Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

Okumak mı çalışmak mı

Okumak mı çalışmak mı

Kayıtsız Üye
Ben 21 yaşındayım çalışmak ile okumak arasında kaldım. .
Bu yıl iki yıllık mezun olacağım nasipse fakat lisansa tamamlamak da istiyorum ama para kazanmaya ihtiyacım var..hem okuyup hem çalışabilirim fakat bulunduğum ortam kalabalık. ..ailemin içinde kardeşlerimin içinde bu mümkün değil. ..
Sizce ne yapmalıyım? Para sıkıntısı yaşıyorum babama yük oluyoruz artık eskisi gibi yardımcı olmuyo..Evde de sürekli küfür bela okuyan insanlar var ,çalışıp ayrı ev tutmalı mıyım? Ne yapacağımı bilmiyorum …acil yardım! !
Selametle


Yorum: Okumak mı çalışmak mı

vel Fecr
erkeksen çalış tabi neden çalışmayasın.


Yorum: Okumak mı çalışmak mı

Kayıtsız Üye
Bayanim ben 😟 o yüzden sıkıntı çekiyorum, bir bayan olarak okumak istiyorum kendi mesleğimi yapmak fakat çalışmak mecburiyetindeyim,babam doğru düzgün harçlık vermiyo verince de ne yapacan diye soruyor ben bayanim her şeyi ona söyleyemem ki?

Okudunuz mu?  Başlıca ibadetlerimiz nelerdir 10 tane istiyorum

Yorum: Okumak mı çalışmak mı

vel Fecr
valla bacım islamda kadının yeri belli. ben size çalış diye nasihat edemem. o yüzden annenize anlatsanız durumu size daha iyi yardımcı olabilir.


Kayıtsız Üye
Anneme söylememiş olsam buraya yazmam zaten…Dini sakıncası var çünki bulunduğum ortam iyi bir yer değil. ..siz olsanız napardiniz?Annem de çalış diyo ama kızım etraf çok bozuk diyor,bende tesettürlü biriyim bayanların bulunduğu yerde bir iş arayacağım, dünya bozuk,ahir zaman, insaAllah bulurum…Çünkü erkekler anlamıyor hep bayanlara çok harcama yapıyor diye kızıyorlar ona da karşıyım,gereksiz harcamalara ama benim sağlık harcamalarim var ve babamin durumu da iyi arabası dairesi var …yüksek meblağlar vermiyor bize …Hep dini sorunlar yok ki bazen de Allah böyle imtihan ediyor,bende ona yük olmak istemiyorum. ..Yarın evlenirsem eşim de böyle yaparsa baştan işim olsun ona muhtaç olmayayım kendi rizkimi kendim kazanayım.Sadece şunu söylemeliyim ki erkekler hanımlarını kız çocuklarını harcliksiz birakmamalilar.Zaten dünyanın hali ortada her tarafta tecavüzcü pis adamlar var,biz bayanlar elimizden geleni yapar çalışırız ama inciniriz ,yoruluruz…Bunu okuyan erkek kardeşlerime de duyurulur…😟😟Aç kalın ama eşiniz kizinizi harcliksiz bırakmayın. ..

Okudunuz mu?  Halsizken namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Bence oku sonra zaten ömür boyu calısacaksın.
Bu 2 yıl ömrünün gerisini belirlemis olacak.
Demesi burdan kolay ama . . . . . .
Dine gelince , insanlar yobazdır, din değil o yüzden insanlar dine göre yasamadıkları için yasadıkları gibi sana nasihat vereceklerdir. Buda çok geniş yelpazeli olacak oyüzden biraz kafa karıştırabilr.
Varsa kendi kafan birazda dogruyla yanlişı birbirinden ayıracak kadar bilgin, kendine güvenin
baska insanlara pek de ihtiyaç duymazsın.
Unutma : Soru ehline sorulur herkese degil.

Okudunuz mu?  Nişan bozmak kul hakkına girer mi

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim haklısınız ama biraz kırıcı olmuş sözleriniz, yaşadığım ortam ne okumama ne çalışmama müsade ediyor,ben iki türlü de sıkıntı çekiyorum. ..dışarıdan okuyorum zaten onun için dedimdanisayim. .meşverette hayır var danışmak güzel birşey…
Din konusundaki yazdiklariniz kafamı karıştırdı gerçekten. ..akıl vicdan muhakeme etsem de benim anlatmak istediğim Bir Baba veya Eş evlatlarına ayrım yapmamalı, onları harcliksiz birakmamalilar. ..Ben bayan olarak istemiyorum sağda solda çalışayım, ıstiyorum ki kendi mesleğimi yapayım. ..Fakat hayat benim bir seçim yapmamı ıstiyor ki bende gönlüm eğitim diyor mantık çalış diyor bunu ifade ettim ki sizce hangisi öncelikli ,o konuda cevabını aldım okumak ve biraz dişini sıkıp sonra iş bulmak daha yararlı olacak ki pişman olmayacağım. ..
Öbür türlü artık bir 2 yıl daha kadına değer vermeyen insanların içinde yaşamak zorunda kalacağım 😔😔 Bayan olmak ve özellikle yanlız olmak zor ( yalnızlıktan kastım kimsenin destek çıkmaması, yol göstermemesi)

Okudunuz mu?  Türkler hakkında ayet var mı ?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Bugün dünya müslümanlarıyla bireysel müslümanlarının hali pek farklı değil. Görüyorsun heryerde müslüman kanı akıyor, heryerde müslüman kadına tecavüz ediliyor. Heryerde müslüman haneler helak ediliyor. Niçin?

