Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Doğruları konuşmak gıybete girer mi

Doğruları konuşmak gıybete girer mi

Kayıtsız Üye
Doğru olan şeyleri konuşmak bir kişi hakkında doğru olanları konuşmak gıybete fitneye girer mi


Yorum: Doğruları konuşmak gıybete girer mi

mum
Gıybet de doğru olanı söylemektir ama bir farkı var, konuşmalarımızdan hakkında konuştuğumuz kişi rahatsız olacağı sözler ise doğru da olsa gıybettir.
Konuşulan doğru değilse gıybet değil iftira olur.
—————————
Efendimiz (sav) "Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
Sahabiler "Allah ve Resûlü daha iyi bilir!" dediler. Bunun üzerine: "Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam: "Ya benim söylediğim anda varsa, (Bu da mı gıybettir?)" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir."

Bu kategoride yer alan Suizan tehlikesi ve pişmanlık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğruları konuşmak gıybete girer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.