Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Suizan tehlikesi ve pişmanlık

Suizan tehlikesi ve pişmanlık

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm. Bu yazıyı büyük bir pişmanlıkla yazıyorum. Benim uzaktan tanıdığım (yüz yüze hiç görüşmedim ve o kişi beni tam olarak tanımıyor) imanı sağlam birisi var, bir kadın. Ben çok önceden helal olmayan görüntülere bakardım. Ve o baktığım görüntüler ve sesler hafızamda ister istemez yer almış. O görüntülerdeki kişinin sesini, o imanı sağlam kişinin sesine benzettim ve kendi kendime acaba o mu diye söylendim fakat bunları söylerken kalbim bir yandan "hayır o kişi böyle şeyler yapmaz saçmalama" diyordu. Görüntülerdeki kadın zina yapıyor. Ve ben o kişinin böyle bir şey yapmayacağını adım gibi biliyorum şu an bunu yazarken bile ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Fakat ben merakıma yenik düşüp o görüntüleri tekrar buldum ve izledim. O görüntüleri ararken de "ben neden bunu arıyorum o kişi öyle bir şey yapmaz ki" dedim kendi kendime. Ama nefsime yenik düşüp izledim. İzledikten sonra beni çok büyük bir pişmanlık aldı ve her dakika aklıma geliyor. Ben suizan yapıp kul hakkına girdim mi? Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Tedavi amaçlı Fitil ilacı orucu bozar mı?

Yorum: Suizan tehlikesi ve pişmanlık

mum
Su-i Zan günahtır, Allahtan af dileyimeniz yeter. Gözle görülmeden veya adil iki müslüman şahitlik yapmadan asla kimse hakkında şüphe ile bakmayın.
——————
Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.
Kuran-ı kerim, Hucurat suresi 12. ayet

Okudunuz mu?  Etil alkol abdeste engel mi

NOT: Zandan kaçınmamız, kusur araştırıp ayıpları deşmememiz ve gıybet etmememiz istenmiştir. Çekiştirilen kimsede, anlatılan kusur bulunsa bile, bunun anlatılmasının caiz olmadığı Hz. Peygamber tarafından açıklanmıştır.

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suizan tehlikesi ve pişmanlık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.