Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Ne iş yaptığını bilmediğimiz şirkette çalışmak caiz midir

Ne iş yaptığını bilmediğimiz şirkette çalışmak caiz midir

antiloveteam
Merhabalar size çağımızın yeni bir para kazanma metodu olan Network Marketing hakkında bir soru sormak istiyorum. Uzun zamandır bu işe girmek istiyorum ancak dini yönden sıkıntı olacak diye çekincelerim var aydınlatırsanız sevinirim..

Questra Holding diye bir şirket var. 2009 yılında ispanyada kuruluyor. Şirket bir bankacılık şirketi ve şirket bünyesinde 25 tane profesyonel bankacı çalışıyor. Bu profesyonel bankacılar şirketin parasını (şirketin sitesinde açıkladığı kadarı ile) 4 yöntemle işletmektedir. Bunlar:
– Borsa (ne borsası olduğu bilinmiyor şirket açıklamıyor)
– Mali factoring (faizli banka işlemleri)
– Gayri menkul alım satım
– Batmış şirketleri alıp kar ile satmak.

Okudunuz mu?  Şeyhe rabıta caiz midir?

Şirket 2013 yılında bir karar neticesinde kendini halka arzetmek istiyor ve belirli yatırım paketleri sunaraktan insanların kendine para yatarmsını istiyor. Kârından bir kısmını kendine komisyon olarak aldıktan sonra geri kalan kazancını kendisine para yatıran ortaklarına yatırımları ölçüsünde dağıtmaktadır. Kar oranı sabit değildir ve şirketin kazancına göre değişmektedir. Yani şirket ne kadar kazanırsa ortaklarda o kadar kazanır, Şirket batarsa ortaklarda batar. Ödemeler her cuma günü ortakların hesaplarına kar olarak ödenir. İşe başlayan kişi adam bulmasına gerek kalmadan (saadet zinciri olmadan) haftalık para kazanabilir ancak isterse adam bulup (saadet zinciri yapıp) daha fazla para kazanbilir. Bulduğu her adamdan % 5 komisyon alır. seviyesi arttıkça bu komisyon %7 , % 8, % 13 .. diye artarak gider. Seviye artmasındaki en temel faktor altınıza aldığınız kişilerin yatırım miktarıdır. Bulduğunuz kişi ne kadar çok yatırım yaparsa o kadar çok level atlarsınız. Şirket bulduğunuz her adam için size komisyon öder ayrıca her cuma günü mesai bitiminde hesabınıza sizin adınıza çalıştırdığı paranın karını yatırır. Yatırımınız sadece 1 yıl içindir. Yani 90 euro luk bir yatırım yaptınız bir yıl sonra paketinizi yenilemeniz gerekmektedir. Buna ek olarak şirket avrupada çalışma izni ve belgesi almış vergi tablosu mevcuttur. 28 ülkede aktif faaliyet göstermektedir.

Okudunuz mu?  Mezhepler Arasındakı Namaz ve Sünnet Farklılıgı

Şirketin çalışma şekli yukarıda anlatldığı gibidir.. Bu işe girip sadece 5 ayda son model bir araba (mercedes cla) alan arkadaşım oldu. Ve halada ciddi paralar kazanmaya devam ediyor. Hemde çaba harcamadan sadece altındaki yatırımcıların kişi bulup sisteme dahil etmeleri ile kazanıyor. Bende bu işe girmek istedim ancak yukarıdada belirttiğim gibi şirket yabancı bir şirket ve borsada ne alıp sattığını açıklamıyor. Örneğin silah borsasıda yapıyor olabilir, uyuşturucu borsasıda yani ne yaptığı kesin değil.. Ayrıca faiz ile banka işleri yaptığı ortada ancak şirket ile yaptığımız görüşmede yatırımcıların parası ile sadece gayrimenkul alınıp satıldığı söylenmiş (doğrumudur bilinmez!)… Son olarak oturduğu yerden emek harcamadan kolayca çok para kazanmak var bu işin içinde. Yani anlayacağınız sistem çok güzel duruyor ancak dini anlamda doğruluğu benim için önemli. Sizce bu işe girmelimiyim, yoksa uzakmı durmalıyım ? Beni aydınlatırsanız sevinirim sevgilerle…

Okudunuz mu?  Mezheplere göre namaz kılmıyanların cezaları nedir?

Yorum: Ne iş yaptığını bilmediğimiz şirkette çalışmak caiz midir

mum
< – Mali factoring (faizli banka işlemleri >
Gayet ne iş yaptıkları açık. Faizle iş yapmak caiz değildir.


Yorum: Ne iş yaptığını bilmediğimiz şirkette çalışmak caiz midir

Kayıtsız Üye
Selam! Bende bu bahsettiğiniz konuyu araştırıyorum acaba bir cavap aldınızmı uygunluğu hakkında siz başladınızmı qestra ya?

Okudunuz mu?  Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar ayeti

selam qestra hakkında sorunuzun cevabını aldınızmı siz başvurdunuzmu qestraya cevap yazarsanız sevinirim


Yorum: Ne iş yaptığını bilmediğimiz şirkette çalışmak caiz midir

Kayıtsız Üye
kardeşim o soruyu sorularla islamiyete sordum. şeffaf olmayan şirketler oldugundan dolayı caiz seğildir yanıtını aldım.


Kayıtsız Üye
bu şirket kesinlikle şeffaf 25 menejerin ne iş yaptığı nereli olğuna kadar belirtilmiştir

Okudunuz mu?  Muharrem ayında kılınacak 6 rekatlik namaz

Kayıtsız Üye
şeffaf diyen kardeşim batan şirketleri alip sonra satıyorlar. batan şirketlerden biir tanesi dahi içki alıp satıyorsa paramızı haram olan bir yere yatırmiş olmuyor muyuz. kaldı ki bir arkadaşımızın qustradan aldığı bir cevap var. isteyene gönderebilirim. içki alım satımı yapan yerlerle de iş birliğimiz var diyor questra. bence sen helal olduğuna dair bilgiler paylaş ki insanların helal rızkına haram karıştırma. vesselam….

Okudunuz mu?  Muskanın içinde ne var?

questra helal mi, questra world caiz mi, questra batarsa

Bu kategoride yer alan İkinci rekatta salli barik okursak sehiv secdesi gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ne iş yaptığını bilmediğimiz şirkette çalışmak caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.