Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:46
missa09
Abone

İslamda cinci hoca diye bir şey var mı?

İslam’da cinci hoca diye bir şey var mı?

Kayıtsız Üye
Cinci hoca, cin hastanesi gibi kavramlar İslam’da var mı yoksa batıl mı?


Yorum: İslam’da cinci hoca diye bir şey var mı?

Omer Faruk
Kardeşim, Allah bunları da bunlara inananları da ıslah etsin. Allah’ın ve Rasulullah’ın Cin hakkında söylediklerine aldırmayıp hem insanları kandıranları hem de bunlara kananları hayırlı bir akibet beklemiyor.

Okudunuz mu?  Kızımın ismini belinay koymak istiyorum dinen uygunmu onu bilmek istiyorum?

Önce insanları büyü var diye inandırıyor, ondan sonra da bin dereden su getirip zavallı cahil ve inancı zayıfları inek gibi sağıyorlar.

Allah Kur’an’da Cin suresinde cinlerin güç sınırlarını ve ne olduklarını açıklamıştır. Bunların vesveselerinden de kurtulmak için (çünkü vesveseden başka güçleri yoktur) de Felak ve Nas Suresini indirmiştir.

Okudunuz mu?  Seferi namazında niyet

İnsanlar hem islamı yaşamıyor hem de İslam’ın ruhuna verdiği rahatlığı talep ediyor. İslamı yaşamak yerine kestirmeyi tercih edenleri, tilki gibi pusuda bekleyen sahtekarlar onları yoluyorlar. Bütün ruhsal sıkıntıların, cinlerin, büyülerin çaresi İslamdadır. Başka bir yol aramayın Allah’a güvenin yeter. Güvenmiyenlere diyecek bir şey yok.

Okudunuz mu?  Kureyş kabilesi soy ağacı

Rabbim gözlerini açsın.


Yorum: İslam’da cinci hoca diye bir şey var mı?

imam
< büyü var diye inandırıyor >
Bu işi istismar eden çoktur katılıyorum ama bu söz yanlıştır.
Sihir vardır etki de yapar ama bu işle uğraşmak en büyük 2. günahtır hatta şirk gibidir

Okudunuz mu?  Yüksek mevkide olan birine nasıl mektup yazılır,örnek verirmisiniz?

< Kur’ân-ı Kerîm’de sihir ve türevleri terim anlamıyla altmış yerde geçmekte, bunların kırktan fazlası Hz. Mûsâ, Hârûn ve Hz. Muhammed’le ilgili âyetlerde yer almaktadır.

Âyet ve hadislerin genel muhtevası göz önünde bulundurulduğunda sihrin bazı çeşitlerinin olağan üstü bilgi ve güç iddiasına dayanması sebebiyle tevhide aykırı bir inanç olarak değerlendirilmesi gerekir. Bazıları ise hile ve sahtekârlık gibi ahlâk dışı davranışlardan ibarettir. Bunun yanında sihir sosyal hayatın bir olgusu gibi görülerek onun daha çok iman ve ahlâk açısından doğuracağı sonuçlar üzerinde durulmuştur. Nitekim hadislerde sihir helâk edici yedi büyük günahtan biri kabul edilmiş (Buhârî, Veśâyâ , 23; Ŧıb , 48; Müslim, Îmân , 145), fal ve kehanet gibi o da yasaklanmıştır (Tayâlisî, s. 50).
Bu tavır Hz. Peygamber’den sonra sahâbe tarafından devam ettirilmiş, Hz. Ömer hilâfeti sırasında büyücülük yapanların cezalandırılacağını ilân etmiştir (Muhammed Hamîdullah, s. 509-510).
Konuyu kamu düzeni açısından ele alan fıkıh âlimleri dinî bakımdan inkârla sonuçlanan sihrin irtidad suçuna denk tutulmasını, bu sonucu doğurmayan sihirlerde ise sihirbaza toplum hayatında meydana getirdiği zarara göre işlem yapılmasını öngörmüşlerdir (el-MuvaŧŧaÇ¿, ǾUÄ·Å«l , 19; Şâfiî, I, 226-227; Cessâs, I, 61-72; İbn Kudâme, VIII, 151). >

Okudunuz mu?  Kuran okuyana para hediye verilir mi kuran okuyanın alması caizmi?

Yorum: İslam’da cinci hoca diye bir şey var mı?

Omer Faruk
< Sihir vardır etki de yapar ama bu işle uğraşmak en büyük 2. günahtır hatta şirk gibidir >
Allah razı olsun büyü konusunda iyi bir hatırlatma olmuş. Ama ben zaten büyük yok demedim. Üçkağıtçı hocaların bu teşhisi yapamayacağını söyledim. Tıpkı doktor olmayan sahtekarın ameliyat kararı alması gibi. Zaten büyünün varlığına da Felak ve Nas’ın çare olduğunu belirttim. Yine de büyü konusunda tamamlayıcı bilgi için Allah razı olsun. Selametle kalın.

Okudunuz mu?  Babam bizi evlendirmiyor.. sizce babam haklı mı? Evlilik bu kadar geciktirilir mi?

Cinci Hocaların, Cinci hoca var mi

Bu kategoride yer alan Neden Allah rahmet eylesin denir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda cinci hoca diye bir şey var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.