Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:45
missa09
Abone

Günah işleme korkusu

Günah işleme korkusu

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm, iç daralması ve günah işleme korkusu ile ilgili bir sorum olacak: Günah işleyeceğim diye içimde bir huzursuzluk var. Elbet bir şekilde günah işleyebiliyor insanoğlu. Ancak mesela, sevdiğim ile görüşmek isterken bu hisse çok kapılıyorum. Ya nefsimize yenik düşersek diye bir korku kapılıyor içime. Başka günahlardan/haramlardan "kolayca" sakınıyorum, mesela domuz eti yememek. Ama peki ya bunda nefsimize yenik düşersek diyorum, ve bu haşa şirk olurmu? Allah muhafaza. Ama hepsi sadece aklıma gelen sorular. Allahın cezasından korkuyorum sonra, eğer günah işlersem. Ama sonra da şöyle düşünüyorum: Önemli olan günahımızı anlayıp af dilemek/ummak değilmidir? Ama bundada çelişki yaşıyorum, çünki günah olduğunu biliyorum ama yine de işliyorum ve sonrasinda af diliyorum. Af dileyebilmek çok güzel, rabbimden ümidi kesmediğimizi gösterir, öyle değilmi? Ama günah olduğunu bile bile yine de yapmak, bu asıl kötü değilmidir?
Bir çelişki içerisindeyim. Rabbim hayırlısıyla inşaAllah sevdiğim ile bana birbirimizle evlenebilmeyi nasip eder en hayırlı zamanda. Birbirimizle bu duruma benzer şeyleri konuşmuştuk ve bana çok şükür anlayış göstermişti, birbirimize mesafe vardı.
Ama bu aklımdaki düşüncelerime ne diyorsunuz? Bunlar birer vesvese mi?
Sanki bir de, günah işlersem, haşa küfür edecekmişim gibi oluyorum. Allah korusun.
Kafam çok karışık.
Şimdiden Allah razı olsun cevaplarınız için.

Okudunuz mu?  Cennette evlenilmesi yasak olan kişiler kimlerdir?

Yorum: Günah işleme korkusu

mum
Vesveseler….. Bu düşünceler şeytandandır
< ve bu haşa şirk olurmu? >
Şirk olmaz.
< günah olduğunu bile bile yine de yapmak >
Hepimiz bilerek yaparız ama pişman olur tövbe ederiz. Günah olduğunu bilmeden yapan çok nadir insan vardır.

Okudunuz mu?  Zaman nedir? Kısaca

Yorum: Günah işleme korkusu

Kayıtsız Üye
Bunlar banada vesvese gibi gldi. Ama dinimizde flörtede yer yok.

Bu kategoride yer alan El kahhar duasını etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah işleme korkusu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.