Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:37

Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmak caiz midir?

Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmak caiz midir?

Muhasibi
Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmak caiz midir?

Harama girmek caiz olmadığı gibi, ona vesile olmak da caiz değildir. Bu bakımdan faiz sistemiyle çalışan bankalarda görev almak caiz değildir.
Mümkün olduğunca bu tür yerlerde çalışmamak gerekir. Hadislerde geçen faizle ilgili sert ifadeler, faizin şahidini, yardımcı olanı da kapsamaktadır.
Çağdaş bazı âlimler, kendisine bir iş buluncaya kadar geçici olarak çalışmakta zarurete binaen caiz demişler.
Buna göre, bütün gücünüzle yeni bir iş bulmaya çalışırken, başka şekilde ihtiyacınız karşılayamıyorsanız, geçici bir müddet için bankada güvenlik görevlisi olarak çalışabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Yatakta uzanmış olarak dua ve sure okumak caiz midir?

Cevap: Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmak caiz midir?

dogussemih
NİSA – 97

Melekler, kendilerine zulmeden kişilerin canlarını aldıklarında, onlara, «Ne işte idiniz?» derler. Onlar da: «Biz yer yüzünde zayıf kimselerdik.» derler. Melekler: «Allah’ın yeryüzü geniş değil miydi, siz de orada hicret etseydiniz ya?» derler. İşte bunların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü gidiş yeridir.

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntülere bakmanın hükmü nedir?

Ayeti kerimedende anlaşılacağı gibi çaresiz kaldım diyip dar ufkumuzun arasına sıkışmak Allah c.c lu tarafından makbul bir hal ve ihlas göstergesi olarak karşılanmıyor.Bir insan zaten ihlaslılardan yazılmadıktan sonra ne kadar ibadet yaparsa yapsın boşa kürek çeken gibidir.Çünkü biz ibadetlerimizle yada o ibadetlerin sayıca çokluğuyla değil Allah a olan ihlasımızla cennete hak kazanırız.İbadet etsek dahi faizin kul hakkının olduğu yerden hiçret etmek icab eder.Allah ın rahmetinin girişi olmayan bir yerde ömür geçirip sonra aciz bir kaç ibadetimize güvenmemiz hakikati ve gerçeği değiştirmez.Allah böyle kurumlarda çalışmaya başlayıp sonra pişman olan ve nefsini henüz bu murdar yerlerden ayıramamış olan kardeşlere yardım eylesin diyorum.

Okudunuz mu?  İntihar edenler nereye gider

(Faiz 73 kısımdır. En aşağısı, kişinin anası ile zina etmesi gibidir.) [Hakim]

burdaki hadise bakacak olursak faiz alıp verenlerin tamamı bu zelil dairenin içine girmiş olur.Fuhuş yapılan bir yerde çalışmak tasdif edilen bir şey değilse faiz kurumundada çalışmak caiz olmaz.Ama nefsinin galeyanına kapılmış bir hatadır yapmış ve sonradan gerçeği görebilmiş ve iradesiyle nefsi arasına sıkışmış ve zorluklara göğüs gerecek gücü henüz kendinde bulamamış niyeti halis olan kardeşlere inşAllah Allah yardım edicektir.Allah rızası için sadaka verelim ve zikir ile meşgul olalım.Gece ibadeti yapalım elbetteki bundan sonrasını inşAllah Rabbül alemin halleder.Allah c.c düzelmek isteyen samimi kullarını murdarın içinde bırakmaz.İnşAllah

Okudunuz mu?  Akliniza gelen sey Rahmani mi seytani mi, anlamak ister misiniz?

bankada güvenlik olarak çalışmak caiz mi, bankada guvenlik caizmidir, bankada guvenlik olarak calismak gunshmo

Bu kategoride yer alan Edep - Haya – İffet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.