Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Severken terk edilmek

Yorum: Severken terk edilmek

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler,

Kız arkadaşım için elimden geleni yaptım dinimizin gereklerini dahi öğrettim ama bir başkasıyla birlikte olmak için beni terk etti. Allah’a her gün dua ediyorum sabır diliyorum ama bir yerden sonra dayanamıyorum artık. Biliyorum ki Allah her şeyi hakkıyla bilendir hesabını sorandır. Bu hesap öteki dünyaya kalmadan Allah hesabını sorar değil mi? Allah rızası için bana yol gösterin.

Hayırlı akşamlar. Kısa süre önce kız arkadaşım beni bir başkası için terk etti. Kendisi gusül nedir onu bile bilmiyordu. Birlikte olduğumuz dönemde elimden gelince ona öğretmeye çalıştım ama ortada bir sebep bile yokken başka birisiyle beraber olmak için benden ayrıldı. Allah yapılan bu kötülüğün hesabını öteki tarafta elbet sorar ama bu dünyada da hesabını sorar mı? İnancımı kaybetme noktasına geldim. Allah’a her gün dua ediyorum Allahım beni imansız bırakma elimden tut yardım et bana diye. Siz de beni bilgilendirir misiniz?

Okudunuz mu?  Necasetten taharet ile ilgili ayetler

Yorum: Severken terk edilmek

mum
Belki hakkınızda böyle hayırlıydı, evlendikten sonra terk etmesi daha mı iyiydi? Allah’a bu durumlarda sadece şükredin. Kimseye de beddua etmeyin.
Hak talep etmek de yanlış çünkü bu birlikteliğiniz Allahın razı olmadığı bir durumdur.


Yorum: Severken terk edilmek

Teamezer98
Sen canını sıkma güzel kardeşim. Benim de çok başıma geldi. Beddua etmene bile gerek yok. Allah bildiği gibi yapsın de geç. Sana değer vermeyene değer verme. Sen elinden geleni yaptıktan sonra sakın kendini üzme. Ve Allah hesabını sorar mı demişsin. Birden fazla tecrübeme dayanarak söylüyorum. Ben de senin gibi çok üzüldüm haftalarca kendime gelemedim beddua dahi ettim. Sonra geri çektim tabi nolur nolmaz. Bedduam da şuydu "Yarabbel Alem-in onu öyle bir duruma getir ki bir gün bana muhtaç kalsın". Şuan geri gelmesini kabul etmediğim için kafayı yiyor. Bu seni rahatlacaksa böyle düşünebilirsin. Ama hocamızın dediği en doğrusu. Her şerde bir hayır vardır. Belki de ileride çok ama çok daha fazla üzülecektin. Allah bizim göremediğimizi görür. Belki sen de ilerisini görebiliyor olsaydın hemen o an ayrılmayı seçebilirdin. Hep hakkında en hayırlısı için dua et.

Okudunuz mu?  Haram lokma ile ilgili hadisler

Yorum: Severken terk edilmek

Kayıtsız Üye
Teamezer haklısın kardeşim ama ilk kız arkadaşımdı ve kendisi için yapmamam gereken fedakarlıklar yaptı. İlerde olur da hesabını veremem diye elimden geleni yaptım. Ailemi ve beni hor gördükleri halde efendiliğimi bozmadım. Ama bu şekilde bir başkasıyla mutlu olmasını kabul edemiyorum. Allah’a hergün dua ediyorum ama sabrım kalmadı artık

Okudunuz mu?  Kocam öldü sandım başkasıyla evlendim hangi nikahım geçerlidir

Teamezer98
Seni ve Aileni Küçümsüyorsa, Zaten Alçak Olan Odur. Şunu Sakın Ola Unutma; Elinden Geleni Yaptıktan Sonra Bu Hadde Geldiyse, Hiçbir Şeyin Önemi Yoktur. Sakın Ama Sakın Kendini Üzme, Hele Böyle Bir Kızla (Bana Söylemek Düşmez Ama) Bir Saniye Vakit Kaybetmen Hata. Ben de Senin Gibi Üzülürdüm Sonra Güzel Bir Söze Denk Geldim:

Ey derdine yanan kul! Rabbinin BEN KULUMA KAFİYİM nidasını duymadın mı hiç? O halde bu tasan kederin niye? Allah seni bir elmas gibi yarattı dert ve tasayı ise cila olarak… İzin ver de cila seni parlatsın, nurlandırsın. Bazı insanlar bu hayatı size cennet de edebilir cehennemde. Hayırsız olandan Allah’a sığınanlar ise rabbi tarafından koruma altındadırlar.

