Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
sizden7-2
Abone

İblisin soyu hakkında soru

İblisin soyu hakkında soru

avni
Şeytanlar üreyebiliyor, çocukları oluyor çoğalıyor, peki bu şeytanın çocukları müslüman olup olmama kararı veriyormu ?

Evet ise, cennette müslüman şeytan olacak demektir. Şu söz cennette şeytanın olacağının kanıtımıdır ? ;
Bezzâr´in Ebû Hüreyre´den rivayet ettiği hadis şöyledir: "Ben diğer peygamberlere karşı şu iki hasletle de üstün kılınmışımdır: Benim şey tanım kâfir idi. Allah´ın bana olan yardımı ile, benim şeytanım müslü man olmuştur."

Okudunuz mu?  İçimden gelen kötü düşünceler

Hayır ise iblisin soyu kendi kararını veremez, dolayısıyla şu soru akla gelir ki, iblisin soyu mükellef mi ? Mükellef ise Allah şeytanın soylarını cehennem için yaratmıştır. Değil ise hayvanlar gibi ahireti yoktur.

Sorum şudur ki; iblis kesin cehennemlik fakat iblisin soyu deccal gibi sadece dünya içinmi yaratıldı yoksa ahiretleride varmı ? Varsa kendi seçimlerini(müslüman olmak gibi) yapabiliyorlar mı ? Yapamıyorsa hayvandan farkı olmaz , Allah bu soyu sadece insana imtihan içinmi yarattı bu soy ahirette hesap verecekmi(iblis hariç o cehennemde) ?

Okudunuz mu?  Erkeklerin mahrem bölgeleri

Yorum: İblisin soyu hakkında soru

Kayıtsız Üye
Allah adaletlidir kimseye zulmetmez nefsin aklını karıştırmak bulandırmak için öğrensende öğrenmesende fayda sağlamıycak sorular soruyo sana Allah adaletlidir kimseye zulmetmez


Yorum: İblisin soyu hakkında soru

avni
Haksızlık demiyorum zaten o soyun ahireti varmı diye soruyorum. Fayda sağlamayacak o kadar şey öğreniyoruz ki bunu öğrenmemizin bir sakıncası olmaz. Fikri olan varsa itina ile okunur 🙂

Okudunuz mu?  Nazardan nasıl kurtulurum

Yorum: İblisin soyu hakkında soru

Kayıtsız Üye
Kardeşim iblis zaten cinlerdendir onun yaptığı davranış yüzünden ona şeytan deniliyo yoksa oda cin cinlerde cennet ve cehenneme gidicektir


Hoca
< şeytanın çocukları müslüman olup olmama kararı veriyormu ? >
Şeytanın çocukları derken bütün cinler ürerler ve müslümanlıkları(hidayet) Allahtandır.
Kimi iman eder amel der kimi iblisin askeri olur.
< cennette müslüman şeytan olacak demektir. >
İman eden cinlere şeytan denmez istiğfar et. İman eden cinler müslümandır

Okudunuz mu?  Esma-ül Hüsna zikirleri hakkında

avni
Hocam doğru dedin iman eden müslüman olur ben peygamberimizin şeytanımı müslüman yaptım sözünden hareketle cennette müslüman şeytan olacak demektir demiştim de müslüman olur olmaz otomatik cin olmuş oldu sanırım. Şeytan azgın cinlere deniyor çünkü.

iblisin soyu müslüman olup iblise karşı gelebilir mi ? merak ettiğim konu nefisleri varmı yoksa o soy deccal gibi sadece dünya içinmi yaratılmış ?

Bu kategoride yer alan Sünnetin terkedilmesi ve mekruh kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İblisin soyu hakkında soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.