Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

İstimna, ihtiyaç halinde caiz olur mu?

İstimna, ihtiyaç halinde caiz olur mu?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm.
Sevgili hocam şimdi ben genç birisiyim, günümüzdeki pek çok gencin yaşadığı sorun maalesef bende de var. İstimna yapmadan duramıyorum. Namaz kılıyorum, dua ediyorum, tövbe ediyorum fakat bir bu hatam kusurum var. Dayanamıyorum ihtiyaç gibi. Onlarca kez tövbemi bozdum Allah’ım affetsin… Bir yerde zevk için olmamakla birlikte sadece şehveti dindirmek amacıyla yapıldığı takdirde caizdir deniyor fakat emin olamadım. Eğer bu şekilde günaha girmezsem çok iyi olur. Lütfen en kısa zamanda cevaplayınız… Saygılar sevgiler.

Okudunuz mu?  İslam Hukukuna Göre Miras Paylaşımı Nasıl Olmalıdır?

Yorum: İstimna, ihtiyaç halinde caiz olur mu?

mum
< şehveti dindirmek amacıyla yapıldığı takdirde caizdir deniyor >
Tüm alimler arasında ittifak var istimna konusunda "Zinaya düşme endişesi varsa caizdir" dyorlar.
Doğru olanu budur.

Kardeş şehvet gidermek ihtiyaçtır ama bu zararlı yolla olmamalı

Okudunuz mu?  Kimsesiz çocuklara koruyucu aile olmanın dinen bir sakıncası var mı?

Yorum: İstimna, ihtiyaç halinde caiz olur mu?

Kayıtsız Üye
İstimna günahtır Kurandada denildiği üzere biz kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemeyiz yani sen bunu yapmamalısın ve yine denildiği gibi kuranda her zorluktan sonra bir kolaylık vardır yani o şehvet hissi sadece 5 dk gibi kısa bir süre sürüyo ondan sonra o his kaybolucak sen o 5 dk dada sana kaldıramayacağından fazla yük yüklenmediği içinde yani o şehvet baskısı sem sadece sabret ve sabretmemek arasında sabretmemeyi seçiyorsun demektir yani başına gelen her şeyi kaldırabilirsin sen sabretmelisin zaten tamamen o meninin çıkması gerekiyosa o rüyada çıkar kendim çıkarıyım diye bir şey yok

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstimna, ihtiyaç halinde caiz olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.