatlıkla bulursun kanaatimce. Yani yaptığın iş pek çok alternatifini barındıran, alternatifini aradığında bulmak için seni çok zorlayacak bir iş kolu değil. O yüzden naçizane tavsiyem banka call center’i olmak yerine Türk telekom gibi internet/komünikasyon firmalarının call-center larına başvurman. Aynı gün iş bulursun hatta hangi şehirde ilçede olduğunu söylersen biz de araştıralım.

Okudunuz mu?  Ecel nedir? Ömür kısalır ya da uzar mı

Dumam
Ben malatyadayım en başta bir hata edip duamın kabul olduğunu düşünüp banka işini kabul ettim bana sadece o alanda boşluk olduğunu söylediler para konusunda hiçbir endişem yok Allah beni kimseye muhtaç etmeyecektir eminim fakat şuan işten çıksam 500tl ödemek zorunda kalacağım ve benim böyle bir param yok üstelik ödemem gereken borçlarım var sizce işten ayrılmalımıyım dinimizce bir mahsuru varmıdır haram para yemek beni çokca endişelendiriyor.

Okudunuz mu?  Oruçlu iken diş çektirmek orucu bozar mı?

1393mk
Bu tarz bir ceza kesemezler kanunen hakları yok korkutmak için söylüyorlar, en fazla maaşına el koymaya çalışırlar ücretini aldığın gün çıkarsın.

Ben bir kaç yer buldum ilk bakışta sen de değerlendir istersen:

kariyer.net/is-ilani/netlog-lojistik-a-s-musteri-hizmetleri-temsilcisi-2074200
kariyer.net/is-ilani/gizli-firma-cagri-merkezi-musteri-temsilcisi-inbound-1834123
kariyer.net/is-ilani/key-bilgi-sistemleri-satis-destek-temsilcisi-2092069
kariyer.net/is-ilani/cmc-customer-management-center-cagri-merkezi-musteri-temsilcisi-malatya-1774435


Dumam
Teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun senden yalnız imza attım sözleşmenin bir maddesi idi 6 aydan önce işi terketme durumunda eğitim karşılığında 500tl kesiyolar son maaştan ben henüz başlamadım çalışmaya eğitim için çağırmalarını bekliyorum

Bu kategoride yer alan Tıp Fakültelerinde Kullanılması İçin Kişinin Bedenini bağışlaması Caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bankada çalışmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.