1- Müslümanlar dinlerini öğrenmeyi terkettiler, dinleri de onları terketti
2- Müslümanlar taklitçi maymunlar gibi okuma yazma bilmemiş gibi hoca bildikleri insanlara taparcasına bağlandılar, onlar da sapıttılar (Fetullah gibi) ve saptırdılar.
3- Müslümanlar kadını tesettüre rağmen güncel hayattan çektiler eve hapsettiler, kadının kişilik ve bilgi yollarını kapattılar böylece çocuklarını yetiştiren kadınlar bilgisiz ve çaresiz olduğu gibi çocuklarını da böyle yetiştirdiler.
4- Size gelince illa çalışmak için değil kalitenizi artırın. Bugün eskisi gibi değil kendinizi geliştirmek için helal yoldan o kadar imkan var ki. Bakıyorum kadınlar gitmiş devletin verdiği krediden (faizi olmayan) faydalanmış kendilerine iş kurmuşlar. Sanayiici olacaksın diye bir şey yok. Kadınlar oturmuş reçel imalathanesi kurmuşlar.
5- Eğer eşini de babandan beklediğin gibi çaresiz beklersen bu hayatta mutlu olamazsın. Müslüman kadın veya kız ailesine katkısı olan kimsedir. Herkesin katkısı değişik alanlarda olur.

Okudunuz mu?  İzdivaç ne demektir

Bil ki kendin için yaptığını ümmet için yapmış olacaksın. Hiç olmazsa tecavüze uğrayan kadınlar için çalış ve kendini geliştir.

Hedefin olsun, hedefsiz insan küreksiz kayık gibidir, rüzgar nereden eserse oraya gider büyük ihtimal de kayalıklara çarpar batar.

Hedefin gerçekçi, zamanla sınırlı, ulaşılabilir olsun. Bugün bütün müslüman gençlerin en büyük problemi "hedefsizlik"tir. Eğer bir genç sürekli şikayet ediyor tembel tembel evinde karamsarlık içinde oturuyorsa hayatın hedefini anlamamıştır. Eğer anlasaydı hiç Asiye’yi bilmez miydi, hiç Meryemi bilmez miydi, Hiç Haticeyi bilmez miydi.

Okudunuz mu?  Akika kurbanının etini ev halkı yiyebilir mi?

Hadi kardeşim kalk bir hedef edin ve bütün bu ümitsizlikleri ve sızlanmayı arkana at. Allah’a emanet ol.. Allah’tan emin ol.


Kayıtsız Üye
Yaşıtın ve bir erkek olarak cevap vereyim kardeşim.

Halini en iyi sen bilirsin. Şeriat’taki kurallara göre hareket edeceksen git çalış kardeşim. Ama şunu söyliyim 2’si bir arada kolay olmaz. Aklını verebilirmisin bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Kuranın Kitap Haline Getirilmesi Ve çoğaltılması

Bir ikincisi DGS olayında geçeceğin bölüm de önemli. Kendini geliştirmez isen 4 yıllığın vs. faydası yok.

Sonuncusu ise burası imtihan yeri. İnsanlarla, belalarla imtihan olucaz. Olmaz isek zaten bir sıkıntı vardır. Sabret başka çaren yok.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ikisi bir arada olur yaparım fakat yaşadığım ortam kalabalık, ses,gürültü, patırtı. ..o ortamda dediğiniz gibi mümkün değil…Bir bayanın çalışması lazim! Ayakları üzerinde durması gerekiyor…Herşey babında sadece evine katkı falan değil. ..Ben islamındeğil insanların kadına verdiği değeri düşürdüğüne inanıyorum bunu da islamıyanlış yorumlardan kişilerde daha yüksek olduğu kanaatindeyim.Dgsye gircem okuyacağım, bölüm zor olsada devamm ama çalışmayı erteleyebilirim yada kendi işimi kurabilirim…Ben okusam da yine kendi bolumumu yapamicam ataması yok çünki. .Türkiyeçok kötü bir hale geldi kardeşim, ne mesleğini yapabiliyoruz ne sokakta rahat gezebilirsiniz ….Ne dostluk arkadaşlık kaldı…Allahım inayetini üzerimizden eksik etmesin
Teşekkür ederim herkese🙆😊😊

Bu kategoride yer alan Kötülerin şerrinden korunmak için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okumak mı çalışmak mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.