Okudunuz mu?  Hz. Ömer'in çocukları ve isimleri

Konu Dışı Biraz Ama Sana Şunu Söyleyeyim. Sen Doğru Oldukça, İnsan Oldukça (Kısaca Sana Karşı Kusur Ettiklerinde) Onlar Birkaç Ay Sonra "Merhaba Nasılsın" vs. Kelimelerle Sana Geri Dönmeye Çalışacak. Sakın Aldanmayasın O Tatlı Gelen Sözlerine, Onların Amacı Aslen Geri Dönmek Değil Seninle Oynamaktır. Zaten Aldandığında Göreceksin ki Gitmeleri Hiç Uzun Sürmeyecektir. Bunları Tecrübelerime Dayanarak Söylüyorum.


Kayıtsız Üye
teamezer her söylediğine katılıyorum ama bu hislerden ve düşüncelerden sıyrılamıyorum. ilerde evlilik hayalleri kuran kendisiydi ben söylemeden. amerikaya gitti 1 ay sonra fikri değişti o. bir aksilik olmazsa evlenirler diye tahmin ediyorum o yüzden pişmanım geri geldim diyeceğini sanmıyorum zaten pişman olacağı bir durum olsa 10 gün sonra bir başkasıyla olmazdı. Allah razı gelmesin diyecek başka söz bulamıyorum

Okudunuz mu?  Sadaka ömrü uzatır hadisi

Kayıtsız Üye
1. Zaten güzel kardeşim flört vb şeyler dinimizde yeri haramdır . Sen yinede ona Allah rızası için bişeyler öğretmiş olabilirsin ama şunu bilki belki iyilik edeyim derken harama bulaşıyodun farkında değilsin.

2. Aileni hor ve küçük görmüş olması ayıptır ama daha kötüsü senin böyle şeyleri bilipte flört etmen . Belki sen kızı ellemedin veya o gözle bakmadın ama her ne olursa olsun görücü usulu değilse problem var demektir sen bunları takma kardeşim ne işin var senin sevgiliyle 🙂 tamam hayatını ona adamıs olabilirsin seni derin yaralamıştır bırak boşver sen bizim sevgilimiz Olan Allah c.c ‘ye yönel o sana bizlerene en hayırlısını verecektir İnşAllah dünya bir oyundan ibarettir unutma Allahın Rahmeti Ve Bereketi Üzerinize Olsun Allah c.c’ye Emanet Olun İnşAllah .

Okudunuz mu?  Tevekkül terim anlamı

Aylan
Kesinlikle her kelimenize katılıyorum. İnsan bir süre sudan çıkmış balık gibi olur neyi nasıl yapacağını bilemez ama herşey geçer Allah’ın izniyle.iste burayada buyuzden dünya demişler.hatalarimizla aldanışlarımızla büyüyen ve olgunlaşan insanlarız biz.benimde başımdan geçti.inanc sevgi bağlılık tüm güzel bildiğin duyguların bir anda simsiyah karariveriyor.mel gibson in bir filmi var hani breavheart diye onda bir sahne var çok hoşuma gider.mel gibsonin çok güvendiği arkadaşının kendisine ihanet ettiğini öğrendiği sahne.iste o yıkılış gibi yıkıldım bende.ama nasilki gece varsa her gecenin bir gündüzü de var elhamdülillah.her yıkılışın bir dogrulusuda var mutlaka.cogu zaman Bedduamı etsem veya bisekilde intikammı alsam diye düşündüm sonra beni iyice dibe çcekecek bu düşüncelerden Allah’a sığındım. Rabbim dedim Ben kendim intikamimi almaya kalksam gerçekten hakkıyla alamam dedim. Sonra Rabbim ben sana havale ettim dedim sen intikam alanların en hayırlısısın dedim. VAllahu azizun zuntigam. Şuna emin olki eşi ve benzeri olmayan eşsiz bir adalete hakim olan bir Rabbimiz var. Oyuzden hiç üzülme.bu olayi Rabbimin belki de sana bir lütfu olarak gör böylesine birinin gerçek yüzü ya çok daha sonra sen başkaca fedakarlıklar yaptıktan sonra çıksaydı? Oyuzden bu durumdan alacağın dersleri al ve asla dönüp arkana ona gözünün ucuyla dahi bakma bile.ama içinde ona karşı nefrette kalmasın.nefret kötü bir duygudur.kisisel hirslarimizdan dolayı nefret duyduğumuz zaman bu bize pekte iyi gelmez. Oyuzden içinde ona karşı iyi yada kötü hiçbir şey kalmasın. Emin ol kuş gibi rahatlayacaksin Allah’ın izniyle. Ve sunuda bilki kalpler ancak Onu anmakla yatışır. Bu durumu fırsat bil ve Rabbine yönel.. Yusuf 86. Ayet: Ben hüznümü ve kederimi ancak Allah’a arz ederim..

Okudunuz mu?  Kullandığım ilaçta isopropil alkol içerir yazıyor bu ilacı kullandığım için günah olur mu?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benimde sorum şu. Instegram açmıştım, kendi hesabım ve profilim değildi. Amacım eğitim amaçlı bir kurumu araştırmaktı. Sonra arkadaşlarımın hepsini ne yaptığını merak edip istek attım. Sınıfımdan bir tanesi mesaj attı tanışıyor muyuz diye. Bende utandım kimliğimi söylemeye beni yanlış anlamasından. Çünkü hiç bir muhataplığım ve konuşmuşluğum yoktu. Kendimi atanmış ve başka bölüm den gösterdim Yani yalan söylemek zorunda kaldım. Derken başka koyduğum profilden mi etkilendi bilmiyorum ama beni tanımak istedi. Ama ilk başta suizanda bulundu onu tanıyan kız arkadaşı sandı bende olmadığıma dair açıklama yaptım hep. Derken bir ay birbirimizi tanıdık ama bu adam karakterime güya aşık olmuştu sevmişti. Derken numarasını bıraktı bende gizliden ararken yanlışlıkla numaram gitti. Ve defalarca ondan önce bu hesabı kapatıp gitmek istesemde kendisi bırakmadı. Beni bin defa öldürürsün dedi. Sürekli tanımak istedi sürekli karakterimi, aile hasasiyetimi saygımı çok beğenmişti güya. Ben kimliğimi açıklarsam onun güvenini sarsacağımı düşündüm ama yaptığım da etik değildi. O yüzden kimliğimi kim olduğumu açıkladım adama. Hocam ben kendimi bambaşka bir kişi olarak tanıtmadım. Karakterimi, kırterimi aile yaşantığımı ve ona karşı olan hissiyatlarım hepsi doğruydu. Devam etmek için de bu kaderin yazılmasını onun ellerine bırakırım dedim. Adam da karakterim için güya sevmişti güya tam aradığı kadındım ama reddetti beni. Üzdü çünkü ben ona Çoktan söylerdim her seferinde o bırakmadı. Helallik istedim helalde etti lakin ben değil o beni kandırmış gibi oldu. Çünkü bu süre zarfında adamı sevdim. Ve hep güzel sevgisine aldandım. Her seferinde itinayla izin vermeyen oydu. Helal ettik haklarımızı ama üzülen ben oldum. Kasıtlı asla değildi hocam. Bu kişi benim kaderimde olsaydı genede kalbinde bana karşı muhabbeti olurmuydu ve onu duamda istemek olurmu.

Okudunuz mu?  Allah razı olsun demenin sevabı ve fazileti

terk edildim

Bu kategoride yer alan Annem Ve Babam Yüzünden Hayatım Mahvoldu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Severken terk edilmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.