Anasayfa
24 Mart 2023, 15:17
sizden5
Abone

Bela okumak, beddua okumak küfür vs. tarzı şeyler oruç bozar mı?

Bela okumak, beddua okumak küfür vs. tarzı şeyler oruç bozar mı?

SAFA Nurkan
Kesinlikle Orucu Bozan Davranışlar Nedir.? Mesela dışarıda herkesin dilinde dolanır. Bela okumak beddua okumak kufur vs.. tarzı şeyler oruç bozar diyenler var.. Benım bıldıgıme gore bozmuyor ama tam olarak nasıl ?


Yorum: Bela okumak, beddua okumak küfür vs. tarzı şeyler oruç bozar mı?

arifselim
Oruç tutmak sadece bedeni aç, susuz ve eşinden cinsel ilişkiden uzak durmak değildir. Orucun manevi yönü de vardır. Oruçlu olan kişi dilini de günahlardan ve her türlü çirkinliklerden korumalıdır. Bela, beddua ve lanet okumak günah olsa da bunlar orucu bozmazlar. Aşağıdaki yazılarda orucu bozan durumları ayrıntılı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Allah'ın zatını düşünmek Şirk Koşmak mı?

Yorum: Bela okumak, beddua okumak küfür vs. tarzı şeyler oruç bozar mı?

Kayıtsız Üye
benim annemi babamın canını çok yakan biri var annem sürekli beddua ediyor ve Allahtan ölmesini istiyor bunun günahı ne kadar ve tersine dönüşü olur mu


Yorum: Bela okumak, beddua okumak küfür vs. tarzı şeyler oruç bozar mı?

arifselim
Hak eden birisine beddua etmek demek, hakkını Allah’tan istemek demektir. Bu şekilde edilen beddualar caizdir. Haklı olarak beddua eden kimse için bunun tersine dönecek diye bir şey yoktur. Duaları ve bedduaları bilen ve kabul eden Allah’tır.

Okudunuz mu?  Namazda aklıma kötü şeyler geliyor çok sıkıldım

bela okumak hadis, beddua ile ilgili hadis, Haklı olarak beddua

Bu kategoride yer alan Tevbede samimi olduğumuzu nasıl anlarız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bela okumak, beddua okumak küfür vs. tarzı şeyler oruç bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.