Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Ayetel kürsi ismini nereden alır

Ayetel kürsi ismini nereden alır

gosHawk
Merhabalar Bakara suresinin 255. ayeti, ayetel kürsi diye geçiyor.
Bu ismi kim vermiştir. Diğer surelere X suresinin X ayeti deniyor.
Ama bakara suresinin 255. ayetine ayetel kürsi deniyor. Bu isim nerden gelmiştir.
Neye göre bu ayete ayetel kürsi deniyor.

Okudunuz mu?  Küfre düşeni uyarmak

Yorum: Ayetel kürsi ismini nereden alır

mum
ÂYETÜ’l-KÜRSİ HAKKINDA KISA BİLGİ

آية الكرسي

Bakara sûresinin tevhid akîdesini anlatan 255. âyetinin adıdır. Adını, âyetin içinde geçen ve taht, hükümranlık, ilim, kudret gibi mânalara gelen kürsî kelimesinden almıştır. Ayetel Kürsiye isim veren Efendimiz Hz Muhammed (sav) dir. örnek hadisler ve kaynakları:

Okudunuz mu?  Gusül alırken makat temizliği

Âyetü’l-kürsî’nin fazileti hakkındaki bazı hadislerde Hz. Peygamber Kur’an’da en büyük âyetin Âyetü’l-kürsî olduğunu (Müslim, Müsâfirîn , 258; Ebû Dâvûd, Salât , 352, Hurûf , 1), yatağına girerken onu okuyan kimseyi Allah’ın koruyacağını ve şeytanın ona yaklaşamayacağını (Buhârî, Vekâlet , 10), bu âyetin içinde Allah’ın en yüce isminin bulunduğunu (Müsned, VI, 461) ve Kur’an âyetlerinin efendisi olduğunu (Tirmizî, Fezâǿilü’l-Kurǿân , 2) haber vermiştir. Rivayet tefsirlerinde yer alan bazı hadislerde de Âyetü’l-kürsî’yi okuyana Allah’ın hemen bir melek göndereceği, ertesi güne kadar bu meleğin onun iyiliklerini yazacağı ve kötülüklerini sileceği, farz namazların arkasından onu okuyanın da öldüğü zaman cennete gireceği ifade edilmiştir. Bu hadislerde işaret edilen fazileti sebebiyledir ki Âyetü’l-kürsî namazların sonunda genellikle okunan bir âyettir. Aynı inançla namaz dışında da sık sık okunan âyetler arasında yer alır.

Okudunuz mu?  Sesimi güzelleştirmek için ne yapmam gerekir?

ayetel kürsi ismini nerden almıştır, ayetel kürsi ismini.nerden alır, ayetel kürsi neden bu ismi almıştır

Bu kategoride yer alan Sevdiğim İnsan Bana Geri Döndü Ama Ne Yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetel kürsi ismini nereden alır